Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Chat

Latest topics

» Dokkok és raktárak
by Thomas Crow Szomb. Okt. 16, 2021 6:44 pm

» Independence square és piactér
by Thomas Crow Hétf. Okt. 04, 2021 7:34 pm

» Oktatók és hallgatók szállása
by Seymour Shackley Csüt. Szept. 30, 2021 3:28 pm

» Hollószárny Hotel
by Seymour Shackley Csüt. Szept. 30, 2021 10:59 am

» Lakónegyed
by Thomas Crow Pént. Szept. 24, 2021 6:42 pm

» Donoughoe udvarház
by Admin Hétf. Aug. 30, 2021 3:54 pm

» Előadók és laboratóriumok
by Arkangyal Szomb. Aug. 07, 2021 8:51 pm

» Szántók, legelők, majorságok
by Admin Szomb. Feb. 06, 2021 11:26 am

» Játékostárs kereső
by Arkangyal Csüt. Jan. 28, 2021 10:17 pm

» Christine Trevor, alias: Arkangyal
by Arkangyal Csüt. Jan. 28, 2021 10:16 pm


You are not connected. Please login or register

Donoughoe udvarház

Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next

Go down  Üzenet [1 / 3 oldal]

1Donoughoe udvarház Empty Re: Donoughoe udvarház Hétf. Aug. 30, 2021 3:54 pm

Admin

Admin

Újsütetű tisztelettel néz rád a kocsisod, látszik hogy most sokat nőttél a szemében. Sok módon lehet igazolni alibit, azonban egy úri mulatozás a legjobb módja ennek.
- Már tudom is mit kell tennünk. Átvágunk a város szélén, átkelünk a folyón, és a bostoni út melletti fogadóba megyünk. Lepattant egy hely, finom úriemberek azért inkább a Hollószárnyban szállnak meg, de a közemberek közül sokan járnak oda. Zegzugos hely, sok kisebb helyiséggel, mondhatjuk azt hogy elsirattuk Trinityt. Tudja főnök, ha már ott vagyunk, tulajdonképpen.. ihatnánk is valamit az emlékére. Vagy valami. A fogadóssal nem lesz gond, régi cimbora még a black hillsi háborúból meg az azelőttiből, nem fog sokat kérdezősködni. Az igazság meg... nehéz ügy. Sok embert láttam már összeroskadni a súlya alatt. Remélem velünk nem ez fog történni.
Egy kicsit odacsapa a lovaknak, a kocsi pedig fürgén lódul meg a földúton, hogy aztán hamarosan elérje a várost és belevesszen az élénkülő forgalomba.

2Donoughoe udvarház Empty Re: Donoughoe udvarház Szomb. Aug. 28, 2021 8:21 pm

Thomas Crow

Thomas Crow

A kimerültségtől csendesen hallgattam a kocsisom töprengését és nem tagadhattam, hogy nekem is hasonló dolgok jártak a fejemben. A harag és a szegény Trinitynek kijáró tisztesség kicsit elvette az eszem, mert egyébként eszembe sem jutott volna betörni egy főrend birtokára. Visszagondolva már nem tudnám megmondani, hogy mit gondoltam, mire megyek majd vele……..
De azt is tudtam, hogy más, főleg nem a rendőrség, nem fogja kinyomozni egy kurtizán halálát, még ha az nyilvánvalóan gyilkosság is. Sőt valószínűleg az első lehetséges gyanúsítottra rákenik az egészet és az nagy eséllyel én leszek, hiszen az én házamban találtuk megés ha utánanéznek a múltamnak…….
- Tudom, hogy hülyeség volt és most nagy szarban vagyunk. Ezt az eszem tudja, de a szívem azt mondja, hogy Trinity megérdemelte, hogy megtudjuk az igazságot és, ha lehet, bosszút álljunk érte. Persze azt még nem tudom, hogyan, hiszen túl nagy ez a falat, de ha átvészeljük a következő napokat, majd kitaláljuk. Abban igazad van, hogy a rendőrökre nem számíthatunk, de nehézfiúkat sem akarok, hiszen mit tehetnének. Az embereknek az igazságot kell megtudniuk, hogy kicsoda……micsoda Wilfred Donoughoe.
- Nem mondunk a lányoknak semmit. Ha nem tudnak az egészről, akkor nem lehetnek bűnrészesek. Viszont nekünk akkor kéne egy jó alibi, de a cél nélküli kocsikázás túl átlátszó lenne…….Nem tudsz egy jó kocsmát, ahol egy kis pénzért igazolják, hogy egész idáig ott ittunk? -

3Donoughoe udvarház Empty Re: Donoughoe udvarház Kedd Aug. 24, 2021 9:52 am

Admin

Admin

Lumar csak csendben hallgat egy darabig és csak rágódik a hallottakon.
- Ez elég meredek dolognak hangzik, főnök. A család köztiszteletben áll.. vagy valami olyasmiben. Tisztelik őket. Félnek tőlük. Attól függ kit kérdez az ember. De azért az, hogy embereket - sőt, lányokat! - cincálnak szét a maguk szórakoztatására az alagsorban, hát az azért elég súlyos vád. Félre ne értsen főnök, elhiszem én amit mond, de az én gógyim kevés ahhoz, hogy kitaláljam a következő és megfelelő lépést. Ha tényleg ilyen ördögi dolgok vannak abban a házban, akkor nem tudom hogy a rendőrség mit tudna tenni ezzel az egésszel. Hiszen nem kell bemutatni őket sem, töketlen banda az egész. Pár tolvajt néha megkergetnek a kikötőben tessék-lássék, de ennyi.
Elhallgat kis időre a kocsisod, megdörzsöli az állát, látszik rajta hogy próbál valami értelmeset kitalálni, ahogy zötykölődtök tovább a város felé.
- Esetleg ha valami markos legényeket találnánk, jó pénzért, akik nem helyiek... vagy hát lehet hogy érdemes lenne Bostonba menni, és a szövetségiek segítségét kérni... ha nem mintha valaha láttam volna őket ennyire vidéken... de az is lehet, hogy az uraság annyiban hagyja, és kiegyezik egy döntetlenben. Ő nem háborgat minket, mi nem háborgatjuk őt... nem tudom... és egyáltalán, mit mondunk a lányoknak odahaza? Mert szerintem az igazat nem nagyon kéne...

