Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Chat

Latest topics

» Dokkok és raktárak
by Thomas Crow Szomb. Okt. 16, 2021 6:44 pm

» Independence square és piactér
by Thomas Crow Hétf. Okt. 04, 2021 7:34 pm

» Oktatók és hallgatók szállása
by Seymour Shackley Csüt. Szept. 30, 2021 3:28 pm

» Hollószárny Hotel
by Seymour Shackley Csüt. Szept. 30, 2021 10:59 am

» Lakónegyed
by Thomas Crow Pént. Szept. 24, 2021 6:42 pm

» Donoughoe udvarház
by Admin Hétf. Aug. 30, 2021 3:54 pm

» Előadók és laboratóriumok
by Arkangyal Szomb. Aug. 07, 2021 8:51 pm

» Szántók, legelők, majorságok
by Admin Szomb. Feb. 06, 2021 11:26 am

» Játékostárs kereső
by Arkangyal Csüt. Jan. 28, 2021 10:17 pm

» Christine Trevor, alias: Arkangyal
by Arkangyal Csüt. Jan. 28, 2021 10:16 pm


You are not connected. Please login or register

Oktatók és hallgatók szállása

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Oktatók és hallgatók szállása Empty Re: Oktatók és hallgatók szállása Csüt. Szept. 30, 2021 3:28 pm

Seymour Shackley

Seymour Shackley

Okkult nyomozó
[a prof magán lakrésze]

Az ópium áldásos hatásának hála végre pihentető volt az éjszakám. Legalábbis többé-kevésbé. Az ébredés után ha nem is megfiatalodva, de megerősödve láttam neki a lakás körüli teendőknek - úgy mint a rohadó ételmaradék elszállítása, a portás és gondnok felkeresése a bejárónő ügyében, de még egy rövid séta is belefért odakint az Egyetem épületegyüttese körül, sajgó térddel, hűvös-hideg széllel és szemerkélő esővel együtt. Mégis, a drognak hála a lidérnyomás most nem érkezett meg, és végre újra elememben érzem magam. Az arcom persze ugyanolyan ráncos, a szemem továbbra is vörös a könyv vég nélküli fordításától és tanulmányozásától, de legalább szellemileg frissnek érzem magam. Ez is valami.
Majdnem delet ütnek a harangok mire újra az íróasztalom mellett állok, undorral vegyes kíváncsisággal, és sziklaszilárdnak mondható elhatározással. Az asztalra odakészítve friss víz és gyümölcs, a konyhából pedig egy tüsténkedő asszony és a normalizálódó helyzet hangjai szűrődnek ki. Majdnem ideális helyzet a folytatáshoz.
Újabb órák telnek el, mire sikerül felszínre bukkannom a könyvből. Zúg a fejem az olvasottaktól, de a bajszom alatt félmosoly játszik. Egy mozdulattal a szemeteskosárba söpröm az elmajszolt almák maradékát, szélesre tárom az ablakot, aztán komótosan pipára gyújtok hogy összegezzem magamban az olvasottakat. Még van jónéhány oldal ami fordításra és elemzésre vár, de napok óta először érzem úgy, hogy mintha nyomon lennék. Az elbeszélő stílus megváltozott, és Theobold végre elkezdett konkrétumokról, megoldásokról, technikákról beszélni. Persze elhamarkodott lenne ezt úgy kezelni, mintha minden gondom megoldódott volna, de talán el tudok érni valamit a lány és a saját védelmem érdekében. A felvázolt módszerek ugyan csak távolról hasonlítanak a miénkre, de végre szó van befolyásolásról, sulykolásról, rítusokról amivel már tudok mit kezdeni, végre képes vagyok konkrétumok mentén vizsgálódni, és lebontani az egyes módszerek működését elemeire, hogy azt később - akár - saját kedvem szerint próbáljam meg módosítani. Bíztató jövőkép, legalábbis első ránézésre. Másodikra viszont már érzem, hogy minél mélyebbre ásom magam a témában, annál dermesztőbb dolgokkal fogok találkozni, és hogy ennek a lefelé mutató spirálnak bizony nincs vége, hacsak a halálom nem minősül annak.
Mégis, nyugodt szívvel, lassú mozdulatokkal pöfékelek a betóduló hideg levegőben, amíg próbálom emészteni az olvasottakat.

