Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Chat

Latest topics

» Dokkok és raktárak
by Thomas Crow Szomb. Okt. 16, 2021 6:44 pm

» Independence square és piactér
by Thomas Crow Hétf. Okt. 04, 2021 7:34 pm

» Oktatók és hallgatók szállása
by Seymour Shackley Csüt. Szept. 30, 2021 3:28 pm

» Hollószárny Hotel
by Seymour Shackley Csüt. Szept. 30, 2021 10:59 am

» Lakónegyed
by Thomas Crow Pént. Szept. 24, 2021 6:42 pm

» Donoughoe udvarház
by Admin Hétf. Aug. 30, 2021 3:54 pm

» Előadók és laboratóriumok
by Arkangyal Szomb. Aug. 07, 2021 8:51 pm

» Szántók, legelők, majorságok
by Admin Szomb. Feb. 06, 2021 11:26 am

» Játékostárs kereső
by Arkangyal Csüt. Jan. 28, 2021 10:17 pm

» Christine Trevor, alias: Arkangyal
by Arkangyal Csüt. Jan. 28, 2021 10:16 pm


You are not connected. Please login or register

Magánkalandocska - A legjobb tanár

Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next

Go down  Üzenet [1 / 3 oldal]

1Magánkalandocska - A legjobb tanár Empty Magánkalandocska - A legjobb tanár Szomb. Nov. 02, 2019 9:49 pm

VendégSeymour nem valószínű, hogy túlságosan sok levelet kap, ám amikor hozzák a postát, azon a bizonyos baljós, kissé ködös novemberi reggelen egy cikornyásan díszített borítékot hoz a postás. A feladó neve ismerős, leginkább vizsgalapokról, bizonyos Mr. David Auberdane volna az, és minél többet gondolkodik rajta az ember, annál inkább kirajzolódik egy magas, vékony, piszkosszőke hajú ifjú, sasorral, aki mindig rengetegett kérdezett és mindig csak azok a dolgok érdekelték, amelyek egyáltalán nem tartoztak az anyaghoz.

Tisztelt Tanár úr, Professzor Shackley!

Levelem talán meglepheti önt, hiszen diplomázásom óta már egy évtized is eltelt. Sajnálom, hogy nem árultam el már akkor, de mindig ön volt a legkedvesebb oktatóm a Miskatonic egyetemen, az órái nagy hatással voltak rám és diáktársaimra is. Az ön hatására kezdtek el őszintén érdekelni a biológia tudományok, noha végül az élet másmerre sodort. Bizonyos felfedezések okán, melyek komoly fejtörést okoztak nekem és a kollégáimnak, azonnal ön jutott eszembe, hogy a szakértelme talán képes lehet megfejteni a ránk leselkedő rejtélyeket, melyeket személyesen jobb volna megtárgyalni. A levelem kézbesítésekor már úton leszek Arkham felé, és remélem, hogy a levél érkeztének másnapján tudunk találkozni, vagy legalább üzen, hogy önnek mikor lenne alkalmas egy kellemes tea, vagy egy korsó sör mellett beszélgetni egy régi diákjával. A régi kollégium egyik szobáját tervezem kibérelni.

Szívélyes üdvözlettel egykori diákja,
David Auberdane

A levél roppant rejtélyes, és David már másnap érkezik Arkhamba így nincs sok idő hezitálásra. Kisegíti egy öreg professzor vajon a régi diákját?

2Magánkalandocska - A legjobb tanár Empty Re: Magánkalandocska - A legjobb tanár Vas. Nov. 03, 2019 9:37 am

Seymour Shackley

Seymour Shackley

Okkult nyomozó
Nem kevés fejtörésbe kerül a dolog, mire nagy nehezen eszembe ötlik a fiatalember - hórihorgas, arisztokrata arcél, hatalmas orr, negédes stílus. Viszont emlékeim szerint egészen tisztességes eredményekkel végezte a munkáját az egyetemen így úgy döntök, hogy egy italt és egy beszélgetés talán megér a dolog. Nem kimondottan az én világom az öregdiákokkal történő parolázás és kvaterkázás, de talán ebben az esetben kivételt tehetek. A levelet szórakozottan a többi közé hajítom - magánlevelezésem ritkás, ám meglehetősen érdekes témákat ölel fel, de jó eséllyel ez nem fog hosszú távon a paksamétában maradni. Üzenek viszont a portásnak, hogy amennyiben Mr. Auberdane megérkezik, akkor megtalál majd a szobámban, esetleg a refektóriumban vagy a könyvtárban.

Másnap - tiszta és rendezett ruhát öltve magamra - nekilátok a napi teendőimnek, a jegyzeteim rendezésének és kereszthivatkozásokkal történő ellátásának, és csak néha szakítom meg a munkát étkezéssel, vagy egy frissítővel. Az viszont feltűnhet sokaknak, hogy a mai nap nehezebb mint a többi, ugyanis látványosan támaszkodom a sétapálcámra. A térdem és jobb lábam alig-alig használható, én pedig csendben tűröm a lüktető, tompa fájdalmat ami kisugárzik belőle. Gyűlölöm az esős időt.

3Magánkalandocska - A legjobb tanár Empty Re: Magánkalandocska - A legjobb tanár Vas. Nov. 03, 2019 10:37 am

VendégA volt-diák végül a dolgozószobában talál rád, ebéd után nem sokkal. Öltözete rendezett, valamennyire elegáns is, és a ruhák bár tiszták, látszik, hogy már elég viseletesek. Furcsább azonban a férfi arca. Tíz éve diplomázott így a harmincas éveiben járhat, de legalább negyvennek néz ki. Szeme alatt sötét karikák éktelenkednek, arccsontjára mintha rá lenne tapadva a bőr, hús nélkül, és a színe sem túl egészséges, leginkább sárgás, mint a régi könyvek lapjai. Ennek ellenére egyértelműen ő az, a nayg or és a mindig élének csillogó kíváncsi tekintet elárulja őt.
- Professzor, köszönöm, hogy fogadott. Nagyra értékelem, hogy szán még egy kis időt egy volt diákjára. - nyújtja feléd a kezét Mr. Auberdane már az ajtóban.- Egészen megdöbbentem, mikor hallottam, hogy egy ilyen kiváló elmét, mint ön, egy ilyen helyre száműztek. Nem mintha a Miskatonic egyetemnek rossz lenne a híre, cseppet sem, csupán nem gondoltam, hogy a nagyvárosi környezet után éppen egy ilyen helyen bukkanok önre. - hogy csak úgy tett, mint aki nem tudja a körülményeket, vgy valóban nem sejtett semmit, az ennyiből még nem derült ki, az viszont könnyen elmondható, hogy hízelegni próbált, és cseppet sem sietett a tárgyra térni.