4Donoughoe udvarház Empty Re: Donoughoe udvarház Szer. Aug. 18, 2021 6:06 pm

Thomas Crow

Thomas Crow

Még egyáltalán nem dőlhetek hátra, hogy nyugodtan kocsikázhassak vissza, mert amekkora felfordulást okoztam, nehezen hinném, hogy csak úgy hagynak elmenni. Ezért aztán sűrűn pillantgatok hátra és hegyezem a fülem, mikor jelenik meg egy kutya vagy egy lovas falka. Az uradalom mindkettővel rendelkezik, ezt saját tapasztalatból tudom.
Lumart sem kell nekem sürgetnem, hiszen a lehető legtöbbet hozza ki a lovakból ezen az úton, szerintem nagyon szeretne már ő is biztonságban az istállóban lenni és maga mögött tudni ezt a kalamajkát, amibe ………én kevertem.
Mikor már meglátom a város füstfelhőjét előbontakozni, kicsit fellélegzem, mivel senki és semmi nem bukkant fel az üldözésünkre. Gondolom a kocsisom is szemmel tartotta a dolgokat, mert erősen megkönnyebbült hangja hallatszik és mint eddig, most is sok az igazság a mondókájában.
Most már nyugodtabban visszagondolva az eseményekre, már azért nem vagyok annyira biztos abban, hogy mire megyek a felfedezésemmel. Könnyen lehet, hogy, ha most egyenesen a rendőrökhöz megyek, ha hajlandóak is lesznek velem jönni vissza ide, már nem találunk semmit, hiszen egy asztalt, pár szekrényt, meg a holmikat pár óra alatt el lehet tűntetni és abban holt biztos vagyok, hogy az én szavam Wilfred Donoughoe ellenében nem sokat nyom a latban. A harag tényleg elvette az eszem, hogy beleugrottam ebbe, nem tudom, hogy fogok a börtönből segíteni Trinity halálának megbosszúlásában……….
- Olyat találtam Lumar, ami számomra egyértelművé teszi, hogy ezek a rohadékok nyírták ki szegény lányt, a pincében rejtegettek egy olyan asztalt, amiket csak halottasházban láttam és rengeteg éles vágóeszközt, amiket orvosok használnak, de sajnos abban is igazad van, hogy túl nagy feltűnést kavartam és ezzel lehet, mindent elszúrtam. – sóhajtottam egy nehezet. – Nem akarom belekeverni a lányokat is, de nem tudom mi mást tehetnék. Ha most eltűnök, akkor tuti, hogy a nyakamba varrják Trinity halálát és akkor mindenki bajban lesz. Menjünk haza, talán az uraság is megijed és nem csinál a dologból ribilliót.

5Donoughoe udvarház Empty Re: Donoughoe udvarház Kedd Aug. 17, 2021 5:05 pm

Admin

Admin

Nagyot csattan az ostor ahogy a lovak közé csap, a kocsi pedig meglódul a város irányába, egész sietős iramot diktálva. Ha hátranézel, akkor bár hallhatsz még kósza hangokat a birtokon belülről ami jelzi az ottani ribilliót, de nem látsz egyetlen lovast sem feltűnni mögöttetek. Úgy tűnik egyelőre, hogy nem követnek benneteket.
A kocsi rázkódva szalad a göröngyös úton a dombok között, a város pedig lassan-lassan kezd feltünedezni, és a kocsisod csak itt nyeri vissza az önbizalmát annyira, hogy visszakérdezzen.
- Hát főnök, akármit is csinált odabent, remélem megérte. Amekkora ricsajt csaptak maga mögött, háááát abból ítélve ennek lesz még következménye. Erősen kétlem, hogy ezek a puccos urak ezt annyiban fogják hagyni, szóval lehet hogy fel kéne készülnünk valamiféle védekezésre odahaza. Vagy legalább húzzuk meg magunkat annyira, hogy elüljön a vihar. A lányok meg igazolnának nekünk alibit, vagy mi az ördögöt szoktak kérni a fakabátok... Na, de mit látott odabent?
Vigyort erőltet magára és próbál magabiztosnak hangzani, de érződik belőle a félelem is.

6Donoughoe udvarház Empty Re: Donoughoe udvarház Kedd Aug. 10, 2021 8:42 pm

Thomas Crow

Thomas Crow

Régen volt már, amikor nekem futnom kellett és bár igyekeztem megtartani az erőnlétemet – volt egy boxklub nem messze a lakásomtól, ahova hetente lejártam, - azért ettől már elszoktam. Ráadásul fénykoromban sem a futásról voltam híres. Most azonban valami azt sugallta nekem, hogy az életemért futok, mert amit a pincében láttam az minden volt, csak normális nem egy főúr kúriájában. Az ugatás hála az égnek, ne közeledik, így ez a veszély talán nem fenyeget, de észben tartom, hogy voltak lovasok is, azok még bőven utolérhetnek, ha tudják merre indultam. Ezért volt fontos, hogy még azelőtt elérjem az épületeket, mielőtt meglátnának.
Már minden erőmmel elkészülök, mire a kerítéshez érek, muszáj megállnom, hogy égő tüdőmbe levegőt juttassak és a mászáshoz erőt gyűjtsek. Nagyon remélem, hogy a kocsisom ott van ahol hagytam és nem esett sem baja, sem nem zavarták el.
Boldog megkönnyebbülés jár át, ahogy meglátom azt az aggódó képét és meghallom a hangját.
- Nem egészen így terveztem sem a bentlétet, sem a távozást, de megtudtam valamit, így igaz. Most pedig nagyon gyorsan tűnjünk innen, vigyél vissza a városba. – zöttyentem le az ülésre még mindig erősen zihálva.

