Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Chat

Latest topics

» Dokkok és raktárak
by Thomas Crow Szomb. Okt. 16, 2021 6:44 pm

» Independence square és piactér
by Thomas Crow Hétf. Okt. 04, 2021 7:34 pm

» Oktatók és hallgatók szállása
by Seymour Shackley Csüt. Szept. 30, 2021 3:28 pm

» Hollószárny Hotel
by Seymour Shackley Csüt. Szept. 30, 2021 10:59 am

» Lakónegyed
by Thomas Crow Pént. Szept. 24, 2021 6:42 pm

» Donoughoe udvarház
by Admin Hétf. Aug. 30, 2021 3:54 pm

» Előadók és laboratóriumok
by Arkangyal Szomb. Aug. 07, 2021 8:51 pm

» Szántók, legelők, majorságok
by Admin Szomb. Feb. 06, 2021 11:26 am

» Játékostárs kereső
by Arkangyal Csüt. Jan. 28, 2021 10:17 pm

» Christine Trevor, alias: Arkangyal
by Arkangyal Csüt. Jan. 28, 2021 10:16 pm


You are not connected. Please login or register

Lakónegyed

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Lakónegyed Empty Re: Lakónegyed Pént. Szept. 24, 2021 6:42 pm

Thomas Crow

Thomas Crow

Tehetetlen haragomban a kezembe temettem a fejem és nagyot nyögtem, majd megadva magam a történteknek ismét Dorothy-ra emeltem a szeme.
- Tudod mit? Inkább rádbízom a Ház újraindításának időpontját. Ismerlek már, hogy ésszerű döntéseket fogsz hozni, ami mind a lányoknak, mind az üzletnek megfelel majd. Én meg akkor koncentrálhatok arra, hogy megoldjam ezt , - néztem szét a szobába egy kis szünetet tartva, - ezt a nem mindennapi problémát.
Bíztam a lányban, ismertem már, hogy nem fog cserbenhagyni és a lányok is hallgattak rá. El kellett fogadnom, hogy nem tudok két dologgal foglalkozni hatékonyan egyszerre. Ez így jobb lesz.
Dorothy már el is kezdett tevékenykedni, így én is mehettem megoldani egy morbid rejtélyt.
A lányokkal való beszélgetés majdnem leszívta a maradék akaraterőmet is, de mennem kellett.
Nem volt más választásom csak a kérdezősködés, tudakozódás csak reménykedni mertem abban, hogy Trinity nem arra indult, amerről mi jöttünk Lumar-ral, mert ugyan bebizonyosodott volna, hogy a nemes nyakig benne van, de egymagam nem hiszem, hogy sok gondot jelentettem volna neki és az embereinek, ha ismét összefutunk. Segítséget meg nem kérhettem, hiszen egy hangyányi bizonyítékom sem volt.
A koldus segítsége után elindultam az Independet felé, talán ott is sikerül találnom szemtanút, ráadásul a lány elég lassan és némileg feltűnően haladt, így az esélyeim növekedtek, hogy időben megtalálom.
Hogy mit kezdek vele ezek után? Hát…..halvány fogalmam sem volt……..

2Lakónegyed Empty Re: Lakónegyed Szer. Szept. 22, 2021 3:34 pm

Admin

Admin

Dorothy hitetlenkedve néz rád, mintha legalábbis kiskutyákat rugdostál volna halálra az imént.
- Holnap nyitni? Az talán kissé... elhamarkodott lenne, nem? A szobát ki tudjuk takarítani, kis szerencsével a padlót is fel tudjuk súrolni hogy ne látsszanak a vérpettyek, de nem tudom hogy a szaggal mit tudunk csinálni. Talán némi szegfűszeg elnyomja majd a bűzt, nem tudom. Viszont ami a lányokat illeti, én őszintén kétlem, hogy holnapra lennének olyan állapotban amit a vendégeink megszoktak. De... megpróbálhatjuk.
Nagyot sóhajtva fordul sarkon a nő, aztán elkezdi intézni az imént elhangzottak megvalósítását. Takarítót kerít, új ágyneműt, és egy akkor adag szegfűszeget amivel egy kisebb báltermet lehetne illatosítani.

Ahogy jársz körbe és próbálsz bátorságot önteni a lányokba, jómagad egyre inkább elkomorodsz. Szinte olyan, mintha egyre inkább elfogynál, kiüresednél, és mire az utolsó szobából is kifordulsz - határozott képpel, látszólag már-már mosolyogva -, úgy érzed mintha átgázolt volna rajtad egy komplett hadsereg. A kezdeti határozottságod is megingott, de továbbra is hajt előre a konok elszántság, hogy valamilyen - bármilyen! - választ találj az itt történtekre.

Odakint az utcán csak nagy sokára találsz olyasvalakit - épp egy koldus képében -, aki emlékezne az álmatag lányra, valaha elegáns de mára elhasznált ruhában, virágos kalapban, barna topánkában. Úgy emlékszik, hogy az Independent square felé billegett el, de emlékei szerint nehéz volt megállapítani, mert bizonytalanul, lassan mozgott, mintha csak részeg lenne vagy három napja nem aludt volna.

