Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Chat

Latest topics

» Dokkok és raktárak
by Thomas Crow Szomb. Okt. 16, 2021 6:44 pm

» Independence square és piactér
by Thomas Crow Hétf. Okt. 04, 2021 7:34 pm

» Oktatók és hallgatók szállása
by Seymour Shackley Csüt. Szept. 30, 2021 3:28 pm

» Hollószárny Hotel
by Seymour Shackley Csüt. Szept. 30, 2021 10:59 am

» Lakónegyed
by Thomas Crow Pént. Szept. 24, 2021 6:42 pm

» Donoughoe udvarház
by Admin Hétf. Aug. 30, 2021 3:54 pm

» Előadók és laboratóriumok
by Arkangyal Szomb. Aug. 07, 2021 8:51 pm

» Szántók, legelők, majorságok
by Admin Szomb. Feb. 06, 2021 11:26 am

» Játékostárs kereső
by Arkangyal Csüt. Jan. 28, 2021 10:17 pm

» Christine Trevor, alias: Arkangyal
by Arkangyal Csüt. Jan. 28, 2021 10:16 pm


You are not connected. Please login or register

Szántók, legelők, majorságok

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Szántók, legelők, majorságok Empty Re: Szántók, legelők, majorságok Szomb. Feb. 06, 2021 11:26 am

Admin

Admin

Ahogy megindul a kocsi, a dübbenések jól hallhatóan kiesnek a ritmusból egy pillanatra, aztán ahogy a poros főúton végigrobog Arkangyal, lassan el is hal. Vagy beletörődött a sorsába az a valami, vagy elgyengült már annyira hogy ne pazarolja értelmetlenül az energiáját... akárhogy is, az út hátralévő része a csomag részéről csendben és eseménytelenül telik. A lány már nem találkozik további nehézségekkel, csak arra kell ügyelnie hogy a vágtázó lovak jó irányba haladjanak, és hogy épségben megérkezzen ő is és a szállítmány is az egyetemre.

2Szántók, legelők, majorságok Empty Re: Szántók, legelők, majorságok Pént. Feb. 05, 2021 6:40 pm

Arkangyal

Arkangyal

Örültem, amikor végre a láda a vízhatlan ponyvával alaposan betekerve fenn volt a kocsin, mert az az alak a frászt hozta rám. A többieket nem is tudtam rávenni, hogy velem tartsanak – nem hibáztattam őket, - a nehezén már úgy is túl voltunk, így elengedtem őket azzal, hogy találkozunk a dokkoknál, a rejtekhelyünkön.
Miközben a hideg futkosott a szörcsögő hangok, fura nyögések hallatán, amitől még a futó elé befogott ló is ideges volt, alig bírtam egy helyben tartani.
Már készültem felszállni a bakra, amikor hirtelen minden megváltozott. A szörcsögés baljóslatú morgássá változott és az eddigi gyenge rángások vad szabadulási kísérletté változtak, mintha a ládába bejutó levegő és fény, erővel töltötték volna fel az eddig alig életben lévő beteget.
Ott álltam megdermedve és ezerszer elátkozva a percet, amikor a könnyű pénz reményében elvállaltam ezt a munkát és azt vártam, mikor fogja átszakítani a megsérült láda falát. Bár fogalmam sem volt, hogy mit tenne, ha kiszabadul és ott talál egyedül, azért nem szerettem volna kipróbálni.
Nem voltam gyáva, de ez az egész nagyon hátborzongató volt. Talán a fickó veszett volt, azokról már hallottam, hogy milyen eszetlenül viselkednek, tudom , hogy többet is csak úgy fékezhettek meg, hogy lelőtték a zsaruk. Mi van, ha ez is az?
Legszívesebbe itt hagytam volna, de talán még van annyi időm, hogy elvigyem az Egyetemre. E láda kitartott, a ponyva szorosan körbevette és le volt kötözve. Átadom a Profnak, aztán csináljon vele, amit akar.
Féltem, hogy ha szabadon engedem, nem csak a zsaruk lesznek pipák, de Seymour sem lesz boldog, talán még tippeket is ad nekik, hogy kit keressenek……..
Nagy levegőt vettem és a bakra pattantam, de a derekamtól előhúztam egy méretes kést és magam mellé tettem.
- Gyííí! – rántottam meg a gyeplőt, gyors vágtára fogva a lovakat.

