Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Chat

Latest topics

» Dokkok és raktárak
by Thomas Crow Szomb. Okt. 16, 2021 6:44 pm

» Independence square és piactér
by Thomas Crow Hétf. Okt. 04, 2021 7:34 pm

» Oktatók és hallgatók szállása
by Seymour Shackley Csüt. Szept. 30, 2021 3:28 pm

» Hollószárny Hotel
by Seymour Shackley Csüt. Szept. 30, 2021 10:59 am

» Lakónegyed
by Thomas Crow Pént. Szept. 24, 2021 6:42 pm

» Donoughoe udvarház
by Admin Hétf. Aug. 30, 2021 3:54 pm

» Előadók és laboratóriumok
by Arkangyal Szomb. Aug. 07, 2021 8:51 pm

» Szántók, legelők, majorságok
by Admin Szomb. Feb. 06, 2021 11:26 am

» Játékostárs kereső
by Arkangyal Csüt. Jan. 28, 2021 10:17 pm

» Christine Trevor, alias: Arkangyal
by Arkangyal Csüt. Jan. 28, 2021 10:16 pm


You are not connected. Please login or register

Előadók és laboratóriumok

Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Go down  Üzenet [1 / 2 oldal]

1Előadók és laboratóriumok Empty Re: Előadók és laboratóriumok Szomb. Aug. 07, 2021 8:51 pm

Arkangyal

Arkangyal

Végtelenül kifacsartnak érzem magam! A testem a kimerültségtől szinte remeg, a fejem úgy hasogat, hogy a gondolatok csak nehezen maradnak meg benne. Még mindig belém villannak azok a rémisztő képek, pedig a legtöbbről azt sem tudnám megmondani micsoda, de a zsigereimben érzem tőlük a rettegést. Csak nehezen állok talpra, ha most előkerülne egy őr, esélyem sem lenne, de síri csönd uralkodik, mintha az egész betörés meg sem történt volna….
Pedig ott volt még az az égő fickó is….!!! Hogy, hogy nem vernek riadót? Hogy éltem túl a zuhanást? Mi volt, ami belebújt a fejembe????
Nyöszörögve megráztam a fejem. Nem! Nem akartam erre gondolni! Legszívesebben olyan messzire hajítottam volna a zsákomat benne a könyvvel, hogy színét se lássam, de……….nem tehettem……..Ha visszacsinálhattam volna, hogy ne emlékezzem semmire, megtettem volna, de ha már megtörtént, akkor legalább kapjam meg érte a jussom! Sokat fog ezért a Prof fizetni, nagyon sokat!
Botorkálni kezdtem a város felé, az első esőcseppektől majdnem frászt kaptam, de aztán, ahogy csendesen nekikezd, már inkább örülök neki. A nyomaim eltűntetése most meghaladta az erőmet, így legalább reggelre a víz elmossa…….

Folytatás itt:
https://eldersign.hungarianforum.com/t140-holloszarny-hotel#1192

2Előadók és laboratóriumok Empty Re: Előadók és laboratóriumok Csüt. Aug. 05, 2021 9:23 am

Admin

Admin

Az elmédet ért sokkhatás lassan ugyan, de úgy érzed hogy múlik. Az első néhány métert még laposkúszásban, a sárban csúszva teszed meg, aztán már képes vagy a térdedre és könyöködve támaszkodva tovább mászni, végül, talán kőhajításnyi távolság kínkeservvel történő leszenvedése után úgy döntesz hogy megpróbálsz talpra állni. Elsőre még féltérdre zuhansz, de aztán az újabb próbálkozásodat siker koronázza és talpra tudod küzdeni magad. Visszanézve meglehetősen egyértelmű nyomokat hagytál a sárban, de ha jobban belegondolsz, akkor bizony a tüzet is észre fogják venni, és még szerencséd van ha a homályos tekintetű fickó nem dobta fel a talpát.
Tovább botorkálsz, el az épülettől, és újabb tucat méter megtétele után már úgy érzed hogy biztosan állsz a lábaidon. Furcsa állat az ember, hatalmas megrázkódtatásokat tud elviselni, és szinte mindent képes feldolgozni, azonban azt is sejted hogy ilyesmi nem múlhat el teljesen nyomtalanul. Bizonytalan vagy azzal kapcsolatban hogy mit láttál, hogy mi érintett meg, de abban teljesen biztos vagy, hogy a könyv az oka. Valami hirtelen megérinti az arcodat, össze is rezzensz, aztán rádöbbensz hogy egy kósza esőcsepptől rettentél meg egy pillanatra. Újabb eső közeleg, és némi szerencsével ez el fogja fedni a nyomaidat annyira, hogy ne tudjanak követni akkor sem, ha akarnának.
Újabb néhány méter megtétele után el tudod hagyni az Egyetem területét, és visszatérsz a város viszonylagos biztonságába, ahol már otthonosabban mozogsz.

3Előadók és laboratóriumok Empty Re: Előadók és laboratóriumok Pént. Júl. 30, 2021 8:21 pm

