Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Chat

Latest topics

» Dokkok és raktárak
by Thomas Crow Szomb. Okt. 16, 2021 6:44 pm

» Independence square és piactér
by Thomas Crow Hétf. Okt. 04, 2021 7:34 pm

» Oktatók és hallgatók szállása
by Seymour Shackley Csüt. Szept. 30, 2021 3:28 pm

» Hollószárny Hotel
by Seymour Shackley Csüt. Szept. 30, 2021 10:59 am

» Lakónegyed
by Thomas Crow Pént. Szept. 24, 2021 6:42 pm

» Donoughoe udvarház
by Admin Hétf. Aug. 30, 2021 3:54 pm

» Előadók és laboratóriumok
by Arkangyal Szomb. Aug. 07, 2021 8:51 pm

» Szántók, legelők, majorságok
by Admin Szomb. Feb. 06, 2021 11:26 am

» Játékostárs kereső
by Arkangyal Csüt. Jan. 28, 2021 10:17 pm

» Christine Trevor, alias: Arkangyal
by Arkangyal Csüt. Jan. 28, 2021 10:16 pm


You are not connected. Please login or register

Hollószárny Hotel

Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next

Go down  Üzenet [1 / 3 oldal]

1Hollószárny Hotel Empty Re: Hollószárny Hotel Csüt. Szept. 30, 2021 10:59 am

Seymour Shackley

Seymour Shackley

Okkult nyomozó
- Gyorsan, gyorsan... persze, a haladás meg az új dolgok felfedezése már csak így megy. Majd nem alszom soha többet és akkor pikk-pakk végezni fogok!
Csattanok fel indulatosan, de aztán gyorsan vissza is nyelem a mérgemet. A lánynak igaza van, valamerre el kell mozdulni a mostani holtpontnak nevezhető valamiről, és ez csak rajtam múlik egyelőre. Meg kell értenem azt az átkozott könyvet, lapról-lapra, és talán akkor kirajzolódik valamilyen út, lehetőség előttünk.
Fáradtan bólintok hát, amikor a lány rögzíti a következő találkozónk időpontját.
- Rendben. Egy hét múlva pontosan ugyanekkor, ugyanitt. Addig is... vigyázzon magára. Kár lenne most elbaltázni a dolgokat.
Ha a lány távozik, akkor egy biccentéssel elköszönök tőle, aztán csak meredten bámulok magam elé egy darabig, hogy számba vegyem a lehetőségeimet. Egyik sem túl rózsás, és mindegyikhez túl öreg vagyok már, de nincs mit tenni. Lassú, fájdalmas mozdulattokkal tápászkodok fel fél óra múlva én is, aztán lassú, cammogó léptekkel hagyom el a szalont, hogy odakint elnyeljen az éjszaka és az utca.

2Hollószárny Hotel Empty Re: Hollószárny Hotel Hétf. Szept. 27, 2021 5:39 pm

Arkangyal

Arkangyal


Megvontam a vállam. Ha ragaszkodik ahhoz, hogy csak a kimerültség rak a képére egy évtizedet, akkor legyen úgy. És ha ezt úgy akarja gyógyítani, hogy drogokkal kábítja magát, akkor az az ő baja, úgy se lehet sok neki hátra, akkor minek izgassam magam. Persze eddig jól fizetett, szívesen megtartanám megbízómnak, már, ha ezt túléljük és máskor nem ilyen melót ad. Persze ez is sima betörésnek indult…….
Mindenesetre addig mindenképp maradjon életben, amíg meg nem oldja ezt a katyvaszt, amit a fejemre hozott a kapzsiságával, amit tudásvágy mögé rejt persze.
- A maga dóga…..Nem vitatkozom magával, hogy kit és mennyire visel meg, hiszen eddig sem tagadtam, hogy kikészít, az meg ku…va isten, hogy nem fogok áthajózni a nagy vizen, hogy valami psi….pszov a fene tudja milyen okostóni kutakodjon a fejemben, bár ezt szerintem maga is tudja.
Ha meghozták az italomat egy szusszra lehajtottam és örültem neki, ahogy végigmelegített az alkohol, majd a zsibbadás felkúszott az agyamra.
- - Csak oldja meg Prof…..minél gyorsabban. – lapogattam meg a halántékom, aztán némileg enyhültebb képpel lemásztam a székről. – Akkor egy hét múlva……legyen itt….
Lehet, hogy inkább annyi pálinkát veszek magamnak, hogy egy hétig magamhoz se térjek……szerencsére van hozzá elég pénzem……