7Donoughoe udvarház Empty Re: Donoughoe udvarház Vas. Aug. 08, 2021 12:00 pm

Admin

Admin

A járt utat választva sprintelni kezdesz, mintha az életed múlna rajta. Talán ezen is múlik. Eléred az instállót, meg is tudod kerülni azt, és a más ismerős területen könnyedén át tudsz vágni. A hátad mögött még éppen elcsíped a ribilló hangjait - felfedezték a leütött őrt, és most már tényleg az egész udvartartás az őrökkel együtt téged kajtat. Ugatás is hallatszik de szerencsédre jócskán hátulról, így úgy érzed hogy van esély elérni a kerítést anélkül, hogy valamelyik dög beleharapna a hátsódba. Ha van elég lélekjelenléted, akkor feltűnhet hogy lódobogás valamiért nem hallatszik a zajban. Nem tudod hova tenni a tényt, hogy nem használják ki ezt a lehetőséget az üldözésedre, de nem is bánod.
Valamikor a táv kétharmadánál kezded érezni, hogy már te sem vagy húsz éves. Az izmaid égni kezdenek, a tüdőd mintha összement volna egy méretet, és kezdesz kifogyni a szuflából. Zihálva, görnyedve állapodsz meg a kerítés tövében hogy esélyt adj a kalapáló szívednek hogy utolérje magát, aztán egy utolsó nekiveselkedéssel hömbölödsz át a kerítésen, kevéssé dicsőséges leérkezést produkálva. Felállsz, leporolod a nadrágodat, és örömmel látod hogy a kocsisod tűkön ülve tipródik a bakon, aggódó tekintettel vizslatva a kerítés tetejét - és amit amögött sejt.
- Főnök, mehetünk végre? A zajból úgy érzem hogysikerült valamit intézni, de nem örültek neki túlságosan a háziak...
Ideges mosolyra húzódik a szája, de látszik hogy alig várja hogy eltűnhessen innen. Amint felkapaszkodsz mellé, azonnal a lovak közé csap.

8Donoughoe udvarház Empty Re: Donoughoe udvarház Szomb. Aug. 07, 2021 8:15 pm

Thomas Crow

Thomas Crow

Bíztam benne, hogy még akkor is elég lesz a lendületem és a meglepetés ereje, ha az őr megfordulna és ….igazam lett! A bütyköm és az ujjaim belereccsentek és egy pillanatra fájdalom villant át rajtuk, ám most ezzel nem törődhettem. Az őr elterült az ütésemtől és nekem szabad volt az út a kijárat felé. Ez kellett is, mert a hátam mögötti dühös kiabálás azt jelentette, hogy megláttak és nem sok előnyöm lesz, hogy kijussak a birtokról.
A levegő eső illatától terhes, ami talán jól jön majd később, de egyelőre el kell döntenem merre próbáljak kijutni.
A legközelebb a főkapu lenne, de az most is zárva valószínűleg és az ott lévő markos legény is felfigyelhetett már a csetepatéra……Balra gyér fák sora látszik, ott nyílt terepen lennék jóformán és ráadásul távolodnék a kocsimtól és a várostól….Marad tehát az az irány, ahonnan jöttem, ott az épületek takarásában könnyebb lenne egérutat nyernem és a kocsim is várna, amivel eltűnhetek. Természetesen menekülés közben minden érzékelésem a maximumon volt, így a kutyaugatásra aggasztóan rándult ráncba a homlokom, de nem igen volt választásom.
Minden erőmmel az istálló és a melléképületek felé iramodtam, remélve, hogy mire az első emberek kiérnek, már eltűnhettem a falak mögött.

9Donoughoe udvarház Empty Re: Donoughoe udvarház Csüt. Aug. 05, 2021 9:07 am

Admin

Admin

Nincs szerencséd, nem tudod meglepni az őrt, az feléd fordul és már kiáltásra nyitná a száját. Hatalmas lendülettel érkezel és ez elég is ahhoz hogy a kiáltásból csak egy nyikkanás legyen. Az ütésed nem sikerül túl pontosan és az orra helyett inkább a halántékát találod el, de így legalább azonnal eldől mint a rohadt nád, előtted pedig szabaddá válik az út kifelé. Mögötted a hangok már tisztességes kiabálásba és káromkodásba csapnak át amikor rájönnek hogy hol lógtál meg a pincéből, de úgy érzed hogy van néhány pillanatod eldönteni hogy merre tovább odakint.
Ahogy kilépsz a főbejáraton a gondozott kertbe, megcsapja az orrodat a virág és az eső illata, és látod ahogy a távolban viharfellegek gyülekeznek a horizonton. Őrséget, vagy akár szolgálókat egyelőre nem látsz - bár az hallatszik hogy a házon belül áll a bál -, de a kutyaugatás mintha már egyszerre több irányból érkezne, persze az is lehet hogy csak a feltámadó szél tréfálja meg a hallásodat. Innen iramodásrnyira látszik egy gondozott fasor végén a főkapu ahol nem engedtek be, illetve jobb kéz felé látod azokat a gazdasági épületeket ahonnan korábban érkeztél és ahol a kereítésen túl remélhetőleg a kocsisod vár. Tőled balra csak a lankákat és a távolban néhány csenevész fát látsz, arrafelé vezetne az utad, ha a várostól távolabb akarnál kerülni.