Arkangyal

Arkangyal

Sosem hanyagoltam el a megérzéseimet, hiszen sokszor az mentette meg a bőrömet, így most is zaklatottan nézek körül többször is, amikor a könyv végül a kezemben van, mert szinte még a gyomrom is kavarog. Máskor talán azonnal sarkon fordulnék és hagynám a melót a fenébe, de most keservesen megdolgoztam ezért a könyvért és már a kezemben van. Ráadásul a furcsán, nagyon furcsán viselkedő őrön kívül, aki viszont jelenleg magával van elfoglalva, nem látok semmit, ami veszélyt jelentene. Gyorsan elsüllyesztem a könyvet, aztán mivel vizes csöbör sehol, az egyik sötétítőt rántom le – a zaj már úgy sem számít, és borítom rá sietősen a lángoló emberre. Nem is foglalkozva tovább vele, azonnal az ablakhoz sietek, kinyitom, majd meggyőződöm róla, hogy alattam egy őr sem kóvályog, szerencsémre még az eső is elállt, így aztán hajrá, már mászom is kifelé……..
A rossz érzésem most úgy csap le rám, hogy biztos vagyok benne, minden erő kiszállt a végragjaimból és menthetetlenül lezuhanok…..
Ájultam már el egyszer egy jól elhelyezett ütéstől, most is hasonlóan érzem magam, csak amikor úgy vélem megamhoz tértem, borzasztóan rosszul érzem magam és a világgal sincs valami rendben…….
A pánik hirtelen ér el, először úgy érzem megmozdítani sem tudom egy izmomat sem, aztán meg hirtelen sajgó fájdalom csap le rám, mintha minden csontomat bottal verték volna puhára. A látásom ködös, bizonytalan, semminek nem tudom megítélni a körvonalát hiába erőltetem a szemem, bár inkább nem erőltetem, mert az is fáj. Aztán rájövök, hogy amit eddig éreztem, az semmi a következő rohamhoz képest! Irtózatos kín csap le az elmémre, biztos vagyok benne, hogy a következő pillanatban szétszakítja azt ez az erő. Sikoltanék, üvöltenék, de hang sem jön ki a torkomon és ez talán még jobban megrémít, mint bármi más. MI EZ? Mi történik velem??????
Aztán elöntik az elmémet azok a ….képek…..olyan gyorsan peregnek előttem, hogy szinte esélyem sincs, hogy bármit is felfogjak belőle, már ha egyáltalán fel lehetne fogni. Van, ami ismerősnek tűnik, van ami annyira idegen, hogy csak merő káoszt látok és hallok, mert a képekhez szörnyűséges hangok is társulnak. Meg….fogok….őrülni……
Mikor már kezdem feladni, rájövök, hogy ….lélegzem….érzem, ahogy véres torkomon, átáramlik a hűvös levegő, a föld is hűvös és….vizes körülöttem, ami most szinte jól esik megkínzott lelkemnek és testemnek. ÉLEK! És valahogyan kijutottam, hiszen a fejemet kínkeservvel felemelve látom, hogy az Egyetem előtt heverek a földön…..egyedül. Az épület felé csavargatva lüktető fejem, meglátom a nyomokat. A sajátjaimat! És akkor eszembe jut! Kimásztam és……..hogy a fenébe nem törtem ki a nyakam, hiszen leeshettem! Viszont azon kívül, hogy úgy érzem, a Gregory fiúk baseball ütővel gyakoroltak rajtam vagy fél órát, nem látok magamon sérülést, nem vérzek, nem érzek fájdalmas törést……Hitetlenkedve és elborzadva nézek fel az ablakra, ahonnan idekerültem, már szinte mindenre emlékszem!
A könyv! Meg kell szabadulnom tőle! Valami van vele!
Megpróbálok feltápászkodni és nem hozzáérni a zsákhoz, amiben talán valami démoni lakozik.
~ Az őrök! ~ villan fel bennem, de mikor a környezetemre kapom a tekintetem, sehol senki.
El kell tűnnöm innen és minél előbb megszabadulni attól az átoktól.
Nem lesz egyszerű ilyen állapotban elvonszolnom magam, de ha kell, akkor mászom, ahogy eddig, de el innen.

4Előadók és laboratóriumok Empty Re: Előadók és laboratóriumok Csüt. Júl. 29, 2021 11:01 am

Admin

Admin

Bár az üveg búra meglepően nehéz, de képes vagy leügyeskedni és különösebb sérülés nélkül lerakni a földre, aztán már nyúlsz is a - kinézetre legalábbis - keresettnek tűnő könyvért. Ahogy az ujjaid először hozzáérnek, egy pillanatra újra elfog a rossz érzés amit már tapasztaltál. Valami nem stimmel, de nem tudod megmondani hogy a környezettel, a könyvvel, vagy pontosan mivel is van baj. Az érzés aztán elillan, te pedig villámsebesen elcsomagolod a zsákmányodat. Vizet ugyan nem találsz, de egy súlyos függönyt le tudsz rángatni a karnisról, és rá tudod dobni a fetrengő alakra. Hang a lángok halk ropogásán kívül nem hallatszik, és a fickó sem mukkan meg, de legalább a morgás abbamarad, és a csapkodás is átmegy fájdalmasnak tűnő rángatózásba.
Kinyitva az ablakot látod, hogy legalább az eső elállt, és már csak borús fellegek borítják sötétbe az éjszakát. Odakint semmilyen mozgás nem látszik, bár az egyetem területén kívül a városban pislákol itt-ott néhány fény.
Meglehetős magabiztossággal mászol ki az ablakon de abban a szempillantásban, ahogy a könyv elhagyja az irodát, elsötétül előtted a világ.

Az eddigi baljós előérzet zord, hideg bizonyosságként tér vissza. Valami nem stimmel. Amikor nagy nehezen kinyitod a szemed, sűrű, gomolygó homály vesz körbe. Úgy érzed, mintha a tested nem a sajátod lenne, mintha nem is lenne, bár ahogy lenézel, úgy tűnik hogy mégiscsak ott van minden ahol eddig volt, épp hogy csak áttetszve a sötéten. Minden tagod sajog mintha csak elagyabugyáltak volna a kikötőben, és mikor lenne elég lélekjelenléted alaposabban megvizsgálni a környezetedet újabb furcsa érzet érkezik, valami, méghozzá egy gőzmozdony erejével. Ha lenne hova összeesned, valószínűleg összecsuklanál tőle, de így csak vonaglasz a gomolygó sötétben, ahogy valamit megérint a tudatod - vagy épp az érint meg téged?. Villanó képeket látsz, zsigerkig hatoló fémes sikolyt hallasz, ami betölti létezésed egészét, kíméletlenül. Szakadó húst látsz, ismeretlen és idegen alakokat, tereket. Mintha csillagok és bolyóg között járnál egy pillanatra, de aztán ez a kép is átadja a helyét egy másiknak. Furcsa formájú gépezetek - vagy lények? - körvonalai tűnnek fel egymás után, szinte követhetetlenül, az őrület határára sodorva. Túl sok minden ez egy ilyen fiatal emberi elmének ahhoz, hogy felfogja vagy megértse azokat.. Embertől idegen formák villanak be, miközben a kín szinte elviselhetetlenné fokozódik, te pedig némán sikoltasz a semmiben.

