Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Chat

Latest topics

» Dokkok és raktárak
by Thomas Crow Szomb. Okt. 16, 2021 6:44 pm

» Independence square és piactér
by Thomas Crow Hétf. Okt. 04, 2021 7:34 pm

» Oktatók és hallgatók szállása
by Seymour Shackley Csüt. Szept. 30, 2021 3:28 pm

» Hollószárny Hotel
by Seymour Shackley Csüt. Szept. 30, 2021 10:59 am

» Lakónegyed
by Thomas Crow Pént. Szept. 24, 2021 6:42 pm

» Donoughoe udvarház
by Admin Hétf. Aug. 30, 2021 3:54 pm

» Előadók és laboratóriumok
by Arkangyal Szomb. Aug. 07, 2021 8:51 pm

» Szántók, legelők, majorságok
by Admin Szomb. Feb. 06, 2021 11:26 am

» Játékostárs kereső
by Arkangyal Csüt. Jan. 28, 2021 10:17 pm

» Christine Trevor, alias: Arkangyal
by Arkangyal Csüt. Jan. 28, 2021 10:16 pm


You are not connected. Please login or register

Independence square és piactér

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Independence square és piactér Empty Re: Independence square és piactér Hétf. Okt. 04, 2021 7:34 pm

Thomas Crow

Thomas Crow

Egyáltalán nem lepődtem meg, hogy az ajánlatom után az eddiginél is készségesebbnek mutatkozott a koldus. Persze azt is könnyen eltudtam képzelni, hogy az erőltetett kultúrált beszéd egy csapásra megváltozna, ha később sétálnék erre, amikor már a „tisztességes” polgárok az ajtóik mögé húzódnak és már egy zsaru megjelenésétől sem kell tartani. Ezek a most „ártatlannak” tűnő kéregetők, sötét ragadozókká változnának, ha nem tudnék vigyázni a bőrömre….
De talán most nem kell erőt fitogtatni és megelégszenek azzal, amit Önként adni szándékozom, főként, ha úgy vélik könnyen hozzájutnak egy kis információért cserébe. Szinte biztos vagyok benne, hogy látták a lányt, hiszen erre kellett jönnie és nem érdekük, hogy ezt titkolják.
Bólintottam a modoros időkérésre, pár percen már igazán nem múlott, ám kellett nekem a további kis morzsa, hogy tovább követhessem Trinityt. Nem kellett csalódnom mikor a koldus visszajött a kellő tájékoztatással.
- Rendben, örömmel hallom, hogy csak fáradtnak tűnt. – léptem kissé hátrébb, ahogy ismét megcsapott a bűz, ami a férfiból áradt, ahogy felém nyújtotta a kezét, de nem kérdés megérdemelte a pénzt. Elégedett biccentéssel a kezébe potyogtattam jó pár pennyt.
- Ahogy ígértem, nem vagyok hálátlan, használják egészséggel. – mondtam, majd megindultam arra, amit mondtak, de most igen csak megszaporáztam, hátha végre megpillantom a lányt, de semmiképp sem maradhattam nagyon le tőle, hiszen az utcák már néptelenebbek voltak, lassan nem lesz kitől kérdezősködnöm, ráadásul egy fiatal, csinos lány egyedül…….nem túl biztonságos errefelé……

2Independence square és piactér Empty Re: Independence square és piactér Hétf. Okt. 04, 2021 1:37 pm

Admin

Admin

- Hát persze, hát persze, már az elején láttam hogy az uraság nem hasonlít az errefelé honos egyéb tájjellegű urakthoz. Igen, igen, tudok segíteni is, biztosan láttuk a lányt, valamelyikünk legalábbis. De hát ugyebár valamiből neküónk is élnünk kell jóuram, bízom benne hogy hálás lesz majd nekem és a barátaimnak, ha útba igazítjuk majd.
Magához képest csendesen hallgatja végig a leírásodat, néha nagy okosan belehümmögve, aztán a mutatóujját feltartva kér egy kis türelmet.
- Azonnal jövök uraság, csak először meg kell konzultálnom az ügyet a nagyrabecsült kollégáimmal. Egy perc az egész.
Választ sem várva sarkon fordul, odaballag a kis brancshoz, majd fojtott hangon és jól hallhatóan idegen nyelven villámsebesen megtárgyalják az elhangzottakat. Tényleg csak egy percbe telik, és már újra előtted áll, széles mosollyal.
- Láttunk egy fiatal lányt, az említett ruházatban. Nem tűnt kábának, egyszerűen csak fáradtan cipelte magát, a Peabody avenue és a keleti híd felé, szóval a város déli fele irányába. Ketten is láttuk, így szinte biztos hogy az a nő volt az akit az uraság keres.
A magabiztos mosoly a penetráns bűzzel nem változik, de már kiegészült egy feléd nyújtott üres marokkal.