4Magánkalandocska - A legjobb tanár Empty Re: Magánkalandocska - A legjobb tanár Vas. Nov. 03, 2019 4:29 pm

Seymour Shackley

Seymour Shackley

Okkult nyomozó
Az ajtónyitás után csak egy pillanatig tart a zavarom - kicsit ziláltnak tűnik a fiatalúr, és a kinézetével sem stimmel valami -, de aztán kezemet nyújtom és beljebb invitálom.
- Mr. Auberdane! Úgy látom, hogy hosszú úton van túl. Kérem fáradjon beljebb, foglaljon helyet. - Hívjom beljebb, és két karosszékre mutatok. - Minden csak felfogás kérdése. A Miskatonic egyetem is messzeföldön híres, és bizonyos szempontból jobban megfelel a munkához. Bár az elején ódzkodtam a dologtól, de be kell lássam hogy valóban színvonalas munka folyik itt, és még én is jobban tudok koncentrálni a kutatásaimra. De mondja csak, miért utazott ide, láthatólag hosszú és fáradtságos úton, mi az a téma, amiben segítségére lehetek? Ugyanis meg kell mondjam, nem szokásom csak úgy öregdiákokat fogadni, és a tudományos előmenetelükbe beleavatkozni. Ebből a szempontból régi vonalas tanárember volnék, mindenkinek a saját útját kell bejárnia, a saját tempójában.
Miközben beszélek ántítva kerülöm meg a szobát, konyakot és két poharat kerítek, majd nehézkesen lezökkenek a karosszékembe. Miközben a férfi válaszol, töltök egy-egy pohárkával, szigorúan úriemberhez méltó mennyiséget.

5Magánkalandocska - A legjobb tanár Empty Re: Magánkalandocska - A legjobb tanár Vas. Nov. 03, 2019 6:56 pm

Vendég- Ha nem szokott, úgy csak még megtisztelőbb, hogy velem kivételt tett.
Elfogadja az italt, és koccintásra emelte a poharát. Ez után vaskos borítékot vett elő, és nyújtotta át. Abban homályos, fekete-fehér képek voltak, amennyire meg tudod állapítani gyér fénynél készültek, talán lámpás vagy fáklya fényénél, és faragványokat ábrázoltak egy falon.
- Ami engem... vagyis minket érdekel, az az, hogy pontosan milyen lényeket ábrázolnak ezek a képek.
Ha jobban megfigyeled őket, számos különböző lényt látsz. Van olyan jelenet, ami egy szigeten lévő várost ábrázol, különös alakú kicsavart épületekkel, amik teljesen ellentmondanak a fizikai törvényeknek, alatta pedig egy polip faragványa látható... Vagyis leginkább ahhoz hasonlít, csakhogy a csápjainak a vége karmokban végződik, és egyértelműen szárnya is van. Körülötte lándzsákkal halfejű mégis humanoid lények állnak, illetve a vízben kígyószerű lények úsznak. Egy másik képen valami égben levegő tárgy van, amiből minden féle szárnyak, rovarszerű lények repülnek elő, de a fejük nem hasonlít egyetlen ismert rovaréra sem, és a mellé rajzolt kis emberalak alapján legalább négy láb magasnak is kéne lenniük. Egy másik képen csillagok vannak, határozott elrendezésben.
Ami biztos, hogy a képek puszta látványától szorongás és viszolygás tölt el, valami ismeretlen félelem kúszik be a szobába, és mintha sötétebb is volna...

6Magánkalandocska - A legjobb tanár Empty Re: Magánkalandocska - A legjobb tanár Vas. Nov. 03, 2019 7:37 pm

Seymour Shackley

Seymour Shackley

Okkult nyomozó
Mosolyogva biccentek, aztán kézbe fogom a konyakomat, megforgatom az italt a pohárban hadd levegőzzön kicsit, és csak utána kortyolok bele. Hagyom, hogy az aromás ital végigperzselje a bensőmet és csak utána veszem át a képeket.
- Értem. Ebben az esetben egy kis türelmet kérnék, elég vastag az a boríték.
Szerencsére szemüvegre még nincs szükségem, így nekiláthatok a képek végiglapozásának. Igyekszem minden részletet alaposan megvizsgálni és felfogni, de a képek minősége nem a legkiválóbb, és a jelek szerint valamilyen faldíszről, domborműről vagy hasonlóról készülhettek. Lassan haladok ugyan, de valamilyen megmagyarázhatatlan érzés kezd magába szippantani, egyfajta zord bizonyosság a saját jelentéktelenségemről, az engem körülvevő idegen világ hatalmasságáról és az ismeretlentől. Némileg felzaklatva rakom le az utolsó képet az ölembe, a kupac tetejére, és nézek a fiatalúrra. A hangom magabiztosnak tűnik de már látom, hogy az a konyakosüveg nem fogja megérni a reggelt.
- Igazán... érdekes képek. Nehezen eldönthető, hogy hogyan készült, de elismerésem annak aki elkészítette. Kiváló grafikai munka, meglepően részletgazdag és az árnyékolás, a kopottság, minden apró részlet a helyén van. A témaválasztás azonban szerfelett aggasztó, aki ilyen tehetséges művész, annak nem fantáziálásokra és képzelet szülte teremtményekre kellene pazarolnia a tálentumát. Mondja csak, hogy került a birtokába ezeknek a képeknek, és mi a háttere ezeknek?
Mosolyt húzok az arcomra, de ez már nem sikerül túl őszintére. Visszanyújtom a paksamétát, kortyolok egy újabbat a konyakból, és érdeklődve nézek a másikra.