// valami hasonlót tapasztalsz https://www.youtube.com/watch?v=As0F9Bq2kGk //


Kilégzés. Belégzés. Lassan, egymás után. Beletelik néhány szívdobbanásba de lassan eljut a tudatodig, hogy újra érzed a hűvös levegőt a tüdődben. Lassan újra kezded érzékelni a környezetedet, és rájössz hogy a sáros földön fekszel arccal a föld felé, kőhajításnyira az épülettől. Ha feltápászkodsz és visszanézel, akkor kúszás nyomai látszanak a sárban, de visszagondolva rájössz, hogy nem emlékszel semmire azon túl, hogy kilépsz az ablakon a párkányra. Nem tudod hogy kerültél ide le, pláne látható sérülés nélkül, és hogy miért is kúsztál a sárban fetrengve. Külsérelmi nyom nem látszik rajtad, azonban ahogy mozdulsz, érzed hogy minden tagod fáj, mint ahogy egy alapos verés után szokott. A gondolkodás is nehezebben megy, és eltelik néhány pillanat amíg hirtelen bevillan az emlék arról, amit átéltél.
Az éjszaka továbbra is körülvesz, és bár visszanézve látsz néhány újabb ablakban pislákoló világosságot, de semmi nem utal arra hogy üldöznének.

5Előadók és laboratóriumok Empty Re: Előadók és laboratóriumok Kedd Júl. 27, 2021 7:15 pm

Arkangyal

Arkangyal

Általában elég higgadt szoktam lenni egy-egy besurranásnál, de eddig még sosem üvöltött valami földöntúli hangon és nem lángol mögöttem egy ember sem, nem csoda,hát, hogy kissé remegett a kezem és csak két próbálkozás után harmadszorra sikerült kinyitnom az ajtót.
Azonnal beinaltam, mert szinte biztos voltam benne, hogy mindjárt a nyakamon az őrség, mert csak a holtak nem hallották meg ezt a hangzavart. Tudtam, hogy nem lesz időm keresgélni, ha a szemembe ötlik a könyv, akkor megragadom és már szaladok is, ha nem, akkor későbbre kell halasztani a dolgot, az biztos, hogy nem óhajtottam elfogatni magam.
A szoba elsőre a frászt hozta rám, mert annyi könyv volt benne, hogy nem hittem a sikerbe, ráadásul elvonta a figyelmem a kint szinte álmatagon magát csapkodó őr, akin még mindig vígan ropogtak a lángok, egyre nagyobb felületen megégetve őt. Ez nem volt természetes! Egy cseppet sem! Még csak nem is kiabált, azt sem láttam, hogy fájna neki, pedig már az égett bőr szagát is éreztem. Fújj!
Ha találtam valami kézmosót és ott kancsót, akkor annak nagyon örültem, de elsősorban a könyv kellett és ha nagyon nagy mákom van, akkor az a különösen védett, réginek tűnő könyv a tartón mégis csak szerencsét hoz.
Lekaptam róla a búrát, mert meg kellett néznem a borítóját és ha az megegyezett a Prof által mondottakkal, akkor már landolt is a hátamon fekvő tarisznyában. Ekkor megragadtam a kancsó, ha az nem volt akkor valami ruhát, pokrócot, akármit és az ablakon való távozásom előtt, ahol igyekeztem meggyőződni, hogy nem lát majd senki, ráborítottam a szerencsétlen alakra, remélve, hogy nem fog meghalni és a lelkemen száradni……

6Előadók és laboratóriumok Empty Re: Előadók és laboratóriumok Hétf. Júl. 26, 2021 11:10 am

Admin

Admin

Ugyan az üvöltésre nincs válasz sehonnan, nem látsz új fényeket sem megjelenni semerre, de a csontjaidban érzed hogy valaki valahol ezt biztosan meghallotta. Idegesen babrálsz a zárral az ajtón, de csak harmadik próbálkozásra jársz sikerrel. Súlyos nyelv kattan, aztán a kilincset lenyomva már szemügyre is veheted az igazgató irodáját.
Odabent aztán egy meglehetősen furcsa hangulat fogad. Egyszerre tűnik a tágas helyiség múzeumnak, szorgos irodának, illetve áraszt magából valami időtlenséget is. Az egyik fal mellett néhány pendás rendben tartott könyvespolc sorakozik roskadásik rakva fóliánsokkal, könyvekkel, pergamenekkel, a másik oldalon viszont már egyszerűbb, irodai használatú papirosok és iratrendezők állnak hasonló polcokon. A hatalmas ablakok előtt egy hasonló méretű íróasztal terpeszkedik, előtte néhány székkel. Az ablak és a falak találkozásánál az egyik oldalon valamilyen rézből készült, látcsőre hajazó eszközt látsz, a másikon pedig egy könyvek kiállítására szolgáló nagyobb méretű tárolót, benne egy nagyobbacska, réginek tűnő nyitott könyvvel, amit egy üvegből készült szögletes búra fed le, talán hogy óvják a portól és a párától amennyire cska lehetséges.
A hátad mögött pedig csendben szenvedve, továbbra is lassú mozdulatokkal - és különösebb hatás nélkül - csapkodva magát toporog az őr, fátyolos szemmel bámulva a lángokat. Mozdulatai olyanok, mintha csak mézben mozogna valaki, lassúak, darabosak és láthatóan nem egészen önmaga. A ruhája már kezd róla lefoszlani, és súlyos égési sebek látszanak rajta itt-ott. Mégis, néma csendben folytatja a magányos küzdelmét a tűzzel.

7Előadók és laboratóriumok Empty Re: Előadók és laboratóriumok Szer. Júl. 21, 2021 8:30 pm