10Donoughoe udvarház Empty Re: Donoughoe udvarház Pént. Júl. 30, 2021 8:22 pm

Thomas Crow

Thomas Crow

Óriási szerencsémre a régi lépcső kivezet a pincéből és egy jó nagy, tüskés növény mögött bukkanok ki, ezért egyelőre senki nem vesz észre az udvarházban, pedig a látottakból ítélve, valószínűleg mindenki engem keres. Ez nem túl biztató, de az az, hogy még mindig szabad vagyok és van esélyem arra, hogy észrevétlenül megpróbáljak lelépni.
Persze egy csomó olyan dolog van, ami ezt megnehezíti. Elsősorban, hogy minden bizonnyal a nyomomban van egy fél hadsereg, a másik, hogy az egyik oldalon, ahol lejutottam, ott ácsorog az uraság az egyik őrével.
A kijárat felé vezető lehetőség azonban látszólag nem túl őrzött, legalábbis egyelőre csak egy embert látok, remélhetőleg mindenki más máshol van……..
Nem mondom, hogy a helyzet ideális, ám nem túl sok választásom akad. Ha csak az az egy szem őr van a fogadóterem felé, ahonnan már csak egy kurta futás a kijárat, akkor talán meglephetem.
Ezért hát az épület belseje felé eső ajtó felé lopakodom, hogy az zord uraság észre ne vegyen, aztán gyorsan besurranok, készenlétben állva, hogy talán azonnal belebotlom az őrbe. Ha így történik gondolkodás nélkül csapom orrba az öklömmel, aztán nem nagyon várva a továbbiakra megcélzom a kijáratot.

11Donoughoe udvarház Empty Re: Donoughoe udvarház Csüt. Júl. 29, 2021 11:45 am

Admin

Admin

A lépcső ugyanabba a belső udvarba vezet vissza ahonnan indultál, azonban az épület átellenes sarkába. A felszínen aztán megérted hogy miért nem vetted észre elsőre ezt a lejáratot - egy méretes és embermagas dísznövény terpeszkedik előtte cifra levelekkel, virágokkal és néhány tövissel, ami teljesen eltakarja a lépcsőt. Ahogy kikandikálsz a növény takarásából, látod hogy a ház ura maga előtt összefont karokkal ácsoro a túlsó, széles lejáratnál és beszélget valakivel - tán az őrség vezetőjével, miközben sűrűn tekintgetnek a széles lejárón lefelé, amerre téged sejtenek. Tőled bal kézre csak az épület falát látod, rajta a már ismerős ablakokkal, jobbra azonban a korábban már látott ajtó van néhány lépésnyire, ami az épület belsejébe, a fogadótérbe vezet, és onnan ki a főkapu irányába. Egy őr hátát látod éppen, ahogy a belső udvarról ezen az ajtón beljebb lép, és úgy sejted hogy a főbejáratot őrizheti. A korábban látott szekér is eltűnt a szolgálókkal együtt, valószínűleg kiürítették az udvart, hogy a te üldözésedre koncentrálhassanak.

12Donoughoe udvarház Empty Re: Donoughoe udvarház Kedd Júl. 27, 2021 7:14 pm

Thomas Crow

Thomas Crow

Egyáltalán nem sajnáltam az uraság törékeny holmiját, amikor zár híján felhasználtam a szekrényt az üldözőim megállítására. A harag már bőven dúlt bennem, bár arról fogalmam sem volt, micsoda démoni praktikát űz az az ember, aminek egy kedves, ártatlan leányzót kellett használnia. Ám nem sokáig időzhettem ezen a hideg és kegyetlen helyen, azon tűnődve, szegény lány mit élhetett át utolsó óráiban, mert az ajtón való egyre dühödtebb dörömbölés aktíválta a túlélési ösztöneimet, mert el tudtam képzelni, hogy a látottak után, talán nem csak Trinity lesz az egyetlen, aki összevagdosva kerül majd elő egy sikátorból vagy egy csatorna vizéből. És nekem szándékomban állt világgá kürtölni, hogy miket művel a világtól elzárkózva, főúri címe mögé bújva, ez a fickó.
Ezért hát a másik ajtó felé vettem gyors lépteimet, mi egy raktár volt és már-már lemondóan vettem tudomásul, hogy lehet, még sem lesz egyszerű kijutnom, amikor megláttam a halvány, reményteljes fényt és pár oldalazó lépés után a lépcsőt. Ódonnak tűnt, de mégis csak felfelé vezetett. Mivel mögöttem hallhatóan megadta magát az ajtó, bevetettem magam a felfelé kanyargó járatba, más választásom nem igen akadt hirtelen, legfeljebb ökölharcba bocsátkozhattam az utánam jövőkkel. Már bántam, hogy legalább egy éles szerszámot nem kaptam fel az előbb.
Amennyire csak bírtam rohantam felfelé…..

13Donoughoe udvarház Empty Re: Donoughoe udvarház Hétf. Júl. 26, 2021 10:44 am

Admin

Admin

A fémajtó döndülve csapódik be az üldözőid orra előtt, de zárszerkezetet vagy pántot nem találsz így az üvegezett tárolószekrényt borítod az ajtó elé. Az hatalmas csattanással dől el, igen látványos darabokra törve a tartalmát illetve az üvegbetéteket, de szerencsére ez nem a te problémád. A másik ajtót feltépve egy újabb, már tisztességes pincére vagy raktárra hajazó félhomályos helyiséget látsz, ládákkal, hordókkal, egyéb tárolókkal, de ezt is észrevehetően nagyobb rendben tartják, talán épp a laboratórium közelsége miatt. A helyiség azonban első látásra zsákutcának tűnik, csak a végén dereng valamilyen fény az egyik sarokban. Ha közelebb mész, akkor ott egy ódon, viharvert lépcsőt találsz ami valahova a felszínre vezethet... legalábbis a homályos, leszűrődő fényből erre következtetsz. Szűk falak, kopott lépcsőfokok, hideg és nedvesnek tűnő bazalt kövek alkotják, kissé túlságosan is öreg érzetet adva az egésznek, mintha nem használta volna jó ideje senki. Tán ez lehet a ház legrégebbi része.
A hátad mögött némi üvöltözés és szakszerű rugdosás után már gyorsabban átjutnak az akadályon az üldözőid és hallod ahogy átmásznak káromkodva az üvegcserepeken és a szekrényen is. Nincs sok időd.