7Magánkalandocska - A legjobb tanár Empty Re: Magánkalandocska - A legjobb tanár Hétf. Nov. 04, 2019 9:13 am

VendégA "fantázia" szónál Mr. Auberdane szája megrándult, mint aki elnyomott egy hirtelen érkező mosolyt. Visszavette a paksamétát, majd maga is az itala felé nyúlt, bár már egyértelmű, hogy egy ilyen képsőr mellé szükség is van valamire, ami megerősíti a szívet és a lelket.
- A többsége kőbe vésett dombormű, professzor. A képek pedig úgy kerültek a birtokomba, hogy én fényképeztem őket, mikor meg akartam örökíteni a faragványokat. Egy ásatáson történt innen ötven mérföldre északra. A régészprofesszor szerint, aki velünk utazott századok óta nem nyithatta ki senki azokat a járatokat, ahol ezek voltak, mégis, sehol nem ült egy sem por sem. Több mérföldön át vezetnek a járatok, még nem tudtunk mindent feltárni, néha pedig nagyobb csarnokokat is kialakítottak kereszteződéseknél és természetes barlangtermekben. Ezekkel, és ehhez hasonló képekkel van beborítva az egész. Érti? Nem egy flyosó, nem egy terem, hanem minden, a mennyzettől a padlóig. - a végére a férfi már szinte remegett. Homlokán megjelent egy kövér izzadtságcsepp, és igen zaklatottá vált, így kiitta az itala maradékát.

8Magánkalandocska - A legjobb tanár Empty Re: Magánkalandocska - A legjobb tanár Hétf. Nov. 04, 2019 12:50 pm

Seymour Shackley

Seymour Shackley

Okkult nyomozó
Lassan pislogok egyet. Aztán még egyet, csak hogy biztos legyek benne hogy jól hallottam, és hogy legyen időm feldolgozni az elhangzottakat. Nyugalmat erőltetek magamra - bár nem megy könnyen -, és felöltöm azt az arckifejezést amit a katedrán szoktam használni.
- Kérem nyugodjon meg, fiatalember, próbáljuk meg a tudomány oldaláról megközelíteni a helyzetet, elvégre jónéhány magyarázat elképzelhető a leletek fennmaradását és körülményeit illetően. - Talán feltűnhet a másiknak hogy kihagyom a témát, arra egyelőre nincs épképzláb magyarázatom, de természetesen továbbra is foglalkoztat a gondolat. - Talán van egy eddig nem ismert, szűk szellőzőjárat ami folyamatos légáramot biztosít ebben a... barlangban, vagy teremben. Talán nagyobb esőzések alkalmával a véletlenek szerencsés összejátéka miatt pont a domborműveket mossa a csapadékvíz, és emiatt tiszták ezek a... domborművek. Talán csak egy kellően zaklatott elme nagyon-nagoyn furcsa vicce az egész, aki így próbál borsot törni a régész szakma és úgy általában a polgárság orra alá. Ezek csak azok, amik hirtelen eszembe jutottak, és bizonyosan létezhet még más magyarázat is. Nincs okunk hát az ijedtségre, inkább alkalmazzuk a tudásunkat.
Meggyőzőnek szánom a szavaimat, de ahogy kimondom őket, hiányzik belőlük a tanári hangnem és a bizonyosság érzése. Kissé erőtlen érvelésemet hallva magam is megdöbbenek, mennyire nem hiszek a dologban. Hogy palástoljam zavaromat, újratöltöm a poharakat, igazán férfias adagot kiporciózva mindkettőnknek.
- Viszont ami a domborművek témáját illeti, arra egyelőre nem tudok megfelelő magyarázatot adni. Mondja csak, van bármilyen egyéb információja a dologról? Pletykák, mendemondák a környékről, a régészük megállapításai, bármi?
Minél többet járnak a gondolataim a domborművek körül, annál inkább aggasztónak találom bár nem tudok magyarázatot adni az okára. Rendkívül furcsa.

9Magánkalandocska - A legjobb tanár Empty Re: Magánkalandocska - A legjobb tanár Hétf. Nov. 04, 2019 8:32 pm

VendégMiközben beszélsz, úgy tűnik a férfi lassan kezd megnyugodni, bár a pohara gyorsan ürül, és időnként vágyakozva pillant az üveg felé, amiben még bőven van a szíverősítőből. Úgy tűnik, hogy őt is hasonlóképpen megviselik a képek, meg ez a téma is úgy önmagában, pedig nem új már neki.
- Tudtam, hogy érdemes volt önhöz fordulni. - itta ki végül a pohara maradékát, majd megmasszírozta a homlokát, miközben igyekezett összeszedni a gondolatait. Láthatóan jó hatással voltak rá a szavaid, és önmagában a gondolat, hogy mindennek létezhetett valamiféle racionális magyarázata.
- A régészünk... Értetlenül állt az eset előtt, egy ideig, majd teljesen fellelkesült, hogy egy eddig esetleg ismeretlen civilizáció nyomaira bukkantunk azonban... Néhány hete már nem hallatott magáról, teljesen belemerült a kutatásaiba. Terveztem meglátogatni. Ami pedig a mendemondákat illeti... Kaphatnék esetleg még egy pohárral? - nézett rád reménykedve, de akár kap, akár nem a székében hátradőlve folytatta. - Az indiánok kerülik a helyet, mint a tüzet. Persze már nem élnek ezen a vidéken, de eleve az ő meséik alapján indultak el professzor Hetfieldék. Ő a régész. szóval az indiánok azt tartják, az a hely átkozott, aki arra merészkedik, az ha visszatér is élve utána már csak zagyvaságokat hadovál, majd rövidesen önkezével vet véget az életének. Szörnyek régi otthona, ahonnan már elköltöztek de még mindig gonosz hely, így mondják. Ezért is gondoltam, hogy egy biológus professzor le tudja rántani a leplet ezekről a bizonyos szörnyekről, és megmutathatjuk a barbár őslakosoknak, hogy felesleges a riadalom. Ám most... minél többet nézem ezeket a képeket, annál inkább hajlamos volnék hinni nekik, noha tudom, hogy ez nem méltó racionális tudósemberhez.