3Hollószárny Hotel Empty Re: Hollószárny Hotel Vas. Szept. 26, 2021 3:59 pm

Seymour Shackley

Seymour Shackley

Okkult nyomozó
Rekedten nevetek fel, a lány rátapintott a legnagyobb problémámra.
- A fő bajom az, hogy öreg vagyok. Ha megengedi hogy vulgáris legyek - átgázoltam már néhány szarhalmon az életemben, és ez meg is látszik rajtam. De valamennyire igaza van, tény hogy mostanában rosszabb bőrben vagyok. Talán épp azért, mert olyan művészetet űzök, olyasmit kutatok ami egy életerős huszonévest is próbára tenne, én pedig... nos... hát már nem vagyok huszonéves. Egy egyszerű éjszakai kimaradás, vagy a túl sok alkohol is nyomot hagy rajtam, hát még ha az ember ezt a hatalmat kutatja már jó ideje. De hát mindenki a maga keresztjét viselje, nem igaz?
Egy pillanatra elfeledkezem magamról és olyasmit is elmondok magamról amit nem szerettem volna. Meg is állok egy szívdobbanásra, és csak vizslatom a lányt hogy mit reagál mielőtt folytatnám.
- Maga tudja. Én tapasztalatból beszélek. Hosszú távon ezek a benyomások, látomások megterhelik az ember pszihéjét, olyan módon amire még nincsen rálátásunk, így kigyógyítani sem tudjuk magunkat. Úgy tudom, Európában néhány pszihológus foglalkozik már hasonló lelki sérülésekkel és a következményeikkel, de a kutatások még gyerekcipőben járnak... így saját magunknak kell ezt a helyzetet megoldani, úgy ahogy tudjuk. Én megígérem, hogy minden energiámat erre fordítom majd a következő egy hétben, a többi pedig... kiderül. Vannak ötleteim arra, hogy mivel tudunk még előrukkolni, de ezek veszélyes dolgok, így ha megengedi akkor ezzel csak a legvégső esetben élnék. Van épp elég ellenségünk így is, nem kell még egy újabb.
Úgy sóhajtok fel, ahogy csak egy nagypapa korú férfiember képes, aztán kissé összeroskadva hátradőlök. Sokszor elgondolkodtam már hogy megéri-e így leélni az életem utolsó harmadát, de most először kezdtem igazán kételkedni a döntésben. Ótvar egy érzés.

4Hollószárny Hotel Empty Re: Hollószárny Hotel Pént. Szept. 24, 2021 6:39 pm

Arkangyal

Arkangyal

Nem, tényleg nem mondott ilyet, csak valahogy nekem ez jött le abból, amit az előbb mondott és bár most az állította, hogy csak a nem értésre alapozta, valahogy nekem mégis az az érzésem maradt, az elmémbe égetett képek azt sugallták, hogy ezt sosem fogja ….megmagyarázni. Olyan helyek, olyan szörnyek….egyszerűen ezen a világon nem létezhettek!
Alig vártam, hogy a pincér hozza azt az italt. Kifacsartnak és hulla fáradtnak éreztem magam, a számban tapló nőtt.
- Nem tudom igazat mond-e, nem tudom mennyi időm van…. – mondtam neki rekedten, véreres szememet rá emelve. – És bár azt mondja, hogy magára nem hat, azért még vak nem vagyok, látom hogy nem sokkal néz ki jobban nálam.
– intek a saját szemem felé, utalva arra, hogy nem kerülte el a figyelmem az időnként összeszűkűlő, majd kitáguló pupillája.
- Ismerem a szereket, amikről beszél, bár nem szeretem és az embereimnek sem engedem, hogy használják. Higgye el, ocsmány dolgokat művel azzal aki rászokok, eleget láttam belőle.
Próbálom a gondolataimat elrendezni, hogy jól tudjak dönteni, de már eléggé rossz bőrben vagyok.
- Adok magának egy hetet, addig vállalom, hogy eltompítom magam, de aztán nem akarom használni és megkeresem magát…..ismét.

5Hollószárny Hotel Empty Re: Hollószárny Hotel Szer. Szept. 22, 2021 1:20 pm

Seymour Shackley

Seymour Shackley

Okkult nyomozó
Higgadtságot erőltetek magamra, miközben néhány kézmozdulattal jelzem a főúrnak az újabb rendelést.
- Nem mondtam semmi hasonlót. Nem tudom hogy mi volt az, csak annyit mondtam, hogy nem értem... vagy nem értjük. Ezek olyan erők, amik bizonyos törvények, szabályok mentén működnek, és jelenleg még nincs meg a tudásunk ahhoz, hogy a maga teljességében megértsük a mozgatóit. A mindenfajta természetfelettire való utalást kimondottan ellenzem. Attól, hogy nem tudok építeni egy gőzgépet saját erőmből, még nem fogja varázslat mozgatni a mozdonyokat. Csak egyszerűen nem értünk hozzá.
Mordulok egyet ahogy egy mozdulatomnál belenyilall a fejembe a fájdalom, aztán folytatom.
- A könyv amit megszerzett, segíthet a dologban. Ha nem is minden kérdésemre, de legalább néhányra találhatok benne választ. A maradékra meg kis szerencsével irányt mutat és így talán meg tudunk szabadulni ezektől a lidérnyomásoktól. Meggyózódésem, hogy így van. Csak tartson ki. Még egy darabig. Valamint... találjon valamit, amivel el tudja kábítani magát. Tapasztalatom szerint bizonyos szerek erre jobbak, mások kevésbé. Találja meg a saját mérgét, amivel el tud aludni, amivel tud pihenni. Nekem ugyanis idő kell, amíg az ónémet szöveget lefordítom és megpróbálok értelmet találni benne.
Azt persze nem említem, hogy én már jó ideje élek ezeken, de ha a lánynak valaha volt hasonlóval tapasztalata, akkor könnyedén ki is találhatja.