Arkangyal

Arkangyal

Tisztán éreztem, ahogy a lámpás célba ért és a tompa puffanás bizonyította, hogy alaposan eltaláltam. Már-már meg is könnyebbülhettem volna, hiszen az őrnek nem sikerült még csak megragadnia sem és az ütés még ettől is eltántoríthatta. Nem állt szándékomban senkinek kárt okozni, de tudtam, hogy egy kis ájulás még nem fog megártani, főleg nem egy akkora meláknak, amekkora a férfi volt. Ám legnagyobb döbbenetemre, még csak el sem dőlt, nem, hogy elájult volna!
Most már kezdtem megijedni, ahogy egy kis bizonytalankodás után máris újból meg akart ragadni, de ekkor egy felpislákoló kis láng vonta magára a figyelmem a vállánál, ami a karján és a hátán kezdett el erőre kapni. Szinte bénultan néztem, ahogy a fickó valami földöntúli hangot hallatva – mert ember ilyet biztos nem ad ki, - csapkodni kezd. Ráadásul semmi olyat nem tett, amit egy épeszű ember tett volna ahhoz, hogy eloltsa magát. Ha a földön gurult volna, már rég nem lenne veszélyben, ehhez képest a kapálózásával csak szította a tüzet. Ha így folytatja, hamarosan élő fáklya lesz. Már-már mozdultam, hogy segítsek rajta, nem akartam én megölni, de ahogy azokat az embertelen bömböléseket kiadta, a közelébe sem akartam menni. Mi a fene van ezzel, olyan, mint Glotta mama rémmeséjében az élőhalottak, amivel a kiskölyköket rémisztgette!
ha nem akarom, hogy gyújtogatásért és…..gyilkosságért is letartóztassanak, mert ha így megy, akkor lassan az épület is lángra kap, akkor gyorsan kell lépnem. Erőszakkal elszakítottam magam az égő őrtől és az igazgató ajtajához rohantam.
- A padló! Gurulj a padlón! – vetettem még oda neki, hogy a lelkiismeretemet is megnyugtassam, aztán már a kilincset rángattam.
Ha nem nyílt, akkor előkapartam a kis drótkészletemet, amivel megpiszkálhattam a zárat, bár közben idegesen hátra-hátra pillantgattam.
Talán csak perceim maradtak, míg a többi őr ideér, lehet, hogy csak az ablakon távozhatom, sőt ez egyre valószínűbb. Nem sok időm lesz könyvet keresgélni……………

8Előadók és laboratóriumok Empty Re: Előadók és laboratóriumok Kedd Júl. 20, 2021 3:17 pm

Admin

Admin

Az alak ujjai egy pillanatra ráfonódnak a ruhádra, de aztán kisiklanak közülük te pedig egy látványos mozdulattal vágon képen a lámpással vetődés közben. Szerencsés találat, szinte pontosan halántékon találod a másikat, ez egy átlagos embert tán az ájulásba is taszítana... de nem az őrt. Egyetlen szívdobbanásra bizonytalanodik csak el, szó nélkül, aztán már nyúlna is utánad újra, azonban először csak egy kisebb, majd szinte azonnal néhány nagyobb lángnyelv kezdi el nyaldosni a fickó ruháját. Egy dühödt mordulás szakad ki belőle, azonban ez egy zengő, mély basszus, ami nem igazán illik a férfi méreteihez, vagy ami azt illeti egy emberi lényhez. Elbődül újra, most már hangosan, ahogy a lángok komolyaban belekapnak a ruhájába, és suta, darabos mozdulatokkal próbálja azokat eloltani. Ha van lélekjelenléted a komolyabb megfigyeléshez, akár még úgy is tűnhet mintha nem tudná, hogy mit is kezdjen a lángokkal.
Az üvöltés végigvisszhangzik az üres és sötét folyosókon, te pedig zord bizonyossággal állapítod meg, hogy hirtelen sokkal kevesebb időd van erre az akcióra. A férfi továbbra is küzd a lángokkal, fátyolos tekintettel próbálva meg úrrá lenni a ruháját mardosó tűzzel, néha-néha túlvilági módon felüvöltve. Jól láthatóan minden figyelmét leköti a tűz elleni küzdelem, így legalább előtted ideiglenesen szabad az út.

9Előadók és laboratóriumok Empty Re: Előadók és laboratóriumok Csüt. Júl. 15, 2021 6:12 pm

Arkangyal

Arkangyal

Az iroda, egyszerű irodának tűnik két asztallal, könyvektől, papíroktól roskadozó polcokkal, meg egy-két olyan dologgal, amiről fingom nincs mi lehet, de mivel, ha akarnám sem valószínű, hogy ki tudnám könnyen vinni, az eladásáról már nem is beszélve, az érdeklődésemre sem tart számot.
Ami feltűnik, a vizes köpeny, ami azt mutatja, hogy valaki nem régen jött be, bár sehol sem látom…..
Hunyorgó szemmel erőltetem a látásom az üvegen keresztül amikor hirtelen minden szőr feláll a tarkómon a veszélyt jelezve. Valaki van a hátam mögött! Méghozzá nagyon-nagyon közel!
Villámgyorsan kapom hátra a fejem és meghűl bennem a vér. Egy őr! Egy nagydarab húshegy!
Döbbenten meredek rá egy röpke pillanatig. Hogyan lehetséges ez? Sosem vagyok figyelmetlen, most sem voltam az, ráadásul ez egy hegyomlás, még sem hallottam közeledni!
Még jó, hogy nem vagyok az a ledermedős típus, azonnal oldalra vetem magam és a lámpást a szögletes képébe vágom, nem kaphat el.
- Tűnj el te settenkedő rohadék!

10Előadók és laboratóriumok Empty Re: Előadók és laboratóriumok Szer. Júl. 14, 2021 10:52 am

Admin

Admin

Ahogy óvatosan belesel a helyiségbe, egy többé-kevésbé rendben tartott irodaszerűséget látsz. Az egyik fal mellett roskadozó könyvespolcokat látsz különböző méretű könyvekkel és papirosokkal, az ablaknál egy íróasztal terpszkedik rajta néhány írószerszámmal, üvegcsével és újabb papirosokkal, a másik falnál egy újabb, széles asztal látható rajta egy nyitott könyvvel és valamilyen rézből készült eszközzel - azt egyelőre nem tudod eldönteni hogy ez utóbbi inkább dekoráció vagy valamilyen eszköz lehet, esetleg valamilyen precíziós műszer. Az egyik fogason látható még egy víztől csöpögő viharkabát is, azonban a hozzá tartozó embert sehol sem látod. A szoba ebből a szempontból teljesen üres.
Balról újra neszt hallasz, azonban közelről, túlságosan közelről. Szinte érzed, ahogy a tarkódon feláll a szőr a közelségtől és ahogy odakapod a fejed, megpillantasz egy őrt. Tagbaszakadt alak, baltával faragott szögletes arccal, egyszerű és praktikus ruházattal, furcsán ködös tekintettel. Nem érted hogy hogyan is kerülhetett ennyire közel hozzád észrevétlenül és hogy mit keresett a vaksötétben, de nincs is időd gondolkozni ezen, hiszen a férfi közelebb lép és már nyúl is a karod után, néma csendben...