14Donoughoe udvarház Empty Re: Donoughoe udvarház Szer. Júl. 21, 2021 8:29 pm

Thomas Crow

Thomas Crow

Nem számítottam rá, hogy ez a megerősített ajtó nyitva van, de boldog voltam, hogy nem kellett azon agyalnom, hogy töröm be. A hideg levegő azt sejtette velem, hogy ez talán csak egy hűtőkamra, amiben a tartósításhoz szükséges jeget is tárolják és ez elkeserítő lett volna, mert a semmiért kockáztattam volna.
Ám meglepetésemre nem ez a helyzet. Egy szobába léptem be, amiben asztalok, szekrények voltak rendezetten és sok-sok olyan dolog, amiről fogalmam sem volt mi lehet. Úgy nézett ki, mint valami laboratórium, vagyis hallomások által azt valahogy így képzeltem volna el.
És nagyon világos is volt. Minek pazarolná egy pincében fényre, ennyi fényre a pénzét valaki?
Ami azonban a legfeltűnőbb volt az a két furcsa asztal a terem közepén, ami………nagyon emlékeztetett……..igen! Jártam egyszer egy hullaházban, ott láttam hasonlót, igaz ott csak egyet.
Mit keres itt, a főúr pincéjében kettő is….és azok az eszközök a mellette a kis mozgatható asztalon……..
Közelebb léptem, mert a gyanú most már nagyon is bizonyossággá kezdett válni bennem.
- Te mocskos rohadék! – tört ki belőlem a morgás
Dühömből a mögöttem lévő helyiség ajtajának reccsenése zökkent ki, nyilván a személyzetnek sikerült áttörnie rögtönzött barikádomon.
Gyorsan a fémajtóhoz rohantam és most azt csaptam be, újabb akadályt lendítve üldözőim elé. Ha volt rajta valami zár vagy pánt akkor ráfordítottam, ha nem akkor az egyik szekrényt borítottam sebtében elé.
Most már volt a kezemben legalább valami, amit a rendőrség elé tárhattam, már csak gyorsan ki kellene jutnom.
A szoba másik ajtajához mentem és megpróbáltam benézni, hátha van valami hátsó kijárat. Ha igaz, hogy Trinityt, itt vagdalták halálra, akkor csak ki kellett juttatni valahol……?

15Donoughoe udvarház Empty Re: Donoughoe udvarház Kedd Júl. 20, 2021 2:08 pm

Admin

Admin

Legnagyobb meglepetésedre az ajtó enged a nyomásnak és lassan kitárul. Hűvös, már-már hidegnek nevezhető levegő csap arcul, érezhető kontrasztot alkotva a kinti, de akár a pincében tapasztalt hőmérséklettel. Odabent aztán egy számodra teljesen idegenül berendezett szoba látványa fogad - méghozzá pedáns módon rendben tartva és villamos árammal megvilágítva. A nagyobbacska terem falai, de még a padló és a plafon is furcsa, matt ezüst fényű anyagból van, ami mögött valamilyen fémet sejtesz bár azt nem tudod meghatározni, hogy miféle lehet. Az egyik fal mellett néhány zárt szekrény sorakozik, a másik mellett kisebb-nagyobb tárolókban különféle anyagok, folyadékok, porok polcokra halmozva. A szoba közepét két, egymástól karnyújtásnyira lévő furcsa ágy, vagy asztal foglalja el. Meglehetősen magas, stabil szerkezetnek tűnik, peremes lappal, és ha jobban belegondolsz akkor tulajdonképpen épp akkorák hogy egy ember végigfeküdhesssen rajta. Mellettük két kisebb, eszközök vagy szerszámok tárolására alkalmas kis gurulós tároló áll, és az egészet egy éles fényű lámpa világítja meg.
Odafent a plafonon mintha egy rácsos szellőzőt is látnál, illetve a szoba túlsó végén, az egyik sarokhoz közel egy kisebb ajtó is nyílik.
A hátad mögött a fa félreismerhetetlen reccsenését hallod, a kitartó rugdosás a jelek szerint elérte a célját. Még néhány szívdobbanásnyi ideig elbíbelődnek az őrök az ajtó romjaival és a mögötte magasodó ládákkal, de már nincs sok időd hogy egérutat nyerhess - vagy hogy szembeszállj az üldözőiddel.

16Donoughoe udvarház Empty Re: Donoughoe udvarház Csüt. Júl. 15, 2021 6:14 pm

Thomas Crow

Thomas Crow

Nem igazán volt időm a tetteimen gondolkodni, de azt természetesen tudtam, hogy előbb-utóbb megfizetem az árát annak, hogy egy főrendű birtokán engedély nélkül randalírozok. Nem hiszem, hogy túl jót tenne a jövőbeni karrieremnek, de azt akartam, hogy az embereim tudják, a végsőkig kiállok mellettük.
A jeges mosolyú urasággal történő rövid beszélgetés után, most tele voltam adrenalinnal és nem okozott gondot jó kis hordó és ládarakást felállítanom az ajtónál, még jól is esett ez a kis fizikai megterhelés. Tudtam, hogy nem fog a végtelenségig kitartani, de egy kis időt biztosít nekem, hogy kikutassam, mit rejteget a pincéjében a férfi, aki ennyire elzárkózik a birtokán.
Egy raktárhoz és a többi helyiséghez képest is szokatlan tisztaság uralkodik, már ez is feltűnik, de a legjobban a túloldali ajtó tesz kíváncsivá, nem is habozok közelről szemrevételezni, miközben próbálom kizárni a bejárat felőli tompa puffanásokat és a ládák panaszos nyikorgását. Még van időm…….
Megtapogatom, de nem fából van, de ezen kívül semmi különöset nem látok rajta. Érezni sem érzek semmit, ezért megpróbálkozom a kilinccsel először, hátha továbbra is mellém áll a szerencse és nincs bezárva. Óvatosan nyitom ki, ha sikerül.
~ Mit rejtegetsz Mr. Karótnyelt? ~