3Szántók, legelők, majorságok Empty Re: Szántók, legelők, majorságok Pént. Feb. 05, 2021 12:55 pm

Admin

Admin

A csomag a ládában megrázkódik ugyan néhányszor - önkéntelen mozgásnak tűnik, de az is lehet hogy az érzett kín okozza -, hallatszik pár fojtott nyögés és szörcsögés is, de úgy tűnik hogy másra egyelőre nem kell számítani tőle. Az alak egyelőre nem nagyon mocorog és nem nehezíti meg Arkangyal dolgát sem.
Amint a többiek visszatérnek és a hatalmas láda újra felkerül a kocsira, valami megváltozik. Az ördög tudja honnan szedi az erőt és az energitá, de a lény lassú, mély, gurulázó hörgést-morgást hallat, és lassú, ütemes mozdulatokkal kezdi el verni a láda belsejét. A fa úgy tűnik hogy kitart, repedés sem látszik egyelőre, de az ütem, a hang, és a konok akarat rettegést költöztet mindenki szívébe. Nem hasonlít az emberi viselkedésre, ez talán benne a legrémisztőbb.
Az ütemes dübörgés pedig egyelőre folyatatódik.

4Szántók, legelők, majorságok Empty Re: Szántók, legelők, majorságok Szer. Feb. 03, 2021 9:45 pm

Arkangyal

Arkangyal

Miközben a többiek a ponyváért szaladtak és én igyekszem a törött ládából kicsomagolni a szállítmányt, különös hang hallatszik ki abból. Éppen sikerült leszednem a láda fél oldalát, de a hangtól megdermedek és hiába jutnak eszembe Seymour professzor szavai arról, hogy egyáltalán nem fertőző a betegség, most lever a hideg veríték. Kimondottan örülök, hogy kesztyű van rajtam, meg a szám előtt kendő, de nem vagyok benne biztos, hogy nem lesz baj. De már késő.
Látom, hogy a „csomag” a láda egyik sötét sarkában kuporog, de az is tagadhatatlan, hogy tényleg életben van, mert tőle jön ez a bugyborékos, szörcsögő hang. Hallottam már ilyet, mikor Bolond Bob beleesett a vízbe. Megfulladt a szerencsétlen, de mielőtt meghalt volna még ilyen hangokat adott ki.
Dermedten néztem a - szerencsére – mozdulatlan alakra, aki pont a következő pillanatban már nem is olyan mozdulatlan, mert a hanggal együtt megrázkódik! Én meg ugrok vagy egy métert ijedtemben, főleg, mivel ezzel együtt, mintha valami figyelmeztetés vibrált volna végig az agyamon.
Életemben eddig már sokszor kellett bíznom az ösztöneimben, amik most erős vészjeleket küldtek.
Itt, az éjszaka közepén ezzel a haldokló vagy a fene tudja milyen kórságban szenvedő alakkal, már egyáltalán nem tűnt olyan csábítónak az elvállat feladat.
~ Ne legyél mulya Chris! Ez csak egy beteg nyomorult és te sok pénzt kaszálsz érte, csak gyorsan egy másik dobozba kell tenni! ~
Míg visszatértek a többiek a vízhatlan ponyvával, igyekszem visszanyerni a hidegvérem, mert még a többieket is meg kell győznöm.
Ha semmi nem változik, akkor elég erős az akaratom, hogy segítsenek becsomagolni és a kocsira tenni.