6Hollószárny Hotel Empty Re: Hollószárny Hotel Kedd Szept. 21, 2021 6:33 pm

Arkangyal

Arkangyal

Nagyon reméltem, hogy választ fog adni az ingerült kérdésemre, mert a türelmem már igen csak fogytán volt. Ráadásul nem csak az álmatlanság volt ennek az oka, hanem az, hogy nagyon be voltam tojva. Semmit nem tehettem az események folyása ellen, sejtésem szerint még azzal sem, ha világgá szaladok. Ez az egész a fejemben zajlott és bár tanulatlan kis utcakölyök voltam, ezt azért még én is felfogtam.
Hitetlenkedve meredtem a Profra, amikor azt állította, hogy őrá, nem volt hatással a könyv.
- Akkor miért néz ki olyan, mint egy darab sza…… - elharaptam ugyan a szót, mert mégis csak egy elit helyen voltunk, de tudtam, hogy értette, - szamóca…..napon aszalva. – vágtam ki magam lassan forgó aggyal. – Ne legyen már sóher, hozasson nekem is abból az itókából. – intettem közben a keze felé, melyből épp az előbb hörpölte ki a gyógyírt. – Azt hittem nekem hozatta. – mormogtam duzzogva, miközben emésztgettem amit mondott.
Nem igazán hittem neki, de miért tagadná, annak sem volt értelme. Miért csinált volna valaki ilyet egy irodában és hogyan?
- Azt mondja, hogy az igazgató valami…..varázsló és rémálmokkal védi az irodáját? Ez még nekem is nevetséges vóna. – vihogtam fel egy cseppet sem vidáman. – Maga az okostojás, én csak egy ostoba tolvaj vagyok, akit maga rángatott ebbe bele, így nem érdekel, hogy hogyan, de rángasson is ki belőle! – horkantam fel. – Ha így megy tovább, akkor pár nap és elvesztem az eszem, azt ki tudja mi lesz akkor.
Nem szántam kimondott fenyegetésnek, de akár vehette annak is. Már nem igazán gondolkoztam tisztán.

7Hollószárny Hotel Empty Re: Hollószárny Hotel Hétf. Szept. 20, 2021 2:08 pm

Seymour Shackley

Seymour Shackley

Okkult nyomozó
Meglehetősen őszinte és világnagy sóhaj szakad ki belőlem, amikor a lány belép. Aztán még egy, amikor felteszi a nyilvánvalónak tűnő kérdését. Fáradt tekintettel biccentek feléje ahogy lerogy a székbe, és két ujjal kezdem masszírozni lüktető halántékomat.
- Én? Én ugyan semmit. Ugyanakkor meglehetős magabiztossággal állíthatom, hogy nem is a könyv az okozója a problémáinak. Az utóbbi két hétben igyekeztem felfedni a lapok titkait, és meggyőződésem, hogy önmagában ártalmatlan. Pont, mint bármilyen másik papiros, amit az ember a kezébe vesz. Ahol azonban úgy tűnik, hogy a sors - vagy az őrült istenek - kényszerpályára tereltek minket, az a rektor vagy az irodája.
Szusszanok egyet, és felhajtom a máso
dik pohár italomat is. A fejfájásom úgy tűnik hogy állandósult, és így igazán nehéz lesz türelmesnek maradnom. Vagy ami azt illeti - léteznem. De be kell avatnom a lányt, legalább egy kicsit, még mielőtt kitálal a rendőrségnek, vagy esetleg leszúr egy zaklatottabb éjszakán.
- Egyelőre nem tudom eldönteni, hogy pontosan mi történt. De mivel én nem voltam ott és rám nem volt hatással, bizonyos hogy a helyszín okozta a gondokat. Amire még nincs válaszom, hogy hogyan csinálták, vagy hogy mivel lehet ellene biztosan védekezni ellene. Viszont ez a könyv legalább irányba állít a megoldások keresésével kapcsolatban. Az látszik, érződik, hogy olyan erőkkel van dolgunk, amit nem értünk.
Igyekszem elővenni a professzoros hangszínemet, de még így is kiérződik belőle a fáradtság és az idegesség. Én is olyan erőkkel játszadozom, amikről még csak sejtésem van.