17Donoughoe udvarház Empty Re: Donoughoe udvarház Szer. Júl. 14, 2021 11:29 am

Admin

Admin

A környezetedben lévő nehezebb ládákból könnyen emelsz hevenyészett barikádot az ajtó elé, amennyire csak lehet eltorlaszolva vele az ajtót és adva magadnak némi időt a további kutakodásra. A raktárban zárt, fedéllel rendelkező ládák, masszívabbnak tűnő hordók sorakoznak takaros rendben, és jól láthatóan pedánsan takarítanak errefelé, látványosan ügyelve a tisztaságra. A helyiség végében, a tartóoszlopon túl egy újabb ajtót látsz, de ez különbözik az eddigiektől. Széles, magas, vaspántokkal ellátott ajtó ez, és ahogy közelebb lépsz az is feltűnik hogy nem fából készült, az inkább egyfajta dekoráció vagy szigetelés funkciót tölthet be. Egyszerű kilincs és kulcslyuk látható rajta, de sem írásnak, sem bármilyen egyéb jelzésnek nem látod nyomát.
Ahogy szemügyre veszed az ajtót, hirtelen puffanást és egy igazán ízes káromkodást hallasz - tán még ír szavakat is vegyülnek bele -, ahogy az eltorlaszolt ajtónak a túloldalon valaki fájdalmasan nekicsattan és lepattan róla. Lábdobogás is hallatszik - tehát többen is lehetnek -, majd ütemed dübbenések, ahogy próbálják először vállal, majd később valószínűleg lábbal betörni az ajtót. A torlasz azonban egyelőre kitart, bár milliméterről-milliméterre enged az erőszaknak.

18Donoughoe udvarház Empty Re: Donoughoe udvarház Szomb. Júl. 10, 2021 7:53 pm

Thomas Crow

Thomas Crow

Semmi nem tudna meggyőzni, hogy az eddig engem szinte gúnyosan nyugodtan kezelő férfinek nincs köze Trinity különös halálához. Lehet, hogy nem tudom bizonyítani, de a zsigereimben érzem. Valami titok lappang ezek között a falak között és én már elhatároztam, hogy megpróbálom kideríteni, hogy mi lehet az. Ehhez hozzá tartozik, annak a furcsa zúgásnak a kinyomozása.
Mivel nem sokkal előbb már megláttam, hogy hol jutok le a pincébe, most egy pillanatig sem haboztam és mire az uraság emberei felócsúdhattak volna én már a föld alatt robogtam. Tisztában voltam vele, hogy nincs sok időm és a következményekkel sem foglalkoztam……egyelőre. Ha gondolkoztam volna, akkor talán nem tettem volna meg……..
Az első helyiség a szokásos képet mutatja, hordók, ládák, zsákok…..két ajtó, egy jobbra, egy balra. Jobb oldalin csak bepillantok…semmi gyanús…., bár hátrébb van egy további ajtó….tovább….tovább…….kezdek elkeseredni…..bal oldali ajtó …….ez is raktárnak tűnik, de miért ilyen tiszta? Körbe kell néznem, de már a nyomomban vannak. Időt kell nyernem.
Becsukom az ajtót és megpróbálom bezárni, ha másként nem úgy, hogy minden lehető nehéz dolgot elkezdek elé hordani, ha sikerült, átnézem a helyet, talán valami nyomra vezet.

19Donoughoe udvarház Empty Re: Donoughoe udvarház Pént. Júl. 09, 2021 9:34 am

Admin

Admin

Hideg, nagyon hideg mosoly és egy szúrós tekintet fúródik a hátadba, miközben már rohansz a lejárat felé. El is tudsz rohanni a szolgálók mellett - szerencsétleneknek felocsúdni sincs idejük -, így sikeresen lejutsz a pincébe is. Mögötted persze felbolydul az udvarház, de van némi időd amíg az őrök is megérkeznek.
Odalent kissé talán meglepő módon, de valóban egy pince rejlik. Ládák és néhány kisebb hordó áll halmokban a hátsó falon a nagyobbacska, téglalap alapú helyiségnben, jobbra és balra pedig egy-egy nagyobb méretű rakodásra-pakolásra alkalmas további ajtó nyílik. Van időd benyitni mindkettőbe, de a félhomályban sok részletet nincs időd felmérni. A jobb oldali továbbra is egy gazdasági pincének tűnik, további ládákkal, hordókkal, illetve bálában álló azonosíthatatlan növényekkel, egy tartóoszloppal és a hátsó falon újabb ajtóval. A bal oldali azonban kicsit különbözik az eddigiektől, mert bár itt is látszik hogy gyakran történhet rakodás és nehezebb dolgok cipelése, de valahogy tisztább, karbantartottabb hatást kelt, mint amire nagyobb gondot fordítanak.
A hátad mögött már kiáltásokat hallhatsz, és sejtheted hogy túl sok időd már nincs.

20Donoughoe udvarház Empty Re: Donoughoe udvarház Szomb. Júl. 03, 2021 5:25 pm

Thomas Crow

Thomas Crow

Mivel minden rezdülését nagy figyelemmel követem, természetesen feltűnik, hogy milyen heves érzelmek viharzanak át az arcán, amikor a rokonait emlegetem lehetséges elkövetőként. Lehet, hogy rátapintottam az igazságra?
Azt reméltem, hogy ezzel végre kizökkentem a fennsőbbséges higgadtságából, de sajnos uralkodott magán és a nyilvánossággal való fenyegetésem sem érte el látszólag a célját……látszólag, mert utolsó szavai, amit felém idéz, mégis valamiféle balsejtelemmel tölt el. Miért is mondaná egy idegennek, aki eddig csak sértegette és gyanúsítgatta, hogy „vigyázzon magára”?
- Ne aggódjon, uram, tudok vigyázzni magamra! - vágok vissza.
Minden esetre nem állít meg és én tényleg azzal az elhatározással robogok ki az ajtón, hogy elmegyek, de ahogy megpillantom a pincelejáratnál pakoló és most kíváncsian felém forduló arcokat, eszembe jut a furcsa zaj és, hogy meg akartam nézni mi lehet az. Talán valamivel mégis csak megfoghatom az uraságot, így mielőtt még valaki felocsúdna és rájönne, hogy nem a kijárat felé tartok, egy gyors irányváltással lerohanok a pincébe, benyitogatva vagy benézve ahová csak tudok.21Donoughoe udvarház Empty Re: Donoughoe udvarház Csüt. Júl. 01, 2021 5:55 pm