3Lakónegyed Empty Re: Lakónegyed Kedd Szept. 21, 2021 6:17 pm

Thomas Crow

Thomas Crow

Már megbántam, hogy ennyire elengedtem magam a helyettesem előtt, de az én idegeim sem voltak vasból és ma már kezdett kritikus szintet elérni az, amit még el tudok viselni. Igaz, hogy ők nők, én meg férfi vagyok, de ez nem változtat azon, hogy mit érzek, mind egy hozzám közel álló fiatal lány elvesztése, mind egy járkáló holt miatt. Én is legalább annyira döbbent vagyok, mint ők, de…….mégis csak a főnökük, akitől elvárják, hogy megoldja, bármilyen probléma merül fel. Elvégre megfogadtam, hogy megvédem őket…….már, ha egyszer megtudom, hogy mitől kéne……
- Ne haragudj Dorothy! – sóhajtottam, - de én sem tudok többet nálatok, sőt ezzel a….feléledéssel kapcsolatban még annyit sem. De ez nem a ti hibátok! Az sem, hogy természetes módon megrémültetek, mindenki így tett volna.
Némán töprengek egy darabig, hogy mi tévő legyek.
- Nem tudom az orvos meddig tartja a száját és nem kereshetem fel ezzel… - tárom szét a kezem a szoba felé, - Csak egy lehetőség van, hogy ne omoljon össze minden, amin eddig dolgoztunk, ha magunk járunk utána és vagy így, vagy….úgy, de lezárjuk. Mivel nem hiszek benne, hogy a halottak feltámadnak, csak valami……más lehet a dologban, valami természetfeletti, valami nem…normális. Talán ahhoz van köze, hogy olyan……precízen szabdalták össze, az sem volt normális. – beszéltem, de már csak inkább magamnak, de aztán feleszméltem és megráztam magam, majd Dorothy-hoz fordultam.
- Muszáj megoldanunk, különben végünk, ahogy mondod. És gyorsan beszélek a lányokkal, igyekszem megnyugtatni őket, ahogy lehet. Itt ki kell takarítani és lehetőleg holnaptól menjen minden a szokásos módon. Egyszerűen nem tudom mi mást tehetnénk…. – dörmögtem lemondóan.
Talán életemben először nem tudtam mi lenne a jó, mit kéne lépnem.
Ha a helyettesem nem állított meg, akkor szobáról szobára jártam és mindenkit arra kértem, hogy bízzon bennem, ahogy én bíztam annak idején bennük és megígértem, hogy a utána járok a rejtélynek és Triniynek.
Aztán megtudtam, hogy a lány milyen ruhát viselt és elindultam gyalog a nyomában, hogy kérdezősködve – mintha az elveszett húgom lenne, - próbáltam követni.

4Lakónegyed Empty Re: Lakónegyed Hétf. Szept. 20, 2021 2:29 pm

Admin

Admin

Dorothy úgy elcsodálkozik a kirohanásodon, hogy egy pillanatra még válaszolni is elfelejt. Pislog kettőt amíg rendezi az arckifejezését, de szerencséjére te újra megszólalsz és így ez a kis közjáték is szóbeli reakció nélkül marad. A nő inkább lassan vesz egy nagy levegőt, és higgadtan próbál válaszolni.
- A doktor volt az egyetlen idegen a házban, mióta távozott a házból, azóta senki se ki, se be. A rendőrség sem keresett minket, tehát az az orvos is tartja a száját. De hogy mi történt Trinity... testével, arról fogalmam sincs. Mindenki bezárkózott amikor megjelent a folyosón, magamat is ideértve. Az ablakból még látszott egy darabig, a belváros felé sétált álmatagok, de aztán eltűnt az utcán a többi járókelő között. Nem volt merszünk követni, a szobába is csak jó idő múlva volt bátorságom bemerészkedni, hogy legalább körülnézzek. Nem tudom mi történt. Nem tudom. Ördögi események ezek...
Lassan beszívja a levegőt és kifújja, hogy megnyugodjon a felidézett emlékek után.
- A lányokkal is foglalkoznia kell a rejtély megoldása mellett, Thomas! Ha ez kitudódik, nem csak a rendőrséggel lesz bajunk, hanem a várossal is. Vagy az egyházzal. Vagy az inkcivízióval, vagy hogy hívják. A bevételekről nem is beszélve.

5Lakónegyed Empty Re: Lakónegyed Pént. Szept. 17, 2021 7:09 pm

Thomas Crow

Thomas Crow

Nem hagyhatom, hogy kitörjön a pánik a lányok között! Nem hagyhatom, hogy lássák rajtam a kétségbeesést, ami kezdett szépen lassan eluralkodni rajtam. Nem volt könnyű életem, de mindig tudtam, hogy mire számíthatok a tetteim következményeként és mindig két lábbal álltam a földön. De most ez az egész annyira hihetetlen és morbid kezdett lenni, hogy kezdtem elveszteni a lábam alól a talajt. Ám, ha ez kifelé is meglátszik, akkor lehet, hogy az uraságnak már nem is kell utánam jönnie, magamat teszem tönkre. Ezért voltam olyan kemény és kegyetlen Krystal-lal, pedig magam sem tudtam mi lesz itt, nem, hogy egy nap, de egyóra múlva sem.
De szerencsémre a lány nem állt le vitatkozni, bár, ha ölni lehetne a tekintetével……….
Egyedül nyitotta be Trinity szobájába, ahol meg is álltam az ajtóban, ahogy mellbevágtak a kellemetlen szagok, amik kétségtelenné teszik, hogy nem csak képzeltem az elmúlt órák eseményeit.
És, ha csak a Házamból valaki nem akart szörnyű szórakozást űzni, az is kétségtelen, hogy a lány holtteste nem volt itt, ahogy a ruhájából is hiányzott……
Azt hiszem Dorothy vaskos káromkodása segített, hogy visszarázódjak a valóság talajára.
- Szerinted, ha tudnám, akkor itt állnék, mint egy elhasznált koton és azon gondolkoznék, hogy sürgősen összepakolok és visszamegyek az óhazába, ahol nem látok egy főnemes pincéjében föld alatti bonctermet és nem szembesülök járkáló hullával, cseszd meg! – tör ki belőlem most már a feszültség és a frusztráció, de azonnal vissza is fogom magam.
Tudom, hogy minden fül az ajtókra tapad és Dorothy, bár tartja magát, szó szerint retteg.
- Az biztos, hogy az a lány halott volt és az is, hogy elsétált. Ebben egy jó van, hogy nem nyüzsögnek itt a zsaruk, de onnantól kezdve nyakig vagyunk a pöcegödörben. Meg kell találnunk Tri……szóval őt. – nyeltem nagyot. – Merre ment? Látta valaki?