8Hollószárny Hotel Empty Re: Hollószárny Hotel Pént. Szept. 17, 2021 6:46 pm

Arkangyal

Arkangyal

A legutóbbi találkozás során megivott alkohol akkor majdnem elfelejtette velem, hogy milyen káosz uralkodott időnként az elmémen, amiatt a nyomorult könyv miatt. Könnyedén úgy gondoltam, hogy, ha már nincs nálam és eltelik pár nap, majd szépen elkopnak a rémálmok, de ennél nagyobbat még életemben nem tévedtem……
Most, hogy eltelt a Prof által adott rejtőzködési határidő, nyomorult, holdkóros járással léptem be a Hotel ajtaján. Nem kellett óvatoskodnom, hiszen szerintem a saját jó anyám sem ismert volna meg. Szemeim körül sötét karikák díszelegtek, hajam szénaboglyaként állt szerteszét, az arcom sápadt és nyúzott volt. Persze nem csoda, hiszen két hete alig aludtam pár óránál többet és ezt nem az utánam kajtató rendőröknek köszönhettem, hanem ……az álmaimnak!
Sokszor elég volt csak becsukni a szemem és már jöttek is a sosem látott szörnyek, olyan képek amik biztos nem az én életemben voltak láthatók…….Kezdtem azt hinni, hogy ha ez nem változik, meg fogok őrülni.
Ólmos fáradtsággal néztem körül, de nem láttam az öreget a szokott helyén. Félelem villant át rajtam és már majdnem megfordultam, hogy elinaljak, mielőtt valaki észrevesz, amikor a szemem sarkából megláttam a félhomályba húzódva. Mereven bámultam pár pillanatig, mert ő is elment volna a saját apjának is.
Most már biztos voltam benne, hogy az a rohadt könyv az oka!
Elszántan, de kissé ingatag léptekkel mentem az asztalához és rogytam le szemben vele a székbe.
- Mi a büdös, ragyaverte nyavaja folyik itt? Mit tett velem?

9Hollószárny Hotel Empty Re: Hollószárny Hotel Csüt. Szept. 16, 2021 3:30 pm

Seymour Shackley

Seymour Shackley

Okkult nyomozó
[két hét múlva, késő este]
Összerezzenek, ahogy felpillantok és kirajzolódik előttem a Hollószárny épülete. Pislogok párat, amíg betájolom magam és rájövök hogy hova és miért is jöttem, aztán tőlem telhetően sietős mozdulatokkal besurranok az ajtón. A szokásosnak mondható asztalom helyett egy félhomályos sarkot választok, és próbálom kényelembe helyezni magam. Bár próbálok nyugalmat erőltetni magamra, a kezem láthatóan remeg - bár azt még én sem tudom eldönteni, hogy a kemikáliáktól, az idegességtől, a kialvatlanságtól, esetleg valami mástól -, és az ábrazom sem a legrendezettebb, de talán még nem szúr szemet senkinek. Rendelek a ház legerősebb égetett szeszéből két pohárral, aztán hátradőlök és reménykedem... hogy a lány eljön. Ha túlélte az utóbbi napokat, akkor talán - TALÁN! - már nem történhet nagy baj.
A gondolatmenet végén aztán végigpillantok a remegő kezemen és elröhhintem magam. Mindig van rosszabb helyzet, de azért az sem minősül jónak, ahova én lavíroztam magam. Az elmém egy elzárt, szűkülő szeglete pedig tudományos érdeklődéssel figyeli a többit, ahogy lassan de biztosan csúszik ki alóla a talaj.
Amint a két pohár megérkezik, az egyiket kérdés és teketóriázás nélkül borítom magamba, a másikat pedig lassú halálra ítélem és csak forgatom az üvegpohárban. A tekintetem elréved, és próbálom végiggondolni, mit is mondok, mondhatok a lánynak.

10Hollószárny Hotel Empty Re: Hollószárny Hotel Szer. Szept. 08, 2021 12:32 pm

Seymour Shackley

Seymour Shackley

Okkult nyomozó
Egy pillanatig köpni-nyelni nem tudok a lány reakciójától, de aztán úgy döntök, hogy inkább nem szólok egy mukkot sem. Az ő dolga, az ő élete, az ő biztonságérzete, én pedig csak egy öreg, megtört, függő professzor vagyok... mit értek én a rejtőzéshez!
Megrázom a fejemet zárásképp, mielőtt elköszönnék.
- Akkor megegyeztünk. Vigyázzon magára. Az Isten óvjon minket.
Még egy biccentéssel is megtoldom a szavaimat, pár pillanatig figyelem a lányt ahogy távozik, aztán visszatérek a gondolataimhoz. Izgatottsággal és félelemmel tölt el, hogy végre a kezem közé sikerült kaparintani ezt a könyvet, de tudom, hogy ez is csak még mélyebbre fog taszítani, és hogy lassan minden reményem elenyészik egy boldog, egészséges öregkorra. Érlelem magamban még egy ideig az éjszaka további teendőit, aztán feltápászkodom a karosszékből és kisántikálok a szalonból, hogy aztán odakint elnyeljen az éjszaka sötétje.

11Hollószárny Hotel Empty Re: Hollószárny Hotel Szomb. Szept. 04, 2021 7:48 pm

Arkangyal

Arkangyal

Az italtól most már majdnem teljesen ellazulva, kissé homályos szemekkel, csendben hallgatom a Prof ……utasításait (!?), de inkább úgy döntök, hogy tanácsnak veszem, nem éri meg az újabb felfortyanást, különben sem mond hülyeséget. Megtapogatom a pénzt a zsebemben, egyrészt azért, hogy még meg van-e, másrészt azt konstatálva, hogy nem lesz olyan bonyolult és megterhelő ennek fényében egy-két hétig a seggemen ülni és csicskáztatni a bandát. Egy kis zsozsóval az ő szájukat is be tudom fogni, a helyettesem meg rajtuk tartja majd a szemét, nehogy elkanászodjanak, ha nem én tartom a kantárszárat.
Mikor a hajam kerül szóba, azért már összeráncolom a szemöldököm, mert még így kissé kábán sem értem, miért is kéne.
- Ha eltűnök, mint az óvatlan ember zsebórája a piacon, akkor minek kéne a hajamon változtatni? Nem lesz vele semmi baj. Ha összekenem, akkor meg kell majd mosni vagy kétszer-háromszor is, a végén összeszedek valami nyavaját annyi víztől. – jegyeztem meg, de az időpontban nem találtam kifogást.
Szerintem egyébként is kissé túlbecsülte a zsaruk kitartását és már a fejemben lévő káosz is kezdett halványulni. Talán tényleg csak a fura helyzet miatt láttam rémképeket……….
- Jól dugja el az a könyvet és akárki, akármit mond, tagadjon! – engedtem már meg magamnak egy vigyort, aztán úgy véltem, nem kérek még egy italt, mert akkor nem állok meg a lábamon, ezért, ha nem volt más mondandója, búcsút intettem a Profnak és kicsit ingatagon, de elhúztam a szállodából.