11Előadók és laboratóriumok Empty Re: Előadók és laboratóriumok Szomb. Júl. 10, 2021 8:06 pm

Arkangyal

Arkangyal

Végre felérek a legfelső szintre és mivel innen jön a fény, elég jól látom az elém táruló látványt. Bár nem tudom mit takar a Rector szó, mivel ez a legdíszesebb és még írva is van rá, nem nehéz feltételeznem, hogy ez az igazgató irodája. Nem tudom, hogy megkönnyebbüljek-e vagy sem, de a fény nem onnan jön, hanem a mellette lévő ajtó mögül. Csendben állok a lépcső tetején, próbálok hallani valamit, de nagy sóhajjal veszem tudomásul, hogy nem ez a szerencse napom. Hangot nem onnan hallok, ahonnan a fény jön, hanem a másik irányból, ahol csak sötétség honol……
Lehet, hogy a macska vagy macskák vannak ott, aminek a hangját hallottam? Merem remélni, mert nem olyan, mint ha őrtől származna, na meg az mit keresne a sötétben?
Elszakítom a szemem arról és a világos szoba felé irányítom. Ki lehet ott benn? Nem szívesen mennék be az igazgató irodájába, a hátamban egy ismeretlen veszéllyel.
De lehet, hogy meg kell tennem. Minden esetre lassan, óvatosan megindulok a fal mellett, hogy megpróbáljak belesni az üveges részen, hátha okosabb leszek.
Nem szándékozom oda bemenni, mert a fény most az ellenségem, de talán látok valamit, aztán majd döntök, hogyan tovább….


12Előadók és laboratóriumok Empty Re: Előadók és laboratóriumok Pént. Júl. 09, 2021 9:19 am

Admin

Admin

Ahogy feljebb óvatoskodsz a falhoz simulva, már látod a derengésben a felsőbb emeletet is. Odafent - épp a lépcsővel szemközt - egy igen díszes ajtókeretben egy masszív, de hasonlóan cirádás ajtót látsz, aranyozott betűkkel pedig egyetlen szó van rávésve: "Rektor". Az ajtó jól láthatóan súlyos darab, és nem látszik-hallatszik semmi abból hogy mi lehet mögötte. Jobbra tőle azonban egy másik, egyszerűbb ajtót látsz, üveg berakásokkal, és a fény jól láthatóan onnan érkezik. Az ajtón semmilyen tábla vagy iromány nem jelzi hogy mi lehet a célja ennek a helyiségnek, de gyaníthatod hogy a rektor irodája mellé közvetlenül biztosan nem helyeznek sem illemhelyet, sem a hallgatók öltözőjét, így valószínűleg valamilyen irodai funkciót láthat el, esetleg ez is egy őrposzt-szerűség lehet.
A neszezést azonban nem innen hallod, az valahonnan balról érkezik, amerre csak a sűrűsödő sötét látszik. A szerencséd továbbra is kitartani látszik, a folyosón ugyanis nem látszik sem őr - sem macska - ,de egy árva lélek sem, a már-már szokásosnak mondható mellszobrokon, virágokon, festményeken kívül.

13Előadók és laboratóriumok Empty Re: Előadók és laboratóriumok Szomb. Júl. 03, 2021 5:10 pm

Arkangyal

Arkangyal

Az első lépcsőforduló után örülök csak igazán, hogy elhoztam a lámpást, mert olyan sötét van, hogy az orromig sem látnék. Azért ügyelek rá, hogy ne nagyon mozogjon és csak a lábam elé világítson és nagyon fülelek is, nehogy egy őr meglepjen, bár sejtésem szerint ők nem sötétben járkálnak. Ismét megüti a fülem a macskanyávogás, de most messziről. Nem foglalkozom vele, vagy kedvelik az őrök a cirmosokat, vagy sok az egér, egyik sem érint engem.
Ha csak értékek miatt t9örtem volna be, most minden bizonnyal végigjárnám a szobákat, de erre most nincs időm és mit is találnék egy tanteremben? Ezért nem időzöm a szükségesnél többet az első emeleten, fordulok a lépcsőn tovább, hiszen az igazgató irodája a felső szinten vár engem…..
A balsejtelmes érzés olyan hirtelen csap le rám, hogy a lábam megáll a levegőben két lépés között és a gyomrom összeszűkül. Nem vagyok az a babonás típus, de most nem sok kellene hozzá, hogy megforduljak és elmeneküljek…..minta valami rossz ólálkodna odafenn! Megrázom a feje, hogy lerázzam magamról azt a fura érzést és valóban, ahogy jött, olyan gyorsan el is tűnik, csak enyhe, keserű szájízt hagyva maga után, mintha romlott ételt ettem volna. De nem hiába éltem túl már sok mindent életemben, nem veszem félvállról a dolgot, mert a gondolataim most nem olyan élesek, mint eddig, ezért kissé zavartnak érzem magam.
Ha lehet még óvatosabban folytatom az utam és pár lépés után már biztos vagyok benne, hogy valami világít odafenn. Ez nem jó hír. Ha az igazgató még itt van, akkor lehet, ma nem járok sikerrel.
És igen…….mintha mocorgást is hallanék……….
Elzárom a lámpásom fényét, úgy lopakodom fel a falhoz lapulva, készen a futásra, ha kell.

14Előadók és laboratóriumok Empty Re: Előadók és laboratóriumok Csüt. Júl. 01, 2021 7:11 pm

Admin

Admin

Egy lépcsőforduló után érsz fel az első emeletre, ahol csak az ásító sötétség, és egy igen távoli nyávogás-neszezés fogad csak. Úgy tűnik, hogy álmos éjszaka ez egy csendes intézményben. Ha az első emeleten kutakodnál, akkor hasonló folyosó, szobák, termek fogadnak majd. A hosszú folyosón egy kopottas szőnyeg fut végig, itt-ott növények kókadoznak, sötét és csukott ajtók sorakoznak a koromsötétbe veszve. Újabb előadókat, oktatótermeket és egyebeket sejtesz mögöttük ránézésre, legalábbis amíg be nem nyitsz az egyikbe. Ha viszont az első, felfelé vezető lépcsőfokra teszed a lábadat, hirtelen nyakadba szakad valami... egy megérzés, egyfajta zord bizonyosság, hogy valami nem stimmel odafent. A hirtelen érzés egyetlen szívdobbanásig - vagyis inkább annak a hiányáig tart - aztán elszáll, egyfajta furcsa tompaságot hagyva maga mögött. Nem igazán érted az érzést, a forrását, vagy hogy mire is utalt valójában. Valami rossz lakik odafent? Vagy csak valami rossz történt odafent? Esetleg te jársz rossz helyen? Zavaró, idegesítő űrt hagy maga után, te pedig folytathatod utadat az újabb lépcsőkön a második emeletre, ahol a lépcsőforduló után mintha világosságot látnál derengeni. Szinte biztosan távolról jöhet, mert épp csak észrevehető, de határozottan ég odafent valahol egy lámpás. Ha fülelsz, némi távoli, azonosíthatatlan neszezést hallhatsz... de nyávogást nem.