5Szántók, legelők, majorságok Empty Re: Szántók, legelők, majorságok Szer. Feb. 03, 2021 7:59 pm

Admin

Admin

Minden úgy megy, mint a karikacsapás - egészen addig, amíg a láda valahogy meg nem indul és a földnek nem csapódik. Egy pillanatig mintha a világ is megállna, az eddig lustán hömpölygő köd is megtorpan, aztán egy furcsa, szinte gurgulázó nyögés hallatszik a ládából. Mély, reszelős, szinte szörcsögős hang ez, se nem mély, se nem magas, még az illető nemét sem lehet megállapítani belőle. Ha a lány vagy a társai töltöttek időt a tengeren akkor fel is ismerhetik - arra hasonlít, mint amikor egy ember véletlenül egy kevés vizet lélegzik be és megpróbál megszabadulni tőle.
A csomag - bár ránézésre épségben van - összekuporodva, félig öntudatlanul fekszik a láda sarkában és a végtagjai helyzetéből ítélve nem tűnik veszélyesnek. A sötét éjszaka közepén, ezen a poros főúton nem is látszik sok minden a láda mélyén, de a hang megismétlődik, a test egy önkéntelen mozdulattól megrázkódik, a lány elméje mélyén pedig megmozdul valami. Valami egyszerű, ösztönös dolog ez, ami a látottak-hallottak ellenére - vagy épp emiatt - azt sugallja, hogy valami nagyon nem stimmel ezzel a csomaggal. Közvetlen veszély még nem érezhető, inkább egyfajta sejtés, miszerint nem ez lesz élete álommunkája.

6Szántók, legelők, majorságok Empty Re: Szántók, legelők, majorságok Szer. Feb. 03, 2021 5:48 pm

Arkangyal

Arkangyal

Folytatás innen: https://eldersign.hungarianforum.com/t140-holloszarny-hotel

//Éjszaka//

Hanna, a helyettesem és három barátnője a bandámból elhozta a fiúját, így a rakodás nem okozhatott gondot. A legkisebb és legsoványabb tagunk Jozef, volt a csali, aki az uton jajgatva heverve rávette a zsaruk zárt kocsiját, hogy megálljon, a többi már szinte gyerekjáték volt. Az egyenruhások egyáltalán nem számítottak támadásra, ezért pár perc múlva már a kocsis és a két zsaru is eszméletlenül feküdt az út mellett, mi meg zihálva és verejtékezve igyekeztük felrakni a ládát egy szállításra átalakított homokfutóra. Addigra már csak Hanna és a három fiú volt velem. A láda meg dög nehéz volt.
- Most emeljétek. – nyögtem és meglódítottam a súlyt, hogy a helyére tegyük, de az egyik srác megbotlott és a láda megbillent, kitekeredve a kezünkből és az egyik fele a földre csapódott. – Hogy azt a ragyaverte, tehéntőgyű , ribanc a…… - kiáltottam fel fojtottam, mert a hangot messzire viheti az éjszaka, de a torkomra forrt a befejezés, mert a doboz egyik oldala jócskán szétnyílt. – Most, hogy a nyomorult életbe magyarázom ezt meg a Profnak, ti húgyagyúak!
Az agyam pörögve járt, mi legyen.
~ A Prof nem tudja, hogy milyen ládában van, talán még menthetjük a menthetőt. ~
- Csak semmi pánik…….a dokkokból szereztünk már ekkora ládákat, átcsomagoljuk csendes ügyfelünket és már vihetjük is a Profnak. Hozzátok a ponyvát, csomagoljuk át abba, a ládát meg hagyjuk itt, legalább nem is leszünk olyan feltűnők.
Míg a fiúk elmennek a ponyváért és kesztyűs kezemmel óvatosan elkezdem széthúzni a repedés mellett a ládát.

7Szántók, legelők, majorságok Empty Szántók, legelők, majorságok Vas. Dec. 27, 2020 7:23 pm

Admin

Admin

Arkham leggazdagabb földjei fekszenek erre, a szigorúan vett város hatarán túl. Lankás dűlők, majorságk, szántók és legelők találhatóak erre, ahol a zord időjárás ellenére szorgos kezek munkálkodnak. A tágas földeket csak hébe-hóba szakítja meg egy-egy platánsor vagy gyümölcsös, jól láthatóan ezek a földek azok, amik igazán teremnek errefelé a sok eső dacára.
Szántók, legelők, majorságok Legelo10

Ajánlott tartalomVissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.