12Hollószárny Hotel Empty Re: Hollószárny Hotel Pént. Szept. 03, 2021 9:59 am

Seymour Shackley

Seymour Shackley

Okkult nyomozó
Vontatottan bólintok, mert nem igazán vagyok meggyőzve a lány csapatának képességeiről.
- Reeeeendben. Azt javaslom, hogy legalább két hétig teljesen tűnjön el a színről. Semmi balhé, se új munkák, de még egy átkozott kenyeret se vegyen a piacon. Mindent intézzen más, ha lehet. Ha a külsejét meg tudja változtatni, mondjuk ezt a látványos hajszínt, akkor az is segíthet. Ha van egy kis szerencsénk, addig elül a vihar és a kopók is elvesztik a nyomunkat. Én is meghúzom magam, még az is lehet hogy a várost is elhagyom egy időre. Meglátjuk, hogy az egyetemi kötelezettségeket hogy tudom átszervezni. Mindenesetre azt javaslom, hogy mostantól pontosan két hétre, késő este találkozzunk ugyanitt. Lehetőség szerint ne keltsen feltűnést, és tíz órakor várom majd ugyanitt. Pontosan. Ha valamelyikünk késik, akkor az azt fogja jelenteni, hogy lebukott... jó lesz így? Van bármilyen tanácsa, ötlete esetleg?
Persze pontosan tudom, hogy nem a rendőrség keres minket. Valahogy nekem is el kell rejtenem a kíváncsi szemek és erők elől a könyvet, és ezzel talán már rendben leszünk. De persze csak azután, hogy legalább futó pillantást vetettem a tartalmára.

13Hollószárny Hotel Empty Re: Hollószárny Hotel Csüt. Szept. 02, 2021 7:38 pm

Arkangyal

Arkangyal

Az egész betörés egy nagy kudarc volt számomra és valószínűleg ez is közrejátszik, hogy rázúdítok mindent a Profra. Nagyon közel kerültem egyrészt a lebukáshoz, másrészt a súlyos sérüléshez, még a halálhoz is és ez nem tett rám jó hatást. Ráadásul igaza is volt az öregnek, akár hogyan is szépítettem, könnyen lelepleződhettem….lelepleződhettünk, ha nyomot hagytam és nem voltam tegnap olyan állapotban, hogy ezt ellenőrízhettem volna.
Gondterhelten hajtottam le az erős italt, megküzdve az égető, lélegzetlopó érzésével. Kezdett a fejembe szállni, de most ez volt a legjobb, ami történhetett velem.
- Egyedül a lámpát hagytam ott, amit az őrhöz vágtam, de az tucat áru, semmi nem köti hozzám, mást meg nem vesztettem el. – mondtam rekedten, remélve, hogy ez engem is megnyugtat……NEM.
A következő kérdésére csak bólintottam, hiszen nem egyszer kellett eltűnnöm egy időre.
- Azzal nem lesz gond, a zsaruk azt sem tudják, hogy létezem, nem vagyok olyan nagy hal, hogy foglalkozzanak velem, de egy darabig meghúzom magam. Vannak embereim, akik hozzák majd nekem a híreket.

14Hollószárny Hotel Empty Re: Hollószárny Hotel Csüt. Szept. 02, 2021 2:11 pm

Seymour Shackley

Seymour Shackley

Okkult nyomozó
Oda sem figyelve intek a főúrnak, hogy még egy adagot kérünk a jófajta szeszből. A lánynak igaza van, ez az egyik megoldás arra, hogy az ember feje rendbejöjjön az ilyesmi után.
- Az, hogy kinek a hibája, tulajdonképpen kevéssé számít... és kevéssé érdekel. Ahogy említettem, a baj már megtörtént, és most alaposan benne vagyunk a szószban. Csak remélni tudom, hogy az eső valóban elmosta a nyomait és semmilyen kopó vagy nyomkereső nem bukkan majd ránk.
Színpadiasan sóhajtok egy nagyot, bár túlságosan nem is kell megjátszani magamat. Sejtettem, hogy komoly védelem állja majd a lány útját, azonban ilyen komoly hatalmakra nem számítottam. Amit megérintett azon a sötét síkon, igazán aggaszt. Ha magunkra vontuk egy ilyen entitás figyelmét, aki bizonyos esetekben még a síkok közötti határokat is át tudja szakítani, nos... akkor vajmi keveset fog számítani, hogy esett-e az eső.
Gondterhelt arccal fogadom el az újabb italt és mindenfajta teketóriázás nélkül bele is kortyolok.
- Van hol meghúznia magát a következő időszakban? Képes egy darabig eltűnni, hogy ne lássák, ne halljanak maga felől, mintha csak elnyelte volna a föld?