10Magánkalandocska - A legjobb tanár Empty Re: Magánkalandocska - A legjobb tanár Kedd Nov. 05, 2019 3:34 pm

Seymour Shackley

Seymour Shackley

Okkult nyomozó
Kortyolok egy nagyot a konyakból és egy pillanatra lehunyom a szememet, egyszerűen hagyom hogy az alkohol végigperzseljen belülről, némi magabiztosságot költöztetve belém, még ha átmenetileg is.
- A régészt mindenképpen meg kellene találni és kifaggatni a részletekről, úgy tűnik hogy ő az elsőszámú információforrásunk. Tudnunk kellene, hogy pontosan mik azok amiket összezagyváltak a látogatók, és hogy milyen régre datálódik vissza ez az egész. Emellett érdemes lenne néhány független szakértővel is megerősíttetni a látottakat, hallottakat, hogy ne érje részlehajlás se a régészt, se Önt. De szükség lenne a munka és a leletek pontosabb dokumentálására is, tisztább fényképekre vagy akár további ásatásokra a helyszínen, hátha a domborműveken kívül más is rejtőzik ott.
Félrebillent fejjel nézegetem a kupacnyi képet.
- Akárhonnan is nézzük, úgy tűnik hogy vissza kell menni a helyszínre és alaposabban megvizsgálni amit csak lehet. Lehetőleg egy nagyobb csapattal, több szakértővel. Esetleg egy indiánnal, ha egyáltalán rá lehet őket venni hogy visszatérjenek erre az... átkozott helyre, vagy mifenére. Úgy gondolom, hogy kulcsfontosságú tudósként közelítenünk a helyzethez, és nem hagyhatjuk hogy mindenféle babonaságok átragadjanak ránk.
Ahogy beszélek, a hangom egyre magabiztosabbá válik, és már én is majdnem elhiszem amit mondok. Majdnem.

11Magánkalandocska - A legjobb tanár Empty Re: Magánkalandocska - A legjobb tanár Szer. Nov. 06, 2019 10:29 am

VendégMr. Auberdane sűrűn bólogat az okfejtésedre, látszólag kezd visszatérni belé az élet, ahogyan a rengeteg legendát és babonaságot kezdi kiverni a fejéből a józan, érett gondolkodásmódod.
- Dr. Hetfield egy órányi kocsiútra innen, az ásatásokhoz közel eső faluban rendezte be a laborját, odavitette a könyveit és a leleteket is, már ami mozdítható volt. Tudom a címet. Ön úgy érzem jó hatással lenne rá, ha elmondja ezeket, amiket nekem is, akkor talán Hetfield is visszakapná a józanságát. Hacsak nincsen semmiféle sürgős munkája itt mely nem tűr halasztást, megkéhetném, hogy jöjjön velem? A független szakértők esetében van esetleg javaslata, hogy kit lehetne felkérni? Dr. Hetfield az amerikai kultúrák szakértője, ám ez túlmutatott a szakterületén, így viszont nem tudom hol kéne keresgélni. A csapat aki lent volt velünk természetesen továbbra is megbízás alatt áll. Ám az indiánok... - megvakargatta az állát, pedig egészen simára volt borotválva az arca.- Nem hiszem, hogy lenne közöttük olyan, akit rá tudnánk venni ilyesmire. Még beszélni is csak vonakodva voltak hajlandók, sok üveg whiskey-be került, hogy egyáltalán a pontos helyet és pár mendemondát kiszedjünk belőlük. Őket még elkerülte az értelem ezen szikrája, jobban ragaszkodnak a babonaságaikhoz mint bármilyen józan gondolathoz. Ettől függetlenül nem fogom visszatartani, hogy tegyen velük egy próbát.

12Magánkalandocska - A legjobb tanár Empty Re: Magánkalandocska - A legjobb tanár Szer. Nov. 06, 2019 6:28 pm

Seymour Shackley

Seymour Shackley

Okkult nyomozó
Hátradőlök és az ég felé emelem a tekintetem - na nem mintha segítséget várnék odafentről, csak épp gondolkoznom kell. Alig pár szívdobbanás az egész, és épp mielőtt kínossá válna a csend újra megszólalok.
- Azt hiszem, hogy problémába ütköztünk. Itt, a Miskatonicon nem hiszem, hogy találunk megfelelő kollégát. Sok szempontból kiváló szakemberek ugyan, de nem hiszem hogy egy ilyen mélyen felkavaró lelet vizsgálatára ők lennének a megfelelő emberek. Egy nagyvárosi, feddhetetlen tekintély már inkább. Bostonban azt hiszem lenne egy vagy két olyan professzor akikre lehetne számítani ebből a szempontból de Boston sajnos messze van, és valószínűleg az időbeosztásuk sem engedi meg hogy egyszerűen eldobjanak mindent és ide utazzanak. Megértem az indiánokkal kapcsolatos aggályait is, viszont úgy gondolom hogy kellene tennünk egy próbát.
Felhorkanok, ironikus mosollyal az arcomon.
- Úgy tűnik, hogy ketten maradtunk. Mit gondol, innen Arkhamból mire lenne pontosan szükség a lelet feltáráshoz és újbóli vizsgálatához? Ön már járt a helyszínen, tudja hogy mire lehet szükség és mire biztosan nem...

13Magánkalandocska - A legjobb tanár Empty Re: Magánkalandocska - A legjobb tanár Csüt. Nov. 07, 2019 6:36 pm

Vendég- Úgy érti hogy... - Mr. Auberdane egészen elsápadt, pedig az imént már éppen kezdett némi szín költözni egyébként is elég sápadt arcára. Végül megköszörülte a torkát és kihúzta magát, igyekezve némi férfiasság és bátorság látszatát kelteni. - Úgy érti, hogy vissza kéne menni oda, igaz?
Megdörzsölte a szemét, és látszólag igyekezett megbarátkozni a gondolattal, hogy újra belépjen a különös tárnák közé. Már csak a képekre ránézve is lehet érezni valami különösen nyomasztót, így hát el lehet képzelni, hogy a helynek micsoda hatása lehet, hogyha valaki valóban ott állt a különös faragványok előtt.
- Csákányokra, kötélre, lámpásokra, sok sok lámpásra és dinamitra. Az ősi romok esetében gyakori, hogy néhány részt szinte lehetetlen megtisztítani, tudja az omlásoktól, így a precíz mennyiségű dinamit kifejezetten jól tud jönni ilyenkor. Nameg természetesen a fényképezőgép, jegyzetek, meg minden ami esetleg egy alaptáborhoz szükségeltetik. - foglalta össze röviden. - Az indiánokhoz én nem értek, velük valahogyan Hetfield professzor tartotta a kapcsolatot, így talált rá egyáltalán a leletre. Tudok írni levelet esetleg azoknak akik velünk voltak, néhány nap és talán választ is kapunk postafordultával.