2Oktatók és hallgatók szállása Empty Re: Oktatók és hallgatók szállása Csüt. Szept. 30, 2021 2:57 pm

Seymour Shackley

Seymour Shackley

Okkult nyomozó
[a prof magán lakrésze]


Az alkony fényei és az emésztő éhség szakít ki a szinte önkívületben végzett munkából, én pedig újra feleszmélek a könyv tanulmányozásából. Vöröslő és karikás szemekkel bámulok ki az ablakon a láthatár mögé bújó napot nézve, és hirtelen önkéntelenül is megborzongok ahogy realizálom: a sötétség közeleg. Az elemző énem persze érdeklődve nézi végig a folyamatot, elraktározva a szükséges tanulságokat a viselkedésemből, de megdöbbent, hogy csak néhány nap intenzív olvasás milyen komoly változásokat okoz a pszihémben. Csikorgó ízületekkel tápászkodom fel az íróasztalom mellől, gyújtok világosságot, majd kerítek magamnak valamilyen elszáradt ételmaradékot a konyhából. Csak az ördög tudja mi lehetett ez, talán valami ragu, de egyelőre ehetőnek tűnik így gépiesen lapátolom magamba, de az elmém persze már máshol jár.
Szférák! Nem, inkább síkok. Létsíkok, igen. Eneergiák, mozgatók, szándékok. De hogy lehet szándéka valaminek, aminek a felépítését nem ismerjük? Élhet-e egyáltalán. Élet. Hmmm.. létezés és élet. Lehet-e öntudatnak nevezni? Lehet-e.. lénynek nevezni? Létformának. Vagy tán istennek kellene? Még ez is előfordulhat. Amíg nem ismerjük a természetét, addig bármi lehet. Lehet hogy rózsabokor a saját síkján, és csak innen nézve valami több. De lehet hogy egy bosszúálló isten, bebörtönözve oda, ahonnan ki akar szabadulni. Nem, az nem lehet. Istenek nincsenek. ILYEN istenek nincsenek. Nem lehetnek. Talán csak energiák olyan formája, amelyek bizonyos kombinációja kihathat más síkokra. Igen. Ez logikusnak tűnhet. Egyfajta olyan hatásmechanizmus, amely természetesen létrejöhet, bizonyos peremfeltételek teljesülése esetén. Igen. De ha mégsem, akkor...
Gondolatmenetem megakad, az étel elfogy, nekem pedig muszáj kiszakadnom a saját fejemből, hogy végre megérkezzek kicsit ide, a jelenbe, ahol épp nincs mit ennem, a jóllakás pedig néhány napja már ismeretlen fogalom. Egy pillanatig csak állok és mérlegelem a lehetőségeket, aztán fáradtan indulok a karosszékem és az italom irányába, hogy az éhséget és a fáradtságot a jól ismert módszerrel tompítsam. Eszembe jut persze az ópium is, de úgy határozok hogy azt csak az ágyba zuhanás előtt veszem majd magamhoz.
Üres fejjel nézek magam elé, lassan kortyolgatva a fogyatkozó rumomat, és remélem hogy hamarosan véget érnek a megpróbáltatásaim, elvégre jól láthatóan nem bírom már túl sokáig. Egyúttal elhatározom, hogy holnap utánanézek a bejárónő dolgának is, mert megesz a kosz, és üres a konyha is, ez utóbbi pedig nem fenntartható állapot.

3Oktatók és hallgatók szállása Empty Re: Oktatók és hallgatók szállása Csüt. Szept. 30, 2021 11:50 am

Seymour Shackley

Seymour Shackley

Okkult nyomozó
[a prof magán lakrésze]