15Hollószárny Hotel Empty Re: Hollószárny Hotel Hétf. Aug. 30, 2021 5:59 pm

Arkangyal

Arkangyal

Nem, tényleg nem nyugtat meg a legyezgetése, de legalább miután kiadtam magamból a mérget, az idegességet, az összes feszültséget a megmagyarázhatatlan dolgok miatt, mégis kicsit megnyugodtam.
Az ital is hatott, kellemes melegség járt át, így kissé zihálva még, de csendben végig hallgattam, amit az öreg mondott. Kissé csalódott voltam, mert elég határozott volt a pénz dolgában, de abban is igaza volt, hogy nem igazán sikerült csendben és feltűnés mentesen az akcióm, még ha ez nyilvánvalóan nem is az én hibám volt. Ezt nem is rejtettem véka alá.
- Rendben, ejtsük a pénz dolgát, de azt azért tisztázzuk, hogy az egész nem az én hibám volt. Simán bejutottam és már az irodánál jártam, amikor feltűnt a zombi őr a semmiből. Mindenre megesküszöm magának, hogy előtte nem volt ott, csak az a sűrű sötétség…….. – ráncoltam a homlokom igyekezve visszagondolni a dolgokra. – Már a folyosó is fura volt, most, hogy visszagondolok…….Szóval nem csak a könyvvel volt ott gond véleményem szerint….. – tettem hozzá.
Felfogtam, hogy nagy port kavart a dolog és mivel, ahogy mondta, egymásra voltunk utalva, ezért csak azt tehettem, hogy bíztam benne, érti a dolgát és sikerül elrejtenie a könyvet, bár azt nem értettem, hogy milyen eszközökkel, ami hozzám vezetne.
- Nem hagytam nyomot és még az eső is esett, ha lett is volna, azt elmosta a víz. – dünnyögtem. – De csak csinálja, amit kell, de legalább mielőtt elmegyek, hozasson abból a löttyből még egyet, talán attól rendbejön a fejem is.

16Hollószárny Hotel Empty Re: Hollószárny Hotel Hétf. Aug. 30, 2021 3:39 pm

Seymour Shackley

Seymour Shackley

Okkult nyomozó
Egyik kezemet felemelve próbálom nyugtatni, bár nem hiszem hogy komolyan tudna venni ebben a helyzetben.
- Egy pillanatig sem állítottam, hogy hazudik. De úgy éreztem hogy nem mondja el a teljes igazságot, ugyanis ma reggel azért volt némi... hmmm... visszhangja a történetnek. Tudomásom szerint haláleset nem esett, így akármi is volt az őrrel, róla nem beszéltek a folyosói pletykák. Macskákról sem ha már itt tartunk, de ebbe már bele sem szándékozom menni. Azonban a betörés és a lopás ténye kitudódott, és ez nagyobb probléma, mint gondolná. A könyvet ugyanis keresni fogják, olyan eszközökkel amiket el sem tud képzelni. Csak remélni tudom, hogy találok olyan megoldást az elrejtésére, amivel ép bőrrel megúszhatom.
Bár a szavaim gondterhesek, de a könyvet különösebb teketória nélkül veszem át, és süllyesztem el a táskám iratai közé. Jól tudom, hogy a könyv önmagában még ártalmatlan, inkább valami védekező mechanizmus lehetett a lány útjában, és ez okozhatta a furcsaságokat is.
- Látja? A könyvnek semmi baja? Önmagában ártalmatlan. A rektori iroda azonban sok titok őrzője, és lehet hogy sikerült valami igazán rejtélyesbe belefutnia. Akárhogy is, úgy gondolom hogy még örülhetünk ha ép bőrrel megússzuk. Félreértés ne essék Arkangyal, szeretném tisztázni: ha én bukok, ön is fog. És tudom azt is, hogy ha maga bukik, akkor én is fogok. Bizonyos szempontból egymásra vagyunk utalva. Szóval kérem, legalább a pumpolásomat fejezze be, a problémánkra nem hiszem hogy a pénz lesz a megoldás.
Hátradőlök, hagyom hogy a lány eméssze a hallottakat, és nekem is szükségem van pár másodpercre. A gondolataim elkalandoznak, én pedig néhány szívdobbanás erejéig hallgatásba burkolózom.
- A baj már megtörtént, ahogy mondani szokás, a kocka el van vetve. A legjobb esélyünk a könyv és a tartalma. Át kell tanulmányoznom, talán találok benne olyasmit, amivel az üldözőinket - akik minden bizonnyal a sarkunkban járnak, efelől kétségem sincs - tévútra terelhetjük.