6Lakónegyed Empty Re: Lakónegyed Csüt. Szept. 16, 2021 3:05 pm

Admin

Admin

A pillantás amit visszakapsz a lánytól annyira gyilkos, hogy egy jámborabb vipera elszégyellné magát tőle, de azért lassan bólint egyet. Egyelőre nem tűnik úgy, hogy olyan lelkiállapotban lenne ami megengedné a vendégfogadást, de természetesen az is lehet hogy egy éjszaka orvosolja majd ezt is. Vagy némi ital. Mindenesetre Krystal tüntetőleg egyedül hagy, hogy megkeresse Dorothyt.
Te felsietsz az emeletre, benyitsz Trinity szobájába, és a szellőztetés ellenére kissé fejbevág a testnedvek és a megszáradt vér fémes szaga. A szoba nagyjából ugyanúgy néz ki, mint ahogy hagytad - barna vérfoltoktól csatakos, összetúrt ágy, néhány folt a padlón, tárva-nyitva álló szekrény amiből látványosan hiányzik egy rend ruházat. Máskülönben a helyszín érintetlennek tűnik, mintha csak most mentél volna el - leszámítva persze azt, hogy akit az orvos is halottnak nyilvánított, az egész egyszerűen nincs itt.
Halk neszt hallasz magad mögül, majd megszólal Dorothy hangja is.
- Thomas, végre hazaért! Azt hiszem már mindent tud... de a lányok nagyon aggódnak, és akkor még finoman fogalmaztam. Arról nem is beszélve, hogy engem is a frász kerülget ettől az egésztől. Hát mi a vasporos picsa történt itt?
Az eleinte higgadtnak tűnő hang a végén szinte sziszegővé válik, ahogy a nő visszafogja az indulatát. Látszik, hogy mindenkit felkavart az eset, akármi is történt pontosan.

7Lakónegyed Empty Re: Lakónegyed Csüt. Szept. 09, 2021 7:05 pm

Thomas Crow

Thomas Crow

Azt gondoltam, hogy a nyugalmammal sikerül Krystaltra hatnom és abbahagyja a hisztizést, de rosszul gondoltam. Ráadásul akkora szemekkel nézett rám, ahogy beljebb értünk, hogy egy kistányér elveszett volna benne. Nem értettem az egészet! Először is miért nem Dorothy fogadott? Másodszor, azért ezek a lányok nem voltak annyira nebáncsvirágok, hogy …ennyire megviselje őket a haláleset. Persze borzasztó volt Trinityt így látni, engem is elborzasztott, de már meg kellett volna kissé nyugodniuk…….
Azonban a lány tovább beszélt és most az én szemem kezdett el kerekedni, mert egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy nem ugyan arról beszélünk, vagyis Trinityről, csak éppen más miatt voltunk zaklatottak. Már azt is nehéz volt tudomásul venni, hogy az egyik lánnyal ilyesmi történt, meg azt, amit eddig láttam a főúr birtokán, de az, amit Krystál itt előad, az egyenesen ……..hihetetlen, természetfeletti. Az a lány halott volt!
- Ha nem tudnám, hogy mennyire a szíveteken viselitek egymás sorsát azt hinném, ez valami morbid tréfa. – szólaltam meg egy kis szünet után komoran. – Ám már sok mindent láttam, így, …….már ez sem lep meg, de ugye nem bános, ha a magam szemével győződöm meg erről. Nem tudom mi folyik itt, de ki fogom deríteni. Felmegyek Trinity szobájába, kérlek mond meg Dorothynak, hogy ott várom.
Ti pedig ma pihentek, de holnap muszáj kinyitni, ha nem akartjátok, hogy tönkre menjünk.

Néha nehéz az üzletember bőrébe bújnom, de kénytelen vagyok.