15Előadók és laboratóriumok Empty Re: Előadók és laboratóriumok Kedd Jún. 29, 2021 3:31 pm

Arkangyal

Arkangyal

Nem kell szövetet keresnem, mert voltak olyan előrelátók a takarítók, hogy gondoltak azokra, akik esőtől csöpögve érkeznek, így a nagyja vizet le tudtam rázni magamról és nem csöpögtettem össze a padlót, egyenesen magamhoz vezetve még egy vaksi őrséget is.
A macskanyávogásra most megmerevedtem egy pillanatra, mert el nem tudtam képzelni, hogy miért tartanak itt ennyi macskát. Ennyire sok lenne itt az egér meg a patkány? Szép kis intézmény ez!
A földszint hála a magasságosnak, semmi más akadályt nem támaszt, minden irányban vannak termek és beugrók, de nekem most semmi dolgom velük. Valamiért nem érzem túl jól magam és ez arra ösztönöz, hogy minél előbb végezzem el a dolgom és húzzak a vérbe. Ez még azt a késztetést is legyőzi bennem, hogy a magam zsebére nézzek körbe, mert biztos találnék ezt-azt, amit jó pénzért eladhatnék. Az épület nagyságához és impozánsságához képest meglepődök, amikor meglátom végre a lépcsőt. Semmi mellbevágót nem láttam benne, le is biggyesztettem a szám. Lefelé pillantottam a korlát felett, de csak a sötétséget láttam és nem is vágytam arra menni, nekem felfelé vezetett az utam……….És megint a macskák……Remélem mindegyik olyan békés és lusta, mint a bejáratnál…….Nem vagyok oda az állatokért úgy általában……Óvatosan, a lépcső szélén lépkedve, megindulok felfelé, a fülem nagyon is nyitva tartva és a lábam elé nézve.

16Előadók és laboratóriumok Empty Re: Előadók és laboratóriumok Vas. Jún. 27, 2021 12:11 pm

Admin

Admin

Egy üresnek tűnő folyosó ásít mindkét irányban, amit beburkol a sötétség és a viszonylagos csend. Újabb nyávogás hallatszik valahonnan az épület mélyéről, és valami fura neszezés is, de ezt nem igazán tudod hova tenni. Szerencséd kitart, így a lámpás is gyorsan életre kel és még egy lábtörlőt is találsz a talpad alatt ahogy kilépsz az őrszobából - a jelek szerint errefelé tényleg odafigyelnek a rendre.
A folyosókon látszólag semmilyen kirívó dolgot nem látsz. Mindkét irányban jobbra és balra bizonyos közönként nagyobbacska, üres helyiségek nyílnak, ezeket iskolatermeknek, tanári szobáknak, tárolóknak és egyebeknek sejted, legalábbis ahogy elképzeled az egyetem működését. A folyosók már-már puritánok, a kopár falakat csak időnként szakítja meg egy idősebb tudóst ábrázoló festmény vagy kisebb mellszobor, esetleg egy viharvert és jól láthatóan elhanyagolt növény. Némi kóborlás után - hacsak nem térsz be alaposabban megvizsgálni egy-egy terembe - megtalálod a lépcsőt. Egy pillanatra el is csodálkozol, mert igazából semmi impozáns nincs benne a várakozásokkal ellentétben. Egyszerű, nem túl széles márványlépcső, vékony korláttal és egy a használattól kopottas szőkyeggel. A lépcső felfelé és lefelé is vezet, de az eddigi információid szerint neked felfelé vezet az utad. Arrafelé fényt sem látsz és hangot sem hallasz, de újra macskanyvogást hallasz... fura egy hely. Vagy csak nagyon szeretik a macskákat.

17Előadók és laboratóriumok Empty Re: Előadók és laboratóriumok Szer. Jún. 23, 2021 7:35 pm

Arkangyal

Arkangyal

Megkönnyebbülten surranok be az ajtón, mert ez igen csak necces volt. Ebben a rohadt esőben megcsikordult egy kicsit a cipőm a kavicsokon és csak valószínűleg annak köszönhetem a lebukásom elkerülését, hogy az őr olyan pipa volt már, hogy gőz fütyülhetett ki a fülén, így nem hallott meg. De csak egy hajszálon múlt…….
Egy pillantással felmérem a terepet és kissé lemondóan látom, hogy bizony nem véletlenül keveredett ide ez a nagyra nőtt kutyaellenség, hanem minden bizonnyal állandóan itt táborozik, ezért valószínűleg a távozásom sem itt fog történni.
Viszont az meglep, hogy egy macska is itt táborozik, azt hittem a szavai alapján, hogy ez a fickó alapvetően minden állatot gyűlöl. De ez az állat alig méltat pillantásra, úgy látom tőle nem kell legalább tartanom.
Mindenesetre minél előbb el kell innen tűnnöm és mivel csak egy jókora ajtó van előttem, arra vezet az utam és legalább ez nincs bezárva, a mögötte lévő sötétség meg csak jót jelent, hiszen egy őr sem bóklászna a termekben és a folyosón sötétben, nem igaz?
Persze az én dolgom is megnehezíti, de nem most először török be. Besurranok az ajtón, aztán óvatosan addig megyek, amíg be nem borít az éjszaka, aztán várok kicsit, hogy a szemem szokja a szinte semmi fényt. Hoztam magammal tolvajlámpást, aminek a fényét olyan kicsi pontra lehet szűkíteni, hogy csak a magam előtt lévő közvetlen közelre lássak, de így elkerülhetem, hogy valamibe belebotoljak, most előhalászom a kabátom alól és életet lehellek belé. Igyekszem keresni valami szövetféleséget, bútorhuzatot, ha van, amibe beletörölhetem a cipőm, mert nem szeretnék lábnyomokat hagyni, aztán meg megtalálni a lépcsőt.