14Magánkalandocska - A legjobb tanár Empty Re: Magánkalandocska - A legjobb tanár Csüt. Nov. 07, 2019 9:22 pm

Seymour Shackley

Seymour Shackley

Okkult nyomozó
Jóságos, már-már atyai mosoly kúszik az arcomra, szokatlan látvány mostanában.
- Igen, úgy értem. Nézze Mr. Auberdale, engedje meg hogy egészen őszinte legyek. Nagyjából két utat látok a magam önző módján magam előtt. Az egyik, hogy előkerítem a szűkebb esztendőkre félretett készleteimet, és olyan tivornyát csapunk a következő néhány napban, ami kellően mélyre temeti az elménkben ezeket a képeket és gondolatokat, hogy soha ne kerüljenek elő. Megvallom, erősen hajlok ebbe az irányba, ezt érzem biztonságosabbnak. A másik ennélfogva a nehezebb út. Visszamegyünk, és igazi tudós emberekhez méltóan a végére járunk az ügynek. Elmondása szerint szükség lesz jónéhány kellékre is, amelyekhez azt hiszem fuvarost, hordárt, és a jelek szerint egy robbantási szakértőt is kerítenünk kell. Tán Hetfield professzor is csatlakozik kicsiny kompániánkhoz, és ha véletlenül még egy indiánt is előtalálunk valahonnan, akkor ez már nem is kompánia, inkább tömeg. Az ilyesmi gondos tervezést igényel, eltarthat pár napig, de ha nekilátunk akkor talán feltárhatunk valami igazán érdekeset, amivel beleírjuk magunkat a tudomány történetébe.
Felhorkanok, rémültségem ellenére még mindig mosolyogva.
- Vagy... tudja... tivornya.

15Magánkalandocska - A legjobb tanár Empty Re: Magánkalandocska - A legjobb tanár Szomb. Nov. 09, 2019 10:13 am

VendégDavid Auberdane arcán egyértelműen látszódtak a kételyek és a tépelődés, szíve bizonyára afelé a tivornya felé húzta volna, ám akkor rácsúfolt volna a tudós névre. Hisz egy tudósnak szinte már kötelessége, hogy a rejtélyek végére járjon, és ne hagyja, hogy a babonaság a józan ész fölé kerekedjék. Végül nagy nehezen kipréselt magából egy bólintást.
- Adjon néhány napod Shackley professzor és előkerítek mindent, ami kellhet - talán csak az indiánt nem ígérem. Találkozzunk öt nap múlva a postakocsi állomásnál, és akkor elmehetünke gyütt az alaptáborba, hogy találkozzunk Hetfield professzorral, meg a csapattal... akik még vele maradtak. Írok neki, hogy megyünk. - Auberdane ezután felállt, és kezet nyújtott. - Még egyszer hadd köszönjem meg, hogy fogadott és hogy komolyan veszi ezt az ügyet, nem is tudja mennyit jelent ez egy régi diáknak. Addig is isten áldja professzor, vigyázzon magára, és akkor öt nap múlva. - azzal búcsút intett és elment, ám a fényképeket, hogy szándékosan vagy véletlenül de az asztalodon hagyta.

Öt nap gyorsan eltelik, bár arra van idő, hogy te is beszerezd, amire szerinted személyesen szükséged lehet, és hogyha végül te is úgy döntesz, hogy tudósként állsz az ügyhoz, és nem győzöd meg magad arról, hogy a tivornya jó ötlet, akkor öt nap múlva könnyedén rátalálsz a postakocsi állomáson Mr. Auberdane-re, aki a szokásosnál is feszültebbnek látszik.

16Magánkalandocska - A legjobb tanár Empty Re: Magánkalandocska - A legjobb tanár Vas. Nov. 10, 2019 6:13 pm

Seymour Shackley

Seymour Shackley

Okkult nyomozó
Az indokoltnál sokkal gyűröttebb állapotban érkezek meg az állomásra, jól láthatóan nem csak pihenéssel töltöttem az utóbbi napokat. Leharcolt külsőm mögött azonban buzog a határozottság és az önbizalom, a sikerült erőt merítenem az öntudatlanságból, a drogok okozta lázálmokból - hiszen ezeket legalább ismerem és képes vagyok őket feldolgozni - és abból, hogy a világnak vannak még aspektusai amik az én irányításom alatt állnak és képes vagyok azokat töviről-hegyire megmagyarázni.
Az egyetemen használatos ruhákat lecseréltem praktikus, viharvert és tartós darabokra, amik az esőnek is tartósan képesek ellenállni. Egyetlen bőröndöt emel le a hordár az engem szállító kocsiról távozás előtt, ahol némi váltás ruha, alsónemű, pokróc, valamint alkohol és drogok rejtőznek, egyértelműen egy szűk hétre tervezve a felfedezőutat.
- Mr. Auberdane! Örülök, hogy itt találom, ahogy látom sikerült mindent beszereznie és leszerveznie. De mondja csak, miért ez a feszült ábrázat? Rosszul aludt? Vagy csak a küldetésünk ügyes-bajos dolgai aggasztják? Ne legyen ilyen hervadt fiatal barátom, úgy érzem hogy sikerre vagyunk ítélve!
Arcomon őszinte és meleg mosoly játszik, sugárzik belőlem a fáradt jókedv, és ha kicsit nekidurálom magam akkor még tán a nap is kisüt a vidámságomtól.