3Independence square és piactér Empty Re: Independence square és piactér Pént. Okt. 01, 2021 6:12 pm

Thomas Crow

Thomas Crow

Még meg sem szólaltam a koldus, már mondta is a magáét, elfeledkezve arról a vitáról, amibe nem rég még belebonyolódott és ami minden bizonnyal nem volt olyan fontos, mint a remény, hogy kicsikarhat belőlem pár érmét. Persze nem igyekezett volna ennyire mindent bevetni, ha tudta volna, hogy amúgy is az volt a szándékom, hogy pénzzel ösztökélem őket az alkoholtól és még ki tudja mitől zavaros agyukat egy kis munkára. Ha Trinity erre ment, márpedig a nyomok eddig erre vezettek, akkor látniuk kellett!
Valamikor én is az utca kölyke voltam, így nem lepődtem meg sem a tapasztalt kéregető szavaktól, sem a felőlük áradó bűztől, de azért bennem szorult a levegő és kellő távolságot tartva megálltam. Ezt sosem lehet megszokni. Lehet valaki szegény és nincstelen, de azért vizet még lehet találni és megtisztálkodni, nem csodálom, ha mindenki jó messzire kerülte ezt a helyet.
- Nem kell a rizsa komám, nem vagyok vevő rá, de az aprópénzt megkereshetitek, csak egy kis információ kell. – állítottam meg a további tirádát, amit talán már kezdett volna megfogalmazni a győzködésemre. – Ne tévesszen meg az öltözékem, ismerem a dörgést. – intettem körbe, és megcsillogtattam pár érmét a szemük előtt. – Járt erre egy lány, aki szintén kilógott az itteni társaságból és kissé kábának tűnhetett. – aztán leírtam a ruházatát. – Mondjátok meg merre ment és már a tiétek is ez a kis összeg. – néztem rájuk várakozóan.

4Independence square és piactér Empty Re: Independence square és piactér Csüt. Szept. 30, 2021 10:48 am

Admin

Admin

A hangadónak tűnő, úriembernek éppen nem nevezhető fickó feltápászkodik ültéből amikor lát közeledni, és foghíjas mosollyal köszönt. Az öltözete nem csak szakadt de legalább koszos is, fejébe egy valaha szebb napokat megélt kalapot húzott, arcát pedig bozontos szakáll keretezi
- Hát uraságod meg tudja szánni a szegény, szenvedő népeket némi aprópénzzel? Tudja én is valamikor szépen tudtam öltözködni, de hát az indián háborúkban megsérültem, a munkám is elvesztettem, tudja hogy megy ez. Na, legalább némi aprót, hát láthassa hogy szenvedek, sőt, szenvedünk itt a pajtásaimmal! Vagy talán mást szeretne? Elárulhatom hol kapja meg a legolcsóbb sört és nőt a városban ha ez segít... de persze semmi sincs ingyen, és hát egy ilyen jó svádájú, gazdag úriembernek biztosan nem engedné a lelkiismerete, hogy ne segítsen ott ahol tud...
Vigyorra húzódk a pofája, téged pedig penetráns bűz csap meg, hirtelen nem is tudod eldönteni hogy a szájából vagy a ruházatából árad.