8Lakónegyed Empty Re: Lakónegyed Szer. Szept. 08, 2021 12:10 pm

Admin

Admin

Olyan szemmel néz rád, hogy a belőlük sugárzó gyötrelemmel több vaskos kötetet lehetne megtölteni, ráaásul mintha némi csodálkozás és őszinte döbbenet is vegyülne bele. Megpróbálja magát kissé összeszedni, miközben betereled a házba.
- Thomas, nem volt itt amikor AZ történt. Nem tudja, miről beszél, nem láthatta amit mi láttunk. Dorothy is csak veti magára a keresztet, pedig ő aztán nem tartozik a hívők közé. Azóta csendes a ház, van aki bezárkózott, van aki azóta is sír, de a legtöbben egyszerűen nem tudják felfogni, hogy mi is történhetett...
A lány hangjából érződik a zaklatottság, és még egy nagy levegőt is vesz, mielőtt befejezi a mondandóját.
- Trinityről van szó, Thomas. Úgy tettünk ahogy kérte, már hívtuk volna a rendőrséget, de egyszer csak... megrázkódott a test, felkelt, felöltözött, és szó nélkül kisétált az ajtón! Az ördög tudja, hogy mi történt, de úgy megijedtünk hogy mozdulni sem bírtunk a félelemtől! Trinity... vagy ki tudja, hogy micsoda egyetlen nyikkanás, egyetlen hang nélkül távozott, mintha nem is lenne halott! Bár az igaz, hogy kicsit lassan, álmatagon mozdult, de ettől függetlenül semmi más nem látszott rajta... Thomas, hát mi folyik itt?

9Lakónegyed Empty Re: Lakónegyed Szomb. Szept. 04, 2021 8:06 pm

Thomas Crow

Thomas Crow

Fáradt vagyok és ideges, de a lányaimmal igyekeztem mindig türelmes és megértő lenni, de Krystal reakcióját most egyáltalán nem tudom hová tenni. Mintha valami nagyon rosszat mondtam volna, a lány szemei tányérnyira kerekednek, aztán meg olyan sírásban kezd, amit még sohasem hallottam egyiküktől sem. Meghökkenve szorítottam önkéntelenül is magamhoz, mert ugyan Trinity halála biztosan megviselt mindenkit, azért ez mégis csak különös volt……
Mikor végre már csak néha hüppögött egyet-egyet és beszélni is tudott, még különösebbé vált a mondandója. Most már nem hagytam, hogy újra nekiálljon bőgni, hanem erőteljesen, bár gyengéden megráztam a vállánál fogba.
- Hagyd abba! Kérlek Krystal! Ne beszélj ostobaságokat! Semmilyen természetfeletti hatalom nincs itt, csak egy nyomorult, gonosz ember, aki eldobható tárgyakat lát bennetek! De nem fogom hagyni, hogy ez még egyszer előforduljon. Jobban fogok vigyázni rátok! – ölelem meg és kezdem beterelni a házba. - - Menjünk be! Hol van Dorothy? – utalok arra, hogy a helyettesemmel szeretnék mielőbb szót váltani az itt uralkodó helyzetről.

10Lakónegyed Empty Re: Lakónegyed Pént. Szept. 03, 2021 9:41 am

Admin

Admin

A lány úgy néz rád a megszólalásod után, mintha legalábbis azt kérted volna hogy másszon fel a templomtornyba és aztán ugorjon le onnan tejért. Vagy hogy egyen üveget.
- Pihenni? MOST?!
Mindenfajta átmenet nélkül hisztérikus zokogásban tört ki és a válladra borul, magához szorít, neked pedig esélyed nincs szabadulni egy rövid ideig. A hisztéria aztán lassan elenyészik, és egyszerű sírássá majd szipogássá szelidül, még az öleléséből is hajlandó elengedni.
- Istentelen egy hely ez, én mondom Thomas! Az ördög jelét viseli a ház, és a Jóisten megbosszulja az ilyesmit! Persze, eddig sem éltünk túl keresztényi életet, de ez... ez... ami történt... egyszerűen felfoghatatlan. Biztosan a sátán műve, Belzebub az okozója mindennek ami itt történik....
Látszik hogy küzd a könnyeivel és újra nekiáll zokogni, de legalább most már nem a te ruházatodat áztatja el.

11Lakónegyed Empty Re: Lakónegyed Csüt. Szept. 02, 2021 7:08 pm

Thomas Crow

Thomas Crow

Lumar tényleg ismerte a tulajt – nem firtattam, hogy miben is voltak olyan nagy haverok a katonaság alatt, mert bár Lumar sem a szépfiús képéért volt a szolgálatomban, időnként kidobóként is, a barátja, úgy nézett ki, mint akinek jó párszor betörték az arcát és a vonásaival követ lehetett volna törni. Szóval pont olyan volt, aki nem haverkodik zsarukkal és jó pénzért tartja a száját.
Mire a házhoz értünk másnap, azért már nagyjából sikerült kijózanodnom, de mivel azért ritkán öntök fel a garatra, akárki, akármit is gondol egy olyanról, mint én, nem iszom, csak ritkán, így persze elég másnapos voltam. Szerintem a kocsisom sem volt jobb állapotban, de azért jobban viselte, mint én. Szaggatott a fejem, bár elviselhető volt már, de azért jócskán megkönnyebbülve kászálódtam ki a kocsiból és………rögtön rám is tört egyfajta ….rossz érzés. Először annak tulajdonítottam, hogy nem sikerült sokra jutnom Trinity ügyében, aztán már a kihalt ház is különösnek tűnt, mert bár még valószínűleg pihentek a lányok, azért nem szokott ennyire csönd lenni……
Aztán megjelent az ajtóban….Krystal. Miért pont ő? Hol vannak a kidobók? Mindenki leitta magát?
És a lány is elég zaklatottnak tűnt. Minden esetre meglapogatva a halántékom egy sóhajjal beléptem az ajtón.
- Minden rendben lesz Krystal. – simítottam végig az arcán. – Miért nem pihensz te is?