17Hollószárny Hotel Empty Re: Hollószárny Hotel Szomb. Aug. 28, 2021 7:48 pm

Arkangyal

Arkangyal

Rám aztán meresztgetheti azokat a hal szemeit! Főként mivel teljesen jogos a felháborodásom és még ki is oktat, azt mondva a szemembe, hogy kitalálom a dolgokat, azt vélvén, hogy csak a jutalmamat akarom felsorófolni! Persze ez szándékomban is áll, de soha nem voltam még egy emberrel sem őszintébb!
- Álljon meg a menet Prof! – adok hangot a kiakadásomnak, de azért a hangomra mégis csak jobban ügyelek. A bánatnak hiányzik, hogy rám másszon valami ostoba, fafajű zsernyák. – Ne, hogy azt mongya már, hogy hazudok itten! Hát itt süllyedjek el, hulljon ki az összes hajam, verjen ki a ragya, ha nem a teljes igazságot rizsázom itt magának. – esek ki egy kicsit a kultúráltabb fazonomból. – A saját két szememmel láttam, hogy az az őr, aki a legnagyobb igyekezetemre is a hírek szerint kinyúlt, pedig én a lelkemre mondom, el próbáltam oltani, de nem volt magánál! A szemei – borzongtam meg megint – teljesen halottak voltak és úgy mozgott, mint Mici néni, aki álmában járkál éjszakánként. Mikor teljesen véletlenül meggyulladt a lámpámtól, akkor sem szót egy szót sem, csak mélán csapkodta magát, mint aki nem érez semmit! És akkor még nem beszéltem a rengeteg macskáról, akik mindenhol ott nyivákoltak! Azt sem mondta, hogy tele van velük az egész. Aztán meg amikor elvettem a könyvet!!! Azt ne mondja, hogy nem az csinálta velem azokat a dógokat! Szörnyű képeket rakott a fejembe! Soha életemben nem láttam olyanokat, azt hittem szétszakít belülről. Akkor estem ki az ablakon! Azt mivel magyarázza, hogy egy hajam szála sem görbült attól, hogy nem tudva magamról, találtam magam a földön. Na persze nem voltam valami fényesen, így még akkor sem fájtam, mikor nagyon összevertek, de nem az eséstől, hanem attól, ami a fejembe mászott. – hadartam szinte egy szuszra és láthatta tágra nyílt szemeimben, hogy a rémületem még mindig ott lobogott bennem. – Szóval tegye el azt az átkozott könyvet és, ha azt akarja, hogy valaha az életben még dógózzak magának, akkor megtóldhatja a pénzemet is.
Ha közben megjött a pincér, akkor persze nem beszélek míg el nem megy, de az italt azt azonnal felhajtom, még ha a könnyeim is csorognak tőle.

18Hollószárny Hotel Empty Re: Hollószárny Hotel Kedd Aug. 24, 2021 12:04 pm

Seymour Shackley

Seymour Shackley

Okkult nyomozó
Rezzenéstelen - külön a hallgatóknak és a kissé nehéz gondolkodásúaknak fenntartott - arckifejezésemmel nézem a lányt, mielőtt megszólalnék. Hangom visszafogott, már-már halk, de belesűrítem a néhány évtizednyi oktatás minden szigorát, csak hogy helyretegyem a másikat.
- Halkabban! Kérem. Csak hogy tisztázzuk - az egyetemen nem állnak alkalmazásban élőhalottak, és úgy gondolom... gondoltam, hogy egy ilyen fiatal lánynak több esze van annál, hogy mindenfajta dajkameséknek bedőljön. Ami meg a könyvet illeti, abban egyetértünk hogy különleges könyv. De nincs sem elátkozva, és biztos vagyok benne hogy csak akkor veszélyes ha valakinek ráesik a fejére ez a vaskos kötet... vagy esetleg ha megeszi. Bízom benne, hogy egyik sem történt meg az éjszaka folyamán. Ami viszont sokkal aggasztóbb, hogy az eredeti tervektől eltérően nem sikerült ez a besurranás észrevétlenül. Én ezért fizettem. Szóval... mi történt egészen pontosan?
Nyugodt testtartásom éles kontrasztban a hideg hangommal. A lány - bár kétségtelenül sikerrel járt - olyan problémákat okozott, amelyek tovagyűrűzése biztosan meg fogja zavarni az én tevékenységemet is. Dühöm csak a hangomból érezhető ki, egyelőre még türtőztetem magam, hátha Arkangyal mesél olyasmit, ami később még fontos lehet.