17Magánkalandocska - A legjobb tanár Empty Re: Magánkalandocska - A legjobb tanár Hétf. Nov. 11, 2019 4:43 pm

VendégMr. Auberdane összehúzott szemekkel vizsgált téged, leginkább azt próbálta megfejteni, hogy mégis mitől lettél ilyen vidám. Végül azonban megjegyzés nélkül hagyta eme különös tényt.
- Üdvözlöm, professzor, örülök, hogy eljött és hogy épségben látom. - mondta sötéten, ő jól láthatóan rosszkedvű volt és nyúzott, ennyi idő pedig egyelőre nem volt elég ahhoz, hogy a jókedv rá is átragadjon. Nem kellett azonban sokat várni ahhoz, hogy el is árulja ennek az okát.
- Írtam az alaptáborba Hetfield professzornak, de később kaptam választ mint számítottam rá és az is... igen különös volt. Valahogy nem az ő szava járása, noha legutóbbi utazásunk őt is megviselte. Mondja csak... Nem követték? Az elmúlt napokban úgy éreztem, mintha folyamatosan figyelnének. Még most is. - nézett körül gyanakodva, de látszólag nem látott senkit akit kiszúrt volna, és az elmúlt napokban te sem láttad, hogy követett volna bárki. - Mindenesetre a professzor azt írta, hogy vá minket az alaptáborban, úgyhogy őszintén remélem, hogy az ön jó megérzései a helytállók. Induljunk is. A postakocsi elvisz minket a közeli faluig, utána pedig húsz perc gyaloglás még, ami nem sok, de bérelhetünk lovat, ha esetleg nehezére esne a séta. Tud lovagolni? - kérdezte miközben egy postakocsi felé vezetett, majd be is szálltok, látszólag már vártak titeket, és egy jó adag poggyászt is felpakoltak rá. Ellenben csak ketten vagytok, bár Mr. Auberdane szavaiból arra lehet következtetni, hogy a táborban már vár rátok egy csapat.

18Magánkalandocska - A legjobb tanár Empty Re: Magánkalandocska - A legjobb tanár Szer. Nov. 13, 2019 6:39 pm

Seymour Shackley

Seymour Shackley

Okkult nyomozó
Látványosan a hátam mögé nézek, nem egészen értem a kérdést.
- Nem, nem hiszem, de nem is figyeltem. Mondja csak, mi vinne rá bárit, hogy kövessen egy magamfajta unalmas professzort? Nem vagyok kimondottan érdekes fajta, és a mi kis kalandunkat sem érzem elég izgalmasnak ahhoz, hogy bárki figyelemre méltónak találja...
Még kitart a határozottságom, de meg kell hagyni hogy aggaszt a kérdés. Vagy Mr. Auberdane elhallgatott előttem valamit korábban, vagy neki kevésbé sikerült feldolgoznia még az élményt és inkább a paranoia kezd a felszínre törni ami a jelek szerint már Hetfield professzort is megfertőzte. Akárhogy is, mennünk kell előre, így csak bólintok.
- A lovaglást megoldom, kényelmesebb is lenne, talán a lábam sem fáj majd annyira. Viszont a lovakkal nem vagyok nagy barátságban, úgyhogy remélem tényleg csak egy könnyed ügetésnyire van a tábor.
Még megvárom amíg a poggyászom áthelyeződik a postakocsira, aztán felkászálódok rá és a jelek szerint már indulunk is.

19Magánkalandocska - A legjobb tanár Empty Re: Magánkalandocska - A legjobb tanár Csüt. Nov. 14, 2019 8:45 pm

VendégA kocsi kigördül az állomásról, végighalad Arkham macskaköves utcáin majd elhagyja azt és egy ideig az országúton halad. A kerteket földek, a földeket pedig erdő váltja fel, a pusztát hegyek és völgyek, így bár az út első felében még vannak látnivalók, egy idő után már csak fatörzsek és az őszi erdő sárga avara látszik. Néhány óra után pedig baljós hegyek tűnnek fel a láthatáron. Már azelőtt tudod mi az, mielőtt Mr. Auberdane arrafelé mutatna.
- Az az a hegy. Mikor először errefelé jöttünk, már akkor hatalmába kerített egy különös érzés, hogy talán nem kéne bolygatni ősi átkozott helyeket. Abból még jó dolog nem sült ki. Aztán azt mondtam magamnak, hogy tudósok vagyunk, nem szabad bedőlni az ilyen babonaságoknak.
Ekkor elhalad melletek három lovas, akik kalapjukat emelik a postakocsis felé, aki erre hátranéz, és hátra is int, mintha jönne még valaki, de az már nem halad el mellettetek.
- Van még valami amit esetleg tudni akar, mielőtt odaérünk? Válaszolok, ha tudok...

20Magánkalandocska - A legjobb tanár Empty Re: Magánkalandocska - A legjobb tanár Csüt. Nov. 14, 2019 9:36 pm

Seymour Shackley

Seymour Shackley

Okkult nyomozó
Összerezzenve riadok fel a férfi szavaira, a fáradtság úgy látszik úrrá lett rajtam. Ahogy kinézek, a táj már megváltozott, talán egy órácskát vagy kettőt szundíthattam, de szinte észre sem vettem magam. Zavaromban a mellényemet kezdem igazgatni és feljebb tornászom magam ültömben.
- Elnézést, a jelek szerint a kimerültség legyőzött. Nem is emlékszem, hogy elszundítottam volna... Hogy is mondja? Az, ott?
Próbálok fókuszálni, és töviről-HEGYire felmérni a tereptárgyat.
- Nos, talán igaza lehet. Nem szabad mindenféle babonaságra hagyatkozni. Biztosan csak az emlékek törnek a felszínre amikor ezt érzi, de én akárhogy nézem, nekem ez csak egy hegy. Méretes darab, az tény, de nem is túl szép, nem is túl csálé, csak egy hegy. Átlagos. Ahogy én látom.
Megdörzsölöm az orrnyergem, de a látvány nem változik.
- Mit tudunk a környékről? Falvak, települések vannak? Akár elhagyatottak, akár élők? További furcsa építészeti emlékek, vagy csak tájidegen dolgok? Gondolok itt bármire, ami kilóg a helyi miliőből, egy indokolatlan helyen lévő faldarab, ciszterna, sírkövek, bármi amiből a hely múltjára lehet következtetni? Esetleg egy aggastyán a hegy tetején, akinek furcsa történetei vannak?
Elmosolyodom az utolsó mondat alatt, hogy megpróbáljam oldani a fiatal férfi idegességét, láthatja hogy nem gondolom komolyan. Ahogy lassan közeledünk, a szemem persze tovább jár, de a környékre és az évszakra való flórán és faunán nem látok semmi kirívót, így ezt nem is teszem szóvá.