18Előadók és laboratóriumok Empty Re: Előadók és laboratóriumok Kedd Jún. 22, 2021 1:57 pm

Admin

Admin

A próbálkozásodat siker koronázza, az őr morogva-dühöngve követi a hang forrását. A szeme ide-oda jár, hogy felfedezzen valamit ebben az átokverte időben, de a fákon, bokrokon és egyebeken túl nem talál semmi érdemlegese, neked viszont lehetőséged nyílik a besurranásra. Ugyan csapsz némi zajt a sprintelés közben, de a fickó el van foglalva a sötét bugyraival, így nem veszi észre hogy bizonyos hangokat már hátulról hall.
Ahogy belépsz a folyosóra, azt látod hogy pár lépés után kiszélesedik, egy kisebb szobát alkotva így. A berendezés meglehetősen szegényes - két viharvert szekrényféleséget látsz, egy kisebbet és egy nagyobbat, egy igazán ótvar ülőalkalmatosságot hozzá illő asztallal, valamint egy lámpást ami táncoló árnyékokat fest a falra a lobogásával. Egy lusta macska néz fel rád az asztal sarkáról amikor belépsz, de egy álmos tekinteten és egy ásításon kívül nem méltat különösebb figyelemre. A szoba végén egy nagyobbacska ajtót látsz, ami résnyire nyitva is van de mögötte sötétség honol. Az épület felépítéséből úgy sejted, hogy ott már a folyosók, termek, szobák kezdődnek. Ha fülelsz, egy pillanatra nyávogást is hallhatsz ami egyszerre hat furcsaként és teljesen normálisként egy ilyen hatalmas épületben.

19Előadók és laboratóriumok Empty Re: Előadók és laboratóriumok Pént. Jún. 18, 2021 9:24 pm

Arkangyal

Arkangyal

Kaján vigyor tűnik fel az arcomon, amikor a türelmem meghozta a gyümölcsét, bár már azt gondoltam, hogy mégis csak véletlenül volt az előbb az ajtó mögött, mostanra meg elment. De nem! Sajnos még nem ütötte meg a guta, de épp elég mérgesnek látszott és még egy jó nagy stukkert is szorongatott a kezében, miközben úgy ordított, hogy megijedtem, mert talán még a város másik felén is meghallhatták.
~ Atyám! Te aztán tényleg rühelled a kutyákat! ~
Viszont, még sem ment el az esze, mert legnagyobb sajnálatomra, az ajtó látótávolságában maradt……
~ Na, lássuk, mennyire vagy begerjedve? ~
Nem akartam túl sokáig várni, jó volt így, hogy vaksin pislogott. Nem volt kétségem, hogy ha látna valamit, azonnal belelőne, nem akartam kockáztatni, így a maradék kavicsot gyorsan az épület sarka felé dobtam, remélve, hogy elborul annyira, hogy ne habozzon, el akarja kapni a zaklatóját.
Ha sikerül annyira elcsalni, hogy már ne lássa az ajtót, akkor rohantam, mint a nyíl, be a folyosóra, ahol azonnal rejtekhely után nézzek.

20Előadók és laboratóriumok Empty Re: Előadók és laboratóriumok Pént. Jún. 18, 2021 3:31 pm

Admin

Admin

Először azt hiszed, hogy az őr talán eltűnt, mert nem történik semmi. Aztán egy hangos döndüléssel kivágódik az ajtó, és egy igen zabos őr ront ki az ajtón és néhány lépésnyire el is távolodik tőle. Kezében megpillanthatsz egy revolvert ahogy hadonászik és üvölt a sötétbe.
- Na várjatok csak! Csak lássalak meg titeket, kicsomagolom majd mindegyikőtöket, és kiakasztalak a rohadt kerítésre, hogy szétrohadjatok a napon! Ott maradtok majd, amíg a varjak az utolsó darabot is fel nem zabálták belőletek!
Jól láthatóan ideges a fickó hogy megzavarták - akármit is csinált odabent -, de van annyi önuralma, hogy ne hagyja el az őrposztját. Az ajtó nyitva marad, ő pedig lassan, hunyorogva indul el lassan először jobbra, aztán balra egy kőhajításnyit, épp csak annyira hogy még rálásson a bejáratra. Egyelőre azonban még nem lát semmit, kell még egy kis idő hogy hozzászokjon a szem a sötéthez és a távolabbi tárgyakat is ki tudja venni a homályban. Persze az eső sem segít a helyzeten, de a dühe jól láthatóan nagyobb annál, hogy érdekelje a szitálás.

21Előadók és laboratóriumok Empty Re: Előadók és laboratóriumok Hétf. Jún. 14, 2021 7:37 pm

Arkangyal

Arkangyal

A nagy reményeim ellenére, hogy ez a meló azért nem lesz olyan vészes, mint, ahogy a Prof előrevetítette, most mégis szinte folyamatosan átkozódom az akadályok miatta. Azzal nem volt semmi bajom, hogy a Hold nem mutogatta sápadt képét, az éjszaka a barátom volt, ám annak már cseppet sem örültem, hogy az eső csendes szitálása csak nem akart abba maradni. Nem vagyok vízálló és a ruhám sem az, így minél tovább maradok a szabadban, annál nehezebb lesz ellepleznem az épületben majd a jelenlétemet. A terv szerint hamar bejutottam volna, de most a nem várt lámpafény keresztbe tett nekem. A remény, hogy csak biztosítéknak maradt égve a lámpa akkor halt el, mikor meghallottam a káromkodást.
~ Hogy a férgek rágják ki a szemed! Hogy a lépfene enné ki a szíved! ~ csatlakoztam szavaihoz, ami még azzal is megajándékozott, hogy tudjam, ezt a fickót a mi fajtánk közül választhatták és nem jó lenne a kezei közé kerülni. Ráadásul eléggé ingerült kedvében kaptam el.
~ Hát komám, ha ennyire nem bírod az állatokat, hamarosan meg fog ütni a laposguta! ~ vicsorodtam el elégedetten és mikor betette maga után az ajtót, ismét köveket gyűjtögettem.
Csak remélni mertem, hogy eléggé felhergelem ahhoz, hogy még pár hasonló játszadozás után, pár kaviccsal az épület távolabbi részére csaljam, miközben én besurranok arra a folyosóra………