Admin

Admin

Talán észreveszed, talán nem, de amikor a hozzátartozóit említed, egy pillanatra éktelen harag fut át a családfő arcán. Mindenképpen érdekes reakció ez az eleddig higgadt és érinthetetlennek tűnő fickó ábrázatán, de az egész csak egy pillanatig tart és már el is tűnik. Vesz egy nagy levegőt, mielőtt válaszolna.
- Uram, tegye amit jónak lát. Én végighallgattam a parttalan vádaskodást, az udvariassági formuláknak bántam Önnel - jelzem, egy idegennel -, azonban továbbra sem konkrétumokat tár elém, hanem csak vagdalkozik. Talán jobb is ha távozik. Vigyázzon magára hazafelé.
A férfi hangja már-már színtelen, mintha csak betanult szöveg lenne, de továbbra sem mozdul, így az őr sem tesz semmit azért hogy itt tartson. Kiviharzol hát a házból, ki az ajtón, ahol a már ismerős látvány fogad. Ugyan a személyzet közül néhányan látványosan megbámulnak, de különösebb reakciót nem váltasz ki belőlük egészen addig, amíg jól láthatóan csak kifelé igyekszel a házból és a birtokból. A jelek szerint megszokott errefelé, hogy egy feldúlt vendég hirtelen távozik, külön kísérő nélkül.

22Donoughoe udvarház Empty Re: Donoughoe udvarház Kedd Jún. 29, 2021 3:30 pm

Thomas Crow

Thomas Crow

Már amikor befejeztem a mondanivalómat tudtam, hogy ne lesz semmi foganatja. A nyakamat mertem volna rá tenni, hiszen tényleg nem volt konkrét bizonyítékom. És, ha a egyetem gondnoka még biztosan tudta is volna, hogy a kocsi erre a birtokra jött, a rendőrségnek még az sem lett volna elég, hiszen Trinityt az ágyában találtuk meg, nem itt, ebben az uraságnak teljesen igaza volt. Mindezek ellenére mégis egyre jobban azt éreztem, hogy csak játszik velem. Visszavágott a szavaimra, miközben magabiztos, gúnyos mosoly ült végig az arcán, amivel azt sugallta, hogy ő mindent megtehet, még akkor is, ha itt nyomban bevallaná, de persze nem fogja ezt tenni……
Az, hogy egyáltalán tárgyal velem és türelmesen magyaráz csak szórakoztatja, meg akarja mutatni, hogy semmi esélyem ellene, sőt még alibije is van hasonszőrű cimborákkal megfejelve, aki természetesen minden szavát igazolni fogják. Én meg csak egy piti futtató vagyok…..
- Igaza van, uram! – mordulok fel ökölbe szorított kézzel, alig tudván visszatartani a dühömet. - Maga minden oldalról biztosítva van és pont az a furcsa, hogy ennyire meg akar győzni arról, hogy maga nem lehetett az, aki megölte, mert, ahogy mondja, megtehette volna, hogy szó nélkül kidobat. Ugye milyen furcsa ez? De talán van valaki, akit védelmez a háza népéből, a rokonságából, nem kell, hogy saját maga legyen a bűnös…… - nézek azokba a hideg szemekbe, amiket nem ér el a mosoly. – De tudja mit, elmegyek, elmegyek a rendőrségre és mindent elmondok nekik, aztán…….aztán teszek róla, hogy Trinity esete ne legyen titok és a pletykák csúnya dolgokat tudnak tenni……- indultam meg az ajtó felé, ha kellett félretolva az őrt.

23Donoughoe udvarház Empty Re: Donoughoe udvarház Vas. Jún. 27, 2021 12:31 pm

Admin

Admin

Amikor az örömlány szó elhangzik, a férfi még kissé félre is billenti a fejét és úgy néz rád, rendületlenül mosolyogva. Amikor abbahagyod, bólint egyet, mintegy megértve a históriádat, a motivációidat. Más körülmények között ez a gesztus akár még megértőnek is tetszhetne, de itt kissé idegenül hat.
- Be kell ismernem, ez a történet egyre érdekesebb. Továbbra is nyomokat emleget, szálakat, de tulajdonképpen még konkrétumot nem hallottam. Viszont - mivel tisztességgel végighallgattam az ön oldalát - úgy látom hogy ideje meghallgatnia engem is. Tehát azt állítja, hogy az egyik örömlány a városból itt járt az éjszaka, ahol valami halálos történt vele. De nem annyira halálos hogy el is hunyjon szerencsétlen a birtokon, hiszen arról tudnék ha egy holttest csúfítaná el a hortenziákat a kertben, vagy ami azt illeti akárhol máshol. Azt is állítja, hogy bizonyos nyomok ide vezetnek. Nos, ez igazán... érdekes történet, jóuram.
Helyezkedik kicsit ültében a családfő, aztán folytatja.
- Ugyan nem tartozom önnek magyarázattal, és ha akarnám akkor kihajíthatnám a birtokról is, de úgy döntöttem hogy legalább némi magyarázattal szolgálok arról, ami az előző este-éjszaka itt történt. Prominens vendégeket fogadtam Bostonból és Washington DC-ből, és egész éjjel tárgyaltunk bizonyos meg nem nevezendő de érzékeny és valóban fontos ügyekről. Szerencsére a tárgyalások mindkét fél számára előnyösen zárultak, és az urak ma reggel távoztak is. Ezt természetesen tanúsítja a személyzet, az őrség, és a kocsisok is. Tehát ha jobban megvizsgáljuk a helyzetet, adott egy számomra ismeretlen alak aki besurrant az otthonomba hívatlanul, és elkezd különösebb bizonyítékok nélkül vádaskodni. Ezzel szemben áll minden ami és aki épp körülveszi önt, amit némi költői túlzással a nyugalom és a béke szigetének lehet nevezni ebben az őrült és széteső világban. Mit gondol, kinek lehet igaza?
A férfi hangjából lassan de biztosan tűnik el a szívélyesség, és válik hideggé mint a késpenge. A mosoly visszont továbbra is úgy terül szét az arcán mintha oda lenne szögezve.