21Magánkalandocska - A legjobb tanár Empty Re: Magánkalandocska - A legjobb tanár Vas. Nov. 17, 2019 10:55 am

VendégMr. Auberdane láthatóan nem vette zokon, hogy te elszundikáltál, legalább kettőtök közül egyvalaki nyugodt. A kérdéseidre ráncolja a homlokát, nagyon gondolkozik, hátha tud neked mondani valamit, ami értelmes lehet és mindenekelőtt hasznos.
- Az indiánok, akik régen lakták ezt a környéket nem építettek olyan településeket, amiknek fennmaradtak volna a nyomai. A rézbőrű barbárok sátrakban éltek, bár nem biztos hogy a babonaságaik miatt valaha meg merték közelíteni a hegyet. Mostanában persze vannak kisebb falvak illetva tanyák a környéken, főleg gyümölcsösökkel foglalkoznak a helyiek. Kiváló a körtéjük mindenképp kóstolja majd meg, úgyis pont szezonja van. - ennek az említésére mintha kicsit felderült volna. - Remeték nem élnek itt, ellenben van egy ház... Vadászkastélynak kicsi, sima háznak nagy, talán egy erdei villának mondanám, ott él magának való idős úr és felesége, Mr. és Mrs. Greenlight. Maguknak valók, de nem akadékoskodtak az engedélyekkel, amit Hetfield professzor kutatni akart a környéken, azt mondták mindenképp érdeklik őket a fejlemények, ellenben sosem hívták meg magukhoz az expedíció egyetlen tagját sem. Ó és majd megfeledkeztem az öreg Stonemossról. Nem aggastyán, magánál fiatalabb ellenben kint él egyedül az erdőn egy tanyán, é ő az aki minden indián babonaságot elhisz, sőt időnként még ki is színezi őket. Ő mondjuk azt állítja, hogy ez az angyalok hegye és hogy éjszakánként hallja, amint fucsa nyelveken dicsőítik az urat. Mások is mondták egyébként hogy hallottak már dolgokat a lápból, ami a hely túloldalán terül el, és hogy ott vannak épületmaradványok is, de odáig nem mentünk el, azt az expedíció későbbi szakaszára tartogattuk, de ez nem változtat azon, hogy a közösség Stonemosst egyöntetűen elmeháborodottnak tartja.
A postakocsi közben begordül egy kisebb faluba, még a gyümölcsfákat is látni, majd megáll, Mr. Auberdane pedig lendületesen száll ki a kocsiból.
- Innen lovaglunk, hacsak nincs előtte még amit el szeretne intézni.

22Magánkalandocska - A legjobb tanár Empty Re: Magánkalandocska - A legjobb tanár Vas. Nov. 17, 2019 3:21 pm

Seymour Shackley

Seymour Shackley

Okkult nyomozó
Ráncolom a szemöldököm, ahogy próbálom feldolgozni a kapott információkat és igyekszem értelmet - vagy inkább magyarázatot - találni az elhangzottakra. Közben persze kiszállok, és bár a fiatalos hév már nem hajt engem, de tőlem telhető sietséggel igyekszem felcihelődni később egy lóra, ami másodszorra sikerül is.
- Természetesen sok múlik a környezeten, a fizikai és geográfiai adottságokon, de elképzelhető, hogy a láp okozza a furcsa élmények jó részét. Mint ahogy Ön is bizonyára tisztában van vele Mr. Auberdane, a lápok vizenyős részein igen gyorsan indul meg a szerves anyagok rohadása, lebomlása. Attól függően, hogy milyen környezettel van dolgunk, elképzelhető hogy a bomlás végtermékei olyan mérgező gázok lesznek, amelyek kisebb dózisban, a körülöttünk lévő levegővel keveredve hallucinációkat, képzelgéseket okoznak. Ez magyarázat lehet az öreg angyali szózataira, és akár még az indiánok hiedelmeinek egy jó részére is. Jobb az ilyesmivel óvatosnak lenni, ugyanis nem csak mérgező, hanem gyúlékony gázok is képződhetnek ilyenkor, ezek be is gyulladhatnak, és így jön létre a polgárság körében találóan elnevezett lidércfény is. Ezek kósza metánkitörések, melyek valamilyen természetes tűz- vagy szikraforrás hatására begyulladnak, és különböző színekkel lobbannak el.
Bár a fáradtság még dolgozik bennem és a figyelmem jó része is a makrancos lóra irányul, de szinte észrevétlenül bújik elő belőlem a professzor, észre sem véve hogy Mr. Auberdane valószínűleg tisztában van ezekkel a tényekkel. Torkomat köszörülve folytatom.
- Khm, szóval akkor innen lovagolunk. Javaslom, hogy keressük meg Hetfieldet, és utána foglalkozzunk a továbbiakkal. Jómagam hajlanék arra, hogy inkább a tárgyi leletekkel kezdjünk mint kézzel fogható bizonyítékok, és utána keressük fel a környékbelieket a kevésbé konkrét adatok rögzítése végett. Mit gondol?

23Magánkalandocska - A legjobb tanár Empty Re: Magánkalandocska - A legjobb tanár Hétf. Nov. 18, 2019 6:27 pm

VendégMr. Auberdane elszántan bólintott a felvetésedre.
- Igaza van. Csak az a biztos, ami kézzelfogható.
Ez után jó húsz perc lovaglás vár rátok. Az erdő gyönyörű, bár a hegy időnként baljósan takarja el a napot, mintha fölétek tornyosulna, ám ez még talán-talán természetesnek mondható. Ami inkább különös az a csend. Egy erdő ilyenkor élettel teli, de nem látni sem nagyobb állatokat, sem madarakat, de még rovarokat sem. Csupán a fák nyújtóznak a magasba, az egyetlen nesz pedig az időnként az ágakól lepörgő, sárga levelet.
Még el sem éritek a tábort, amikor megcsap az a bizonyos szag. Az a semmivel össze nem téveszthető, gyomorforgató dög- vagyis inkább hullaszag, amit az oszló testek árasztanak magukból. Nem kell sokkal közelebb menni, hogy meglássátok az első kifacsart és megcsonkított testet. Majd beljebb a táborban a következőt... és a következőt...
Auberdane lefordul a lóról, és egy fához támolyog, majd kiadja a gyomra tartalmát az első sokktól ez után mint egy holdkóros támolyog a fősátor felé, majd áll meg az egyébként nyitott bejáratban.
- Hetfield professzor... - suttogta holtsápadtan. Amit észrevehetsz még, hogy a testek között járva sok helyen ott a már barnává alvadt vér, de néhány helyen nagyobb, zöld tócsákat is látsz - ha közelebbről mgnézed az állaga alvadt, ilyen kocsonyás - és elvezet be az erdőbe, bár érzésed szerint gyanúsan a hegy felé.