12Lakónegyed Empty Re: Lakónegyed Csüt. Szept. 02, 2021 2:35 pm

Admin

Admin

[folytatás innen : https://eldersign.hungarianforum.com/t157-donoughoe-udvarhaz ]

Másnap dél tájban érkeztek vissza kótyagos fejjel a bordély épületéhez, szitáló esőben. Csendes ilyenkor a város, a tisztes polgárok általában az ebédjüket költik el valahol, a kevésbé tisztességesek pedig még fel sem ébredtek az éjszakai műszak után. A fejfájás éppen csak jelzés értékű, bizonyítva hogy két férfiember még mindig alaposan el tud hajolni akkor, ha akar.
Ahogy beáll a kocsi az épület elé, furcsa érzés fog el mindkettőtöket. Nem igazán rossz érzés ez, inkább csak egy sejtés, mintha valami nem lenne a helyén. A bordély persze úgy néz ki mint bármikor máskor, viseltes külsején az ablaktáblák legtöbbje zárva vagy épp csak résnyire van nyitva, és az ajtóban sem sürgölődik senki.
Ahogy lehuppansz a kocsiról a sáros kockakövekre és Lumar odébb hajt a kocsival, a bejárati ajtó lassan kinyílik, és az egyik lánykád - Krystal - jelenik meg mögötte. Látszik hogy remeg mint a nyárfalevél és olyan fehér mint a friss hó télen. Nagy bociszemekkel néz rád, miközben szélesre tárja az ajtót és szótlanul integet, hogy mihamarabb siess befelé. Furcsának tűnik a viselkedése, de hát biztosan csak az elhunyt miatti gyász zavarta össze...

13Lakónegyed Empty Re: Lakónegyed Hétf. Márc. 29, 2021 1:37 pm

Admin

Admin

[bordély]

A jó doktor téblábol ugyan egy kicsit, de aztán biccent mintegy mágnak is és távozik. Bár hivatásának része a rendőrség szükség szerinti értesítése, de megérti a helyzetedet - egy-két óra Trinitynek már nem számít, neked viszont annál inkább. Megemelinti a kalapján minden útjába kerülő felé, és csendben elhagyja a házat.

Lumar hamar kiáll a kocsival, és idegesen járatja a lábát a bakon mintha csak idegzsába kínozná. Űzött tekintettel vár rád és a szájából kilógó ócska - még csak nem is parázsló - szivar maradékát rágcsálgatja nyugatóként, mintha ez bármit is segítene. Amikor feltűnsz, végre megnyugszik kissé és jól láthatóan kész is az indulásra.
- Hova menjünk, főnök? Az egyetemre, ugye?
Amint megadod az engedélyt, azonnal a lovak közé csap és elporzotok az úticél irányába.

14Lakónegyed Empty Re: Lakónegyed Vas. Márc. 28, 2021 7:17 pm

Thomas Crow

Thomas Crow

//Bársonyos Álmok//

Mint említettem már, láttam már holttestet és már a tökör próba előtt biztos voltam benne, hogy Trinity halott, de mivel nem voltam orvos, biztosra akartam menni. Szerencsére ekkorra már mindenki teljesítette az utasításomat és csak azok voltak mellettem, akikre szükségem volt és akikben megbíztam, hogy tartani tudják a szájukat, bármi is lesz.
Dr. Harlakin szerencsére gyorsan kiért, de tényleg nem mondott újat, amikor megállapította, hogy Trinity eltávozott.
És igen, ettől féltem! Nyilvánvalóan ezt a dolgot nem lehet eltussolni és, hogy őszinte legyek nem is akartam Trinityt egy gödörbe elkaparni. Ha viszont ki akarom deríteni, ki csinálta ezt vele, akkor hamarosan itt fog nyüzsögni a rendőrség és jó, ha csak egy kis időre kell bezárnom, nem örökre.
Az meg nekem is feltűnt, hogy a lány sebei nagyon is szakszerűen lettek ellátva és ez nem lehetett véletlen. A kocsis is az Egyetemről hablatyolt, hogy ott volt Trinity-nek munkája…….
- Tisztában vagyok vele, hogy ez az ügy rendőrségi vizsgálatot igényel, csak azt kérem doktor úr, hogy bízza ezt rám. – meredtem a dokira elszántan. – Trinity megérdemel egy tisztességes eljárást.
Ha a doki elment, akkor Dorothy-hoz fordultam.
- Várjatok egy órát, aztán hívjátok a zsarukat, addig én megnézem, hol volt Trinity és kivel. – mondtam fojtottan, mert komolyan gondoltam, hogy a lány minden tőlünk telhetőt megérdemel, hogy ez mással ne forduljon elő. – Lumar várjon a kapuban, kocsikázni megyek.

15Lakónegyed Empty Re: Lakónegyed Szomb. Márc. 27, 2021 5:58 pm

Admin

Admin

Vársz, hogy párásodjon a tükör, vársz a szokásosnál is hosszabban, de a lány már nem lélegzik. Halott. Ahogy lassan tudatosul benned, már azt is érezni véled hogy mintha kissé hűvösebb és nyirkosabb is lenne bőre tapintása, ami igencsak távol áll az egészségestől... vagy akár az élőtől. A hullamerevség még nem állt be, de valamit sürgősen kezdened kell majd a holttesttel és a szobával is, az aggódó többiekről nem is beszélve. Szerencsédre egyelőre még tiszteletben tartják az utasításaidat és visszatérnek a szobáikba, de pontosan tudod hogy milyen a szóbeszédek természete.