24Donoughoe udvarház Empty Re: Donoughoe udvarház Szer. Jún. 23, 2021 7:36 pm

Thomas Crow

Thomas Crow

Mindenre számítottam, csak arra nem, amit az uraság arcán végül kialakulni látok. Mosolyog! Ha valamennyire is elmondhatom magamról, hogy ismerem az embereket, akkor azt is el kell ismernem, hogy ez a mosoly nem megjátszott. Tényleg jól szórakozik, miközben épp azt adom elő neki, hogy borzasztó mód meggyilkoltak egy ártatlan teremtést!
Nekem nem volt jó és szép életem az utcán és sokszor az életem is veszélyben volt, de még ott sem sokszor találkoztam olyannal, aki ilyen módon reagált volna.
A szavai aztán azt is megmutatták, hogy az egyáltalán nem érdekelte, hogy én gyilkosságról, egy emberélet elvételéről beszéltem, csak az, hogy ezeket a vádakat szerinte nem tudom bebizonyítani. Nem is tiltakozott maga a tett ellen! Egy ártatlan ember nem így reagálna.
Természetesen abban igaza van, hogy ha bizonyítani tudnám, akkor nem én állnék itt, hanem a rendőrök, de pont az előbb mondtam neki, hogy látták a kocsit ide tartani, mi ez, ha nem egy bizonyíték, ami nekem a viselkedésével összerakva már majdnem elég.
- Miért, uram? Miért? Mert azt maga is jól tudja, hogy Trinity egy örömlány volt és a rendőrök a kisujjukat sem mozdítanák az ügyben, főleg akkor nem, ha egy olyan nemesi családhoz vezetnének a szálak, mint a magáé. És nem akárki állítja ezt komolyan, mint én, aki családtagként szerettem azt a lányt és engem igazán érdekel, hogy ki és miért végzett olyan brutálisan vele, minden bizonnyal pont azért, mert nem számított rá, hogy valaki is utána jár a dolognak, akkor büntetlenül megúszhatja. – néztem rá villámló szemekkel. – És tudja mi a legnagyobb bizonyíték arra, hogy tud róla miről beszélek, hogy nem lepődött meg, nem háborodott fel a gyilkosság miatt, hanem egyből védekezett, magyarázott, bizonyítékról papolt…..mosolyogva!
Igyekszem úgy állni, hogy szemmel tartsam az emberét, mert számítok rá, hogy nem fogja jó néven venni a szavaimat, amit folytatok is.
- És most maga ismerte el, hogy mindenről tud, ami ebben a házban történik, így ha nem is maga okozta közvetlenül Trinity halálát, akkor is tudomása van róla. Egyébként sem szemtelenkedni jöttem, hanem kikutatni az igazságot, még ha csak egy magfajta számára kis senkiről is van szó. Különben is mit veszít, ha nekem elismeri? – vontam meg a vállam, kicsit taktikát változtatva, hátha így elszólja magát. – Gondolom ugyanúgy elsimíthatja az ügyet a kapcsolataival, nem igaz? Én csak tudni akarom a miértet! – fikszíroztam továbbra is.
Reméltem, hogy bízik a hatalmában és elmondja, amit tudni akarok, ha nem akkor verekedni fogunk minden bizonnyal.

25Donoughoe udvarház Empty Re: Donoughoe udvarház Kedd Jún. 22, 2021 2:22 pm

Admin

Admin

A szigorú arcon némi derültség jelenik meg, mintha csak jó szórakozna az elhangzottakon. Végighallgatja szavaidat türelemmel, és csak utána szólal meg.
- Szóval nem csak hogy hívatlanul érkezik, de még azt is állítja, hogy egy bizonyos gyilkosság nyomai ide vezetnek. Ha és amennyiben úgy döntök, hogy hiszek önnek, akkor hadd kérdezzem meg - miért nem a rendőrség kopogtat az ajtómon? Miért nem végzik a detektívek a munkájukat a rezidenciámon? Miért jön ide egy számomra ismeretlen városi ... úr, és vág a fejemhez mindenfajta képtelenséget? Egyáltalán, miért vegyem KOMOLYAN a szavait? Állítani bárki állíthat bármit, én pedig nem vagyok híve a parttalan vádaskodásnak.
Az arca derült, a mosoly árnyéka játszik rajta tartása pedig kényelmes, ellazult. Ha feszültté is tették a szavaid, abból semmi sem látszik rajta.
- Az udvarház személyzete meglehetősen népes és aktív. Időszakosan vendégeket is fogadok, így ez csak fokozza a nyüzsgést. Emiatt általában mindenről tudok ami a házban történik, és egy kóbor macskát sem fogadunk be anélkül, hogy legalább a véleményemet kikérnék. Ezért bizton állíthatom, hogy akármilyen nyomokról is van szó - amiket ugyebár még csak emlegetett, de meg nem osztott -, úgy tűnik hogy tévesen értelmezte őket. De a szemtelensége megvallom, mulattat. Ezért még néhány percet hajlandó vagyok az időmből arra áldozni, hogy megmagyarázhassa a dolgot.
A szigorú arcon megjelenik egy kedvesnek egyáltalán nem nevezhető mosoly.

Ajánlott tartalomVissza az elejére  Üzenet [1 / 3 oldal]

Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.