24Magánkalandocska - A legjobb tanár Empty Re: Magánkalandocska - A legjobb tanár Hétf. Nov. 18, 2019 7:23 pm

Seymour Shackley

Seymour Shackley

Okkult nyomozó
Bár felfigyelek a csendes erdőre, nem tulajdonítok neki különösebb jelentőséget. Világ életemben városi ember voltam, és bár kiváló időtöltés az erdőben vadászgatni, ez inkább úri passzió volt számomra mint valódi erdőjárás. Úgy sejtem, hogy a csöndet a két csörtető ló okozza, aki megriasztotta és meghúzódásra késztette az erdő állatait, neszeit. Csendben léptetünk tovább, amíg el nem érkezünk a tábor közelébe, és az orromat facsarni kezdi a hullák bűze. Elfintorodom, de meg is acélozom magamat - biológus professzorként nem mutathatok ilyesfajta gyengeséget, elvégre találkoztam én már jó pár hullával, testtel, torzóval, mindenféle fajtából. Azonban ami különösnek tűnik és valódi érzelmeket csal az arcomra, az a hullák állapota, és testhelyzete. Óvatos mozdulattal zökkenek le a földre a nyeregből, aztán sétapálcámmal lassú kört teszek az áldozatok között, odafigyelve a részletekre, és kellő távolságot tartva a hulláktól.
- Érdekes...
Hümmögöm magam elé, ahogy vizsgálgatom az elénk táruló mészárlást. Fel sem tűnik, ahogy fiatal barátom elrohan könnyíteni magát, és csak Hetfield nevére figyelek fel. Ahogy a másik mellé lépek és benézek a sátorba, egy újabb áldozatot látok csak, és a jelek szerint a tettes őt sem kímélte. Hagyok pár szívdobbanásnyi időt hogy a fiatalúr összeszedje magát, aztán rázúdítom a gondolataimat, inkább magam számára összegezve, mint valódi választ várva.
- Úgy tűnik, valami bestiális dolgot hajtottak itt végre. Megvadult vadállat lehetett, esetleg valamilyen tudatmódosító szer alatt álló ember, vagy emberek. A jelek szerint nem kíméltek senkit, és szinte egyszerre végeztek mindenkivel. A hullák állapotából a döbbenetes vérveszteség és/vagy az elszenvedett traumatikus sebesülések okozták a halálukat, nehéz megmondani hogy melyik történt előbb. Akárhogy is, a tetemüket meggyalázták és tovább csonkították, alig hagyva felismerhető jegyeket rajtuk. Megfigyelhető bizonyos zöldes folyadék is a testek körül, amit egyelőre nem tudok osztályba sorolni. Az bizonyos, hogy nem elhunyt barátainkból származik, a test nem termel ilyen nedveket. Elképzelhető, hogy ez a támadóból származik, de a mészárlás méreteiből ítélve nem okozott neki gondot ennyi ember legyilkolása, így valószínűtlen hogy sikerült volna megsebezni - ám nem lehetetlen. Úgy láttam, mintha a nyomok az erdőbe vezetnének, de nem ismerem ki az erdő és a vadon misztériumaiban, így nem tudnám biztosra mondani.
Veszek egy olyan nagy levegőt amilyet csak a terjengő bűzben tudok, aztán kimondom amire - remléhetőleg - mindketten gondolunk.
- Azt hiszem szükségünk lenne valamilyen komolyabb fegyverre, mielőtt egy lépést is tennénk bármerre. Akámivel is van dolgunk, a sétapálcám és néhány faragatlan sértés valószínűleg nem lesz elég...

25Magánkalandocska - A legjobb tanár Empty Re: Magánkalandocska - A legjobb tanár Kedd Nov. 19, 2019 11:53 am

VendégAuberdane teljes sokkban áll a sátorban, szinte mintha meg sem hallotta volna a szavaidat. Így azonban lehetőséged támad körbenézni. A legnagyobb zöld tócsa itt található, Hetfield kezében pedig fegyvr van, bárkivel is harcolt az ő érdeme volt, hogy megsebesítette. Az íróasztalán minden féle különös tárgy volt található, fémtárgyak és kis kőszobrocskák, ugyanabban a stílusban, mint amilyenek a fényképeken látott faragványok is voltak. Az asztalon van még egy bőrkötéses napló szerű könyv és jegyzetek is. A professzor látszólag nagyon sokat dolgozott azon, hogy megfejtse a hegy és a leletek titkát. Mégis, amikor a szobrokra nézel valami belső voszolygás tölt el, a csápos leginkább polipra emlékeztető alakok láttán, amik lehetetlen pozíciókba csavarodva hevernek az asztalon, de vannak ott mások is, amiknek nem csápja van csak rengeteg szája, vagy néha más testrészei amik bár bazonosíthatók mégsem állnak össze egyetlen élőlénnyé. Leginkább olyanok, mintha kis bálványok lennének, de olyanok, amiknek a gazdáitól jobb lenne minnél messzebb kerülni.
- Mégis ki képes ilyesmire? - kérdezte Auberdane cincogó hangon. Nagyon megrendült. - A faluban biztos van, akinek van fegyvere és kérhetünk de... nem hagyhatjuk így itt őket, professzor. Ki tudja mióta fekszenek itt végtisztesség nélkül...

Ajánlott tartalomVissza az elejére  Üzenet [1 / 3 oldal]

Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.