A pufók képű, alacsony doktor sietve érkezik, jól láthatóan kifulladva és kipirosodva, orvosi táskájával a kezében. Szó nélkül tol félre és lát munkához, próbálja ellenőrizni a leányzó életjeleit, de tulajdonképpen csak meg tudja erősíteni azt, amit már úgyis tudsz.
- Sajnálom, Miszter Crow. A lány már elhunyt, én már nem tehetek érte semmit. Viszont.. - összehúzott szemekkel vizsgálgatja a sebeket és a gondos varrómunkát, ügyelve arra hogy ne érjen közvetlenül hozzá semelyikhez - .. ez több mint érdekes. Jól sejtem, hogy ezek a sebek frissek, és Ön semmit sem tud róluk? Mert ha igen, akkor javaslom a boncolás elvégzését és a rendőrség bevonását. A sebek elhelyezkedése ugyanis eléggé... tervezettnek, szándékosnak tűnik. A baleset szinte bizonyosan, ránézésre is kizárható.
Érdeklődő tekintetét rád szegezi, miközben finoman úgy helyezkedik, hogy közelebb legyen a friss levegőhöz és az ablakhoz. Az ember azt gondolná, hogy legalább az orvosok bírják az ilyesmit...

16Lakónegyed Empty Re: Lakónegyed Pént. Márc. 26, 2021 6:53 pm

Thomas Crow

Thomas Crow

//Bársonyos Álmok//

Láttam már holttestet és láttam már csúnyán összevert embert, ezért aztán nem is attól borzadok el, amit látok, hanem azon, hogy ezt Trinity-vel tette valaki. Bár még nem nyúltam a testhez, mégis szinte biztos vagyok benne, hogy nem csak eszméletlen a lány. Ahhoz túl sok a vér és túl mozdulatlan és még a bőre is egészségtelenül sápatag.
Talán tarthatnék attól, hogy valami kór okozta ezt, de a gondosan összevart sebek láttán ez még csak egy futó gondolatot sem érdemel.
- Mindenki menjen a szobájába és nem mondom még egyszer! – szólalok meg komor, de erőteljes hangon és az alkalmazottjaim már ismernek annyira, hogy ha jót akarnak maguknak, engedelmeskedjenek. – Csak Dorothy és Berty marad, Lumar is húzzon innen. Most! – csattanok fel és, ha már mi maradtunk csak, óvatosan a hátára fordítom a lányt és mivel nem látom emelkedni a mellkasát, elveszem az ágy melletti kis szekrényről a tökrét és azt tartom a szájához.
- Berty menj Dr. Harlakin-hez és hívd ide. – nevezem meg az orvost, akit általában a lányokhoz szoktam hívni.
Ha nem látom, hogy elhomályosodik a tükör, akkor keserűen lépek hátrébb, visszahúzva a takarót.
- Valaki ezért csúnyán meg fog fizetni!
És ezen túl, rám sem fog túl jó fényt vetni a nemkívánatos figyelem........

17Lakónegyed Empty Re: Lakónegyed Csüt. Márc. 25, 2021 8:58 pm

Admin

Admin

[bordély]

Ahogy lerántod a takarót a mozdulatlan lányól az előérzeted zord sejtséssé válik, alatta ugyanis feltárul a fémes szag forrása. A takaró alatt a lepedőt és a hevenyészett ágyat félig megszáradt barna-vörös vér borítja szinte teljesen, ami jól láthatóan a lány testnyílásaiból és néhány precízen összevart sebből származik. Valami - első látásra - igen fura anyag is vegyül a vérbe, de ezt még nem tudod beazonosítani, további vizsgálat nélkül semmiképp. A test továbbra is mozdulatlan, nem reagál a szólításra, és most már azt is látod hogy mintha nem emelkedne-süllyedne a mellkasa.
Hideg kúszik fel a gerinced mentén ahogy végigméred szegény lányt. Mi történhetett vele? Csak egy igazán vad kuncsaftról van szó? Esetleg egy tébolyult elméről aki a városban kóborol? Hirtelen támadó ragályos betegségről? Vagy talán a falakon belül történt valami?
A kintiek lassan de biztosan óvakodnak közelebb és egyelőre még nem tudnak kivenni részleteket, de ez pillanatokon belül megtörténik.

18Lakónegyed Empty Re: Lakónegyed Csüt. Márc. 25, 2021 6:54 pm

Thomas Crow

Thomas Crow

//Bársonyos Álmok//

Nem mondom, hogy nem bosszant, hogy nem teljesítik az utasításomat és nem mennek vissza a szobáikba, de valahol megértem őket, hiszen láthatóan és hallhatóan aggódnak egyik társukért. Én sem erőltetem tovább a dolgot, úgy teszek, mintha nem látnám őket, ahogy a háttérbe húzódva várakoznak, egyébként is nekem is van aggódnivalóm. Rossz előérzetem van, amiért Trinity nem válaszol erre a zsibongásra és a hangos beszélgetésre az ajtaja előtt, hiszen még ha fáradt is volt és elaludt, erre akkor is fel kellett volna ébrednie.
Egy mély lélegzetet véve nyomtam le a kilincset és az ajtó akadálytalanul nyílt meg előttem és elém tárult a jól ismert szobák egyike. Nagyon szerettem volna a kint türelmetlenül várakozóknak azt mondani, hogy minden rendben van, de valamiért a nagy csend, ami fogadott most még sem töltött el nyugodt érzésekkel, sőt…….
Kissé megborzongtam a hűvöstől, ami a nyitott ablakon áradt be. Trinity nem szerette a hideget, ezért ez különös volt, bár látszatra békésen aludt az ágyában. Talán annyira fáradt és kimerült volt, hogy nem ébredt fel a hidegre?
Aztán a megszokott parfűm illaton túl megcsapta az orrom az a fémes szag……….és valami másé,…..valami egyelőre beazonosíthatatlané………Az első nem volt ismeretlen előttem, csak, hogy ennek semmi keresnivalója nem volt egy lánynak a szobájában sem!
Azonnal Trinity ágya mellett teremtem és lerántottam róla a takarót, hogy megnézhessem.
- Trinity! Mit tett veled az az állat? – dörmögtem dühösen, készen rá, hogy egyrészt leteremthessem, másrészt azonnal orvost hívjak hozzá, ha kell.