22Előadók és laboratóriumok Empty Re: Előadók és laboratóriumok Vas. Jún. 13, 2021 6:03 pm

Admin

Admin

Az eső csak szemerkél tovább, mintha nem is akarna abbamaradni, de legalább elriasztja a népeket az utcákon való kószálástól. A dobálózásodat siker koronázza, mert néhány pillanat és egy igen jól hallható káromkodás után nyikorogva tárul szélesre az ajtó, hogy a benti dicsfénytől övezve egy idősebb, kissé pocakos de még jól láthatóan edzett férfi alakja rajzolódjon ki. Mögötte egy egyszerű folyosó rajzolódik ki, egy szedett-vedett szék, valamint jobb oldalon egy ajtó, minden mást eltakar az őr alakja.
- A rohadt anyja rakná telibe ezt az egészet, hát megint a dögök jöttek vissza? Hogy a ragya verné ki az összes tetves korcsot, hogy errefelé basszák a rezet, ahelyett hogy a városban keresgélnék a maradékokat! Na gyertek, adok én nektek! Zoknit csinálok az összesből, csak kapjam a kezem közé őket!
Üvölt bele az éjszakába a fickó, de jól láthatóan csak a dühét próbálja kiadni. Nem lát egyetlen kóbor állatot sem, vagy bármit ami a kaparászásra okoz adna, de pár pillanatig azért bámul bele a sötétbe, mintha csak a tekintetének erejével meg tudná zabolázni az állatokat. De a pillanat - és a heve - elmúlik, sóhajt egyet, megvakarja a szebbik felét, sarkon fordul és nagy döndüléssel csapja be az ajtót.

23Előadók és laboratóriumok Empty Re: Előadók és laboratóriumok Szer. Jún. 09, 2021 8:28 pm

Arkangyal

Arkangyal

Nem örülök, hogy az emeleten fényt látok, mert az azt jelenti, hogy valaki – minden bizonnyal maga az igazgató, még odabenn van. Mi a fenéért nem tud ez az ember ilyenkor már az ágyában aludni, mint minden normális egyén?
Ráadásul még a hátsó ajtó alatt is világosságot látok imbolyogni, ami újabb cifra káromkodásra ad okot. Persze arra számítottam, hogy a főbejáratnál az őr nem a sötétben ül, de miért pazarolják a fényt egy hátsó, cselédbejáratra? Bolondok!
Mindenesetre csend van, semmi gyanús az épület körül, ami legalább részben megnyugtató.
De be kell jutnom az épületbe és azt hittem, hogy a hátsó bejáraton simán meg tudom tenni, de ez a fény………
Meg kell tudnom, hogy ez csak egyszerű biztonsági intézkedés, vagy itt is őrzi egy őr az ajtót. Elrejtőztem egy bokorban és egy pár apró kavicsot gyűjtöttem, amit most az ajtónak dobtam, olyan hangot adott, mintha valami végigkarmolászta volna. Aztán csak vártam………

24Előadók és laboratóriumok Empty Re: Előadók és laboratóriumok Kedd Jún. 08, 2021 1:23 pm

Admin

Admin

Szerencsésnek mondhatod magad - az égen felhők tornyosulnak, az eső is szemerkél és még csak hideg sincs éjszaka. Szinte tökéletes idő a besurranáshoz. Az Egyetem hatalmas épülete szinte teljesen csendes, fényt csak a kapu mellett (talán mögött?) látsz, a rektor feltételezett irodájában illetve az egyik felsőbb emelet szélső helyiségében. Mozgást nem látsz, az épület komoran magasodik feléd, egykedvűen viselve a lassan beinduló esőcseppek kopogását. Hang sem hallatszik az esőn kívül, csak néha hoz a folyó és a város felől egy-egy kósza hangfoszlányt az enyhén lengedező szellő.
Ahogy közelebb érsz a kapuhoz, már láthatod hogy mögötte biztosan valamilyen fény van, és bár hang nem hallatszik, de valószínűleg nem csak ott felejtették... Ha óvatlanul benyitsz, akkor kockáztatod a lebukást, viszont ha az őr épp nincs a helyén vagy alszik, akkor egyszerűbb utad lesz felfelé a lépcsőn.

25Előadók és laboratóriumok Empty Re: Előadók és laboratóriumok Hétf. Jún. 07, 2021 7:47 pm

Arkangyal

Arkangyal

folytatás innen: https://eldersign.hungarianforum.com/t140-holloszarny-hotel


Miután elhagytam a Hotel éttermét és a prof-ot, a banda búvóhelyére mentem a kikötőben, ahol szinte egész nap csak heverésztem, mert tényleg alig tudtam megmozdulni. Idő kellett az emésztéshez és a gondolkodáshoz is, bár már nagyjából tudtam mit fogok tenni, már a találkozó alatt is.
A másnap éjjel már egy terebélyes bokor árnyékából figyeltem azt az épületet, amit az öreg elmondott és figyeltem, hogy honnan jön fény. Nagyon bíztam benne, hogy azt az erkélyt szemlélve, ahol elvileg a főnök irodája van, nem látok lámpafényt, csak a bejárat környékéről, ahol a kapuőr tartózkodik. Az sem lett volna jó jel, ha minden túl sötét, mert akkor talán valahol az épületben bolyonganak. Ha minden a terveim szerint alakul, megyek, hogy megkeressem a hátsó bejáratot.
Nagy mázlim lett volna, ha nyitva hagyják, de nem igazán hittem ebben, ezért lapult a zsebemben pár hajlított kampó. Sötét ruhákban és a fülemre húzott sapkában voltam, ráadásul egy kendőt is kötöttem az arcom elé, amiből csak a szemem villogott ki. A Holdat sűrű felhők takarták, így jól beleolvadtam az éjszakába. Ha elérem az ajtót, megpróbálkozom persze a kilinccsel, ha nem nyílik, jöhetnek a kampók………

Ajánlott tartalomVissza az elejére  Üzenet [1 / 2 oldal]

Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.