5Independence square és piactér Empty Re: Independence square és piactér Hétf. Szept. 27, 2021 5:38 pm

Thomas Crow

Thomas Crow

Megállítottam a gondolataimat és most csak arra figyeltem, hogy megtaláljam Trinity nyomát. Nem akartam egyelőre ezen agyalni, mert csak egyre rosszabb lett volna. Épp ésszel semmiféle magyarázatot nem találtam erre az egészre és úgy éreztem csak egyre mélyebbre süllyedek a megmagyarázhatatlan szövevénybe. Most egy célt tűztem ki magam elé: megtalálni a lányt! Még abban sem voltam biztos, hogy utána mi lesz……visszaviszem? kórházba, orvoshoz vigyem vagy a rendőrségre? Él egyáltalán vagy valamiféle halál utáni létben bolyong?
Meglett férfiember létemre kirázott a hideg és nem a környéknek szólt., ami ilyentájt már kezdett elnéptelenedni. A zsebembe nyúltam és rámarkoltam a boxeremre, jobb félni, mint megijedni.
Ha lemegy a Nap, akkor jobb odafigyelni kibe botlik az emberfia, főként, ha jobban öltözött az átlagnál……
Megláttam a vitatkozó koldusokat és bíztam benne, hogy ők láttak valamit és kis aprópénzért el is árulják. Ahogy átvágtam a téren és már a közepe felé jártam hirtelen úgy éreztem, hogy minden szál szőr feláll a karomon, a tehetetlenség érzése elöntött, azzal „biztatva”, hogy úgy sem tudok tenni már semmit, adjam fel. Túl nagy fába vágtam a fejszém, hatalmas az ellenfelem és mindent elveszíthetek, amiért eddig dolgoztam, sosem fogok előrébb jutni betolakodóként, sőt alaposan megüthetem a bokám is…..
Lépteim meglassúdtak és mogorván néztem a koldusokra, csak valami belső akaratosság vitte tovább a lábam. Talán ez elég ahhoz is, hogy feltegyem a kérdéseimet és megcsillantsak egy kis aprót…..

6Independence square és piactér Empty Re: Independence square és piactér Vas. Szept. 26, 2021 3:48 pm

Admin

Admin

[folytatás innen: https://eldersign.hungarianforum.com/t159-lakonegyed ]

A tér olyan, mint általában, kora délután. A legtöbb árus már elpakolt és eltűnt, csak a legkitartóbbak - vagy a legnagyobb idióták - árulják már a portékáikat. Lézengenek néhányan a standok között, de a környék többé-kevésbé kihalt. Az Independent tér egyik sarkában, két épület találkozásánál néhány koldus üvöltözik az előttük elhaladókkal, jól láthatóan nem igazán törődve semmivel és senkivel. Nem egy bizalomgerjesztő környék, főleg amikor épp alig járnak errefelé a polgárok, az itt vehető áruk minőségéről nem is beszélve - legyen szó olajfestményről, egyszerű gyümölcsökről, vagy bármilyen kevéssé legális ügyről. De a kihaltság átmeneti, pontosan tudod hogy ahogy leszáll az este, újra felélénkül a környék. Előbújnak az élet árnyékos oldalán élők is, útjukra indulva az éjszakában, hogy megkeressék a betevű kenyeret.
Ahogy közelítesz a tér közepéhhez, furcsa érzés fog el. Nem hasonlít a birtokon érzettre, nincs baljósság sem benne ez csak egyszerű emberi érzés. Az, hogy valaki olyan ellen harcolsz, aki hatalmasabb nálad. Társadalmilag, pénzügyileg, beágyazottságilag. Bár már megszoktad a várost, de nem itt születtél, te csak bevándorló vagy mint a legtöbben. Egy idegen, aki egy másik idegent keres, egy nyüzsgő városban, támasz vagy segítség nélkül.

7Independence square és piactér Empty Independence square és piactér Vas. Dec. 27, 2020 12:06 pm

Admin

Admin

A függetlenség tere és a meleltte található kicsiny piactér a belvárosban a leginkább turistacsalogató látványosság. A tér kivételesen rendezettnek tűnik a város többi részéhez képest, és a néhány állandó árus is meglepően minőségi és értékes portékával tud szolgálni - már ha a kedves nézelődő meg tudja fizetni. Beszélik, hogy errefelé fel szoktak tűnni igazi ritkaságok is - csecsebecsék, ékszerek, régiségek, ismeretlen de lenyűgöző tehetségű művészek munkái -, persze borsos áron. Talán említeni sem szükséges, de az eredetük meglehetősen kétséges.
Independence square és piactér Indepe10

Ajánlott tartalomVissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.