19Lakónegyed Empty Re: Lakónegyed Szer. Márc. 24, 2021 8:04 pm

Admin

Admin

[bordély]

Ahogy kiadod az utasításaidat, mindenki érzi a hangodból áradó feszültséget. Tessék-lássék hátrébb húzódnak, van aki egészen egy ajtófélfa takarásáig, de gyakorlatilag senki sem távozik, mindenki kíváncsi és mindenki aggódik. Eleddig Arkham nem nagyon különbözött a többi fejlődő városkától a közbiztonság szempontjából, de úgy tűnik hogy ez változóban van. Mindenki megtartja tőled a tisztes távolságot és hagyják hogy tedd a dolgod, de szinte érzed a hátadba fúródó tekinteteket.
Az ajtó halkan fordul el a jól karbantartott zsanérokon, és odabent csak a mozdulatlanság fogad. Az ablak résnyire nyitva van, csípős hűvös tölti meg a szobát, Trinity pedig a jelek szerint az ágyban van. A fal felé fordulva, nyakig betakarózva - talán épp a nyitva hagyott ablak miatt. Az arca nem látható a vastag takaró gyűrődései okán és bár a neszre és a kinti csacsogásra valószínűleg egy kipihent ember már felébredt volna, ő úgy tűnik hogy meg sem mozdul. Ha beleszippantasz egy mélyet a levegőbe, akkor leginkább fáradt parfüm maradékát érezheted, amibe enyhe fémes-vasas szag is vegyül, illetve valami, amit nem tudsz azonosítani. Ettől eltekintve a szoba épp olyan, mint bármelyik másik - kissé lelakott, de már-már otthonos és praktikus.

20Lakónegyed Empty Re: Lakónegyed Szer. Márc. 24, 2021 6:58 pm

Thomas Crow

Thomas Crow

//Bársonyos Álmok//

Mostanában elég nyugodtan teltek a napok, de hát alaposan meg is dolgoztam érte. Ennek ellenére a mi szakmánkban sohasem engedhette meg magának az ember azt, hogy ne legyen éber, felkészült a bármikor beüthető veszélyre. Azonban a pihenésnek is meg volt a maga helye, mert egy kialvatlan főnök, az nyűgös és azt az üzlet is megsínyli, ezt már rég megtanultam.
Egyébként meg bíztam az alkalmazottaimban, Berny-ben a kidobóban és legfőként Dorothy-ban a helyettesemben, aki egy kiöregedett szajha volt, akit az utcáról szedtem fel és akinek a lánya az én segítségemmel tanult egy leányiskolában. Tudtam, hogy az életét is odaadná értem, bár sohasem tartanék rá igényt, a hűsége azonban megkérdőjelezhetetlen volt.
Ezért aludtam tehát, mint egy jóllakott csecsemő és a néha-néha beszüremlő, megszokott neszek egyáltalán nem zavartak.
Általában a Nappal keltem, szerettem ilyenkor elintézni a tennivalóimat, ellenőrízni, hogy minden rendben van-e, hiszen a lányoknak utána pihenésre volt szüksége.
Most azonban mindenki izgatottan tömörült Trinity ajtaja előtt és a kocsis elmondása után komor felhők gyülekeztek a homlokomon.
- Tudod Lumar, hogy nem tűröm, hogy bármilyen módon bántsák a lányokat, még akkor sem, ha beleegyeznének. Ha egyszer egyik megengedi, akkor máskor is elvárják. Ez a Ház ezt nem tűri! Azonnal szólnod kellett volna. – szóltam a kocsishoz, aki hallhatta a hangomban gyülekező haragom, amit azonban egyelőre nem engedhettem el, hiszen először meg kellett győződnöm róla, hogy minden rendben van-e.
- Nyugalom! Nyugodjon meg mindenki és menjetek a szobátokba! – adtam ki az utasításom. – Csak Dorothy, Lumar és Berty maradjon!
Ha mindenki szót fogadott, akkor nyitottam be a szobába, amit soha sem zárhattak kulcsra a lányok, ez szigorú szabály volt, ahogy az is, hogy normál esetben tiszteletben tartottuk a csukott ajtót.
- Trinity? Én vagyok! Minden rendben?