Hirtelen pattan ki a szemem és felriadok álmomból, mintha jeges vízzel öntöttek volna nyakon. Koromhoz képest fürgén pattanok fel álló helyzetbe, és dübörgő szívvel próbálom meg betájolni magam, hogy hol vagyok és hogy mi is történt velem. Nem álom volt, ami felébresztett az alvásból, ez valami más, valami lidércnyomás-szerűség.
Lerogyok az egyik székre hogy kifújjam magam, és újsütetű tisztelettel gondolok a lányra, aki valószínűleg valami ilyesmit élhet át minden éjszaka amikor álomra hajtja a fejét. A feneketlen mélység, a semmi, az űr, ami megérintett egy pillanatra, elborzasztott. Nem tudom hogy mi lehet ez, próbálom ésszerűen és professzorhoz méltó módon átgondolni a lehetőségeket, de a gondolataim minduntalan visszakalandoznak a könyvhöz. Ahhoz az átkozott könyvhöz. Ugyan még csak a leíró, elbeszélő jellegű irományokat sikerült lefordítanom, de úgy tűnik hogy ez valahogy befolyásolta a szellememet, a lelkemet, és ha folytatom akkor talán ez még fokozódni is fog. Finoman fogalmazva is aggasztó lehetőségek. Lassú levegővételekkel próbálom megnyugtatni magam, de lenézve a kezemre elkerekedik a szemem - fel sem tűnt, hogy remegnek, talán mióta felébredtem.
Szinte gondolkodás nélkül indulok el az italokat rejtő szekrényem irányába, hogy egy reggeli - reggeli? hiszen már dél körül járhat az idő! - napindító pohárkával magamévá tegyek a legjobb rumomból. Az elmém hátsó felében regisztráltom magamban, hogy ez hosszú távon meg fog ölni, de egyelőre nincs módom vagy lehetőségem máshogy védekezni a dolog ellen. Egykedvűen gurítom hát le a torkomon a szeszt, aztán elindulok egy rend tiszta ruháért hogy nekiállhassak újra a munkának és a könyv megismerésének.

4Oktatók és hallgatók szállása Empty Re: Oktatók és hallgatók szállása Csüt. Szept. 30, 2021 11:37 am

Seymour Shackley

Seymour Shackley

Okkult nyomozó
[a prof magán lakrésze]Az orrnyergemet masszírozva tápászkodok fel a karoksszékből, ahol az utóbbi - mennyit is? alig emlékszem - néhány órát töltöttem. Odakint pirkad, én pedig már a tükörbe sem merek belenézni, annyira elgyötört vagyok. Csak az ipari mennyiségű kávé tart ébren, de úgy tűnik hogy már annak a hatása is múlóban és ideje lesz ledőlnöm végre. Lemondó sóhajjal csoszogok a lakrészem egy másik felébe, ahol valami száraz kenyeret és rágós húst tömök magamba gépiesen, miközben csak jár az agyam az eddigieken. Tűrhetőnek mondható német tudásom ellenére olyan lassan haladok a szöveggel, mint egy nyeretlen friss diplomás.

Szóval Theobold Heimburg von Zollern. Rohadt egy szöveget írtál, te nyomorult, remélem forogsz a dögletes sírodban. Tehát szfrérák. Dimenziók, vagy micsodák. Más síkok, a létezés másik formája. Új erők, új energiák. Ezek csatornázása a síkok között. Neked varázslat volt, mi? Hát a nagy büdös lófaszt. Ez csak technika. Technológia. Idegen a mi világunktól, más a formája de a lényege ugyanaz. De ezek csak leírások, hogy verne ki a ragya. Ötletelések, ömlengések a lehetőségekről. Konkrétum meg kevés. És ez ráadásul ónémet nyelven, amit már több száz éve nem beszél értelmesen senki.

Felsóhajtok, aztán feltűnik hogy az utolsó néhány falat kenyérhez már nem jutott hús. Kábán körbenézek a konyhában, és néhány pillanat után rájövök hogy a káosz vesz körül. A bejárónő sem jött mostanában? Én küldtem el? Vagy csak ő vett ki néhány szabadnapot? Kergetik a fejemben egymást a félig értelmes gondolatok, de már nincs erőm, energiám összekapcsolni ezeket. Lassan becipelem magam az ágyig, ahol csak eldőlök mint a rohadt nád és álomtalan álomba zuhanok, mintha nem lenne holnap.

5Oktatók és hallgatók szállása Empty Oktatók és hallgatók szállása Vas. Dec. 27, 2020 1:12 pm

Admin

Admin

Egyszerű épületek, kissé ugyan elnyűtt de funkcionális berendezéssel. A szobák mérete és elrendezése változik ugyan, de mindenki megtalálhatja magának a neki megfelelőt. A hallgatók és az oktatók természetesen két külön épületben kaphatnak szállást az egyetem területén belül. Az épületeket egy tágas, gondozott park választja el egymástól biztosítva a csendes elmélyülést ha épp arra van szükség.

Oktatók és hallgatók szállása Egyete10

Ajánlott tartalomVissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.