21Lakónegyed Empty Re: Lakónegyed Kedd Márc. 23, 2021 9:47 pm

Admin

Admin

[bordély]

Ez is csak olyan éjszaka, mint a többi. Álmos hétköznap, csekély forgalom, épp csak arra elég hogy a lányok ne unatkozzanak. Egészen hozzászoktál már az arkhami bordély ritmusához, bár az is igaz hogy valószínűleg ez a világ minden városában ugyanolyan. A lányok és kevés alkalmazottad is egészen gyorsan felvette az új - korrektebb - főnök tempóját, így az egész házat belengi egyfajta nyugalom, a tisztes munka és az elvégzésével járó csendes megelégedettség hangulata. Halk neszezést hallasz álmodban ugyan, de ezek mind az éjszakai műszakhoz tartoznak, elfojtottt, tompa kacaj a folyosón, vagy egy megjátszott, rövid nyögdécselés az egyik épp foglalt szobából. Semmi olyan, amiért érdemes lenne felkelned, vagy akár megébredned. Hajnalban szokás szerint kipihenten ébredsz, és nekilátsz a napi - reggeli - teendőidnek.

Valamikor a reggeli után érkezik hozzád a hír, hogy az egyik lány, Trinity - tisztes nevén Cassie Lockhart - nem hajlandó ajtót nyitni és nem is válaszol. Emlékszel, hogy a lányt az egyik megbízható embered vitte át a városon késő este, tudomásod szerint az Egyetemre, ráadásul egy ismert kuncsaftjához. Amikor megkérdezed a kocsist, akkor az ugyan megjegyzi hogy néhány horzsolás mintha látszott volna a lányon, lassan-óvatosan mozgott és feltűnően csendes is volt, de mivel ez egy hajnalban végetérő, esetlegesen lendületes légyott esetén is előfordul, ezért nem is szólt senkinek.

Most ott állsz a folyosón, körbevesz néhány álmos szemű lány, az egyik ajtónálló és még a fáradt kocsis is ott lábatlankodik... és egy csendes szoba zárt ajtaja néz veled farkasszemet.
- Főnök, főnök, most mi lesz? Hívjunk orvost Cassienek?
Csivitelés és kérdések vesznek körbe, neked pedig illendő volna hamarosan válaszokkal is szolgálnod.

22Lakónegyed Empty Re: Lakónegyed Szomb. Jan. 23, 2021 8:25 pm

Thomas Crow

Thomas Crow

Sosem hittem volna, hogy a jól felépített és megszokott életem ennyire a feje tetejére áll. Azt nem mondom, hogy rossz vége lett, de nagyon megváltozott és ez egyetlen személynek köszönhettem, Iris Larmonth kisasszonynak. Ő biztatott és motivált, hogy többre vágyjak és reménykedjek, hogy el is érem. Ő mutatta meg, hogy ahhoz, hogy megvalósítsam az álmaimat ki kell mozdulnom Londonból és utaznom kell. Már-már tényleg azt hittem lehetséges, aztán egyszerűen eltűnt.
Mindenhol kerestem, mert az adósának és a lekötelezettjének éreztem magam, meg, ha őszinte akarok lenni magamhoz kicsit bele is szerettem. Tehát mikor azt hallottam, hogy talán Amerikába hajózott, én is útra keltem. Ekkor már a londoni üzletemet teljesen átadtam a helyettesemnek és mindent pénzzé tettem, mert valami azt súgta, talán sosem térek vissza. Sokan indultak meg akkoriban Amerikába, az ígéretek földjére és én így egy voltam a sok közül.
Egy jó darabig próbáltam nyomozni Iris után, de minden igyekezetem kudarcba fulladt. Nem találtam meg. Aztán már fennállt annak a veszélye, hogy minden pénzem elfogy, így fel kellett adnom a kutatást és eldöntenem, hogyan tovább.
Nem volt már miért visszatérnem Londonba, meg aztán az Amerikába tóduló emberek tömege sokkal nagyobb lehetőségeket adott a kezembe, mint az óhaza bármikor. Csak fel kellett karolnom pár lányt, vásárolnom egy kis házat és már be is indulhatott az üzlet. Ezt a helyet Northside-ben találtam meg.
A kereslet minden álmomat felül múlta!
Természetesen itt is ki kellett vívnom a helyemet a szakmában, de meg volt a kellő erőm és tapasztalatom, hogy ezt megtegyem. A lányok szívesen jöttek hozzám dolgozni, mert jól bántam velük, tiszta, biztos helyet nyújtottam nekik és megválogattam a vendégeket.
Hamarosan már elég ismert hely lett a Bársonyos Álmok a nyilvános házak sorában és terjedt a híre, ahogy annak is, hogy itt a különleges igények is kielégítésre kerülnek, természetesen csak a megfelelő ellenszolgáltatásért cserébe. Ehhez persze az kellett, hogy kiépítsem a kapcsolataimat, mind némi megvesztegetéssel, mind alvilági kapcsolatokkal. Itt Amerikában azonban tényleg minden lehetséges volt.
Így hát most itt vagyok a saját házamban, a saját nyilvánosházamat vezetve és folytattam, amit Londonban elkezdtem. A lehetőségek látszatra végtelenek voltak, ám a veszélyek is megsokszorozódtak. Sokan voltak, akik mások munkáján akartak meggazdagodni!

23Lakónegyed Empty Lakónegyed Csüt. Jan. 21, 2021 6:48 pm

Admin

Admin

Northside lakónegyede polgári házak és bérházak rendezett tömege, a város északi oldalán. Egyszerű, de praktikus építmények ezek, a kisebb családi házaktól az elszórtan álló bérházakig. A minőséggel ugyan lehetnek problémák, de egy fedelet, ágyat, mosdótálat könnyedén találhat magának az ember, és még csak nem is kell túl mélyen a zsebébe nyúlnia egy éjszakára.
Lakónegyed Norths10

Ajánlott tartalomVissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.