19Hollószárny Hotel Empty Re: Hollószárny Hotel Szer. Aug. 18, 2021 6:58 pm

Arkangyal

Arkangyal

Elég izgatott vagyok ahhoz, hogy ne foglalkozzam az öreg elenyésző reakcióival, amíg az nem megy az üzlet kárára, de egyelőre úgy nézett ki, hogy nem támaszt akadályt az idegeim lenyugtatására való igyekezetemmel egy jó kis ítóka erejéig. Most nem tudtam volna enni, túlságosan össze volt zsugorodva a gyomrom. A választására csak bólintok, a fene ismeri itt a dolgokat, csak ütős legyen.
Azt is elégedetten látom, hogy a fizetéssel sincsenek gondok, bár azért megpróbálok majd több pénzt kicsikarni belőle, hiszen majdnem odavesztem, de a józan eszem az biztos, hogy tótágast állt és még azóta is remegve retteg egy sarokban.
Az átnyújtott munkadíjat gyorsan eltüntettem az egyik zsebembe a számos közül, aztán gyanakodva kaptam rá a tekintetem, amikor a hangja nagyon is számonkérővé vált.
- Még maga van kiakadva Prof!?? Majdnem kinyiffantam abban a kísértetházban! Azt elfelejtette mondani, hogy az őrök kicseszett élőholtak, akik nem éreznek fájdalmat és azt is, hogy valami abban a………..könyvben – rázkódtam meg látványosan, - ebben az elátkozott valamiben, - löktem felé az asztalon a batyut, ügyelve rá, hogy a lehető legkevesebbet érintsem, - megpróbál megölni. Még mindig alig tértem magamhoz……..azt hittem kitépi …valami erő az agyamat és összezúz…..még most sem értem, hogy úsztam meg, hiszen zuhantam két emeletet…… - ráztam meg a fejem és még az emlékek is fájdalommal töltöttek el. – Én……….én megpróbáltam……megmenteni azt a fickót. – suttogtam a végén, - de mintha…..megszállta volna valami……..Ezekről nem mesélt! – csattantam fel a szemébe nézve. – Ezért nem vagyok megfizetve!


20Hollószárny Hotel Empty Re: Hollószárny Hotel Kedd Aug. 17, 2021 5:12 pm

Seymour Shackley

Seymour Shackley

Okkult nyomozó
Egy pillanatra megrándul a szemem alatt egy izom, furcsa ábrázatot kölcsönözve nekem, de aztán visszanyerem a vonásaim felett az uralmat és tétován bólintok. Néhány mozdulattal jelzem a főúrnak, hogy konyakra számítanánk tőle, aztán visszafordulok a lány felé.
- A konyak hamarosan érkezik, remélem megfelel majd. A magam részéről úgy gondolom, hogy az egyik leghatásosabb módja a rémálmok elűzésének. Ami pedig a tartozásomat illeti, nos, az üzlet az üzlet ahogy mondani szokás. Az adós fizessen, én pedig adós vagyok és fizetek is.
Átnyújtom a hátralékomat néhány bankó formájában, amit reményeim szerint Arkangyal azon nyomban el is tüntet az asztalról. Minél kevesebben látják, annál jobb.
- Most pedig kérném a szállítmányt, és ha lehet akkor kérem foglalja össze, hogy mi az úristen történt.
Hangom a mondat közepén változik csak meg, a szívélyes hangvételről szinte azonnal váltva hidegre, dühösre. A lány valószínűleg nem is sejti hogy milyen következményei lesznek a tettének, de talán jobb is így. Még a végén kifutna a világból.

21Hollószárny Hotel Empty Re: Hollószárny Hotel Kedd Aug. 10, 2021 8:30 pm

Arkangyal

Arkangyal

Legnagyobb örömömre és megnyugvásomra az öreg Prof már ott van, bár mintha egy kicsit sokt ivott volna, a vonásai petyhüdtek voltak és a szeme zavaros, viszont ennek ellenére minth ugrásra kész lett volna. Mindez persze csak végigszaladt rajtam, a megfigyelés már a szokásommá vált, mint egyfajta védelmi eszköz, néha ez nagyon jól jött, ha támadni vagy futni kellett.
Nem is törődve az udvariassági formulákkal – nem mintha eddig nagyon törtem volna magam miattuk, - levetettem magam a férfivel szembeni székre és most én is nehezen titkolhattam volna, hogy tiszta ideg vagyok. Rémálmaim voltak és a frász tört ki az oldalzsákomban lapuló könyvtől, még az étvágyam sem volt a régi.
- Csak hozasson valami erőset, nem vagyok éhes, aztán térjünk az üzletre. – nyögtem ki morrózusan, alig várva, hogy adja a pénzt, én meg adhassam érte a könyvet. – Sokkal tartozik nekem. A pénzen kívül sok-sok magyarázattal. –tettem hozzá azért előzetesen és önkéntelenül megrázkódtam.

22Hollószárny Hotel Empty Re: Hollószárny Hotel Vas. Aug. 08, 2021 12:06 pm

Seymour Shackley

Seymour Shackley

Okkult nyomozó
Idegességem olyan fokra hágott, hogy még a találkozó előtt ópiummal kellett kezelnem magam hogy egyáltalán elmúljon a kezem remegése, és képes legyek összefüggő mondatokban beszélni. Kissé hát leszedálva, de határozott léptekkel érkeztem meg a Hotelba, hogy a szalonban a szokásos helyemet elfoglalva várjam a lányt. Ujjaimmal még így is türelmetlen ütemet dobolok a székem karfáján, miközben elgondolkozva nézem az odakint sűrűsödő setétet és a fellegeket.
Amikor a lány belép, erőnek erejével türtőztetem magam, és a szokottnak mondható udvariasságommal kínálom hellyel.
- Á, épp időben. Foglaljon helyet kérem, és ha jól sejtem, akkor ismét vendégül láthatom némi ételre és italra...
A hangom udvarias, ám érezhető benne a vibráló feszültség és az idegesség. Jól tudom, hogy hogyan sikerült az akció, és hogy mennyire nem a tervek szerint zajlott. De hagyom hogy nyugodtan helyet foglaljon, rendeljen, én pedig csak forgatom a kezemben lévő italt a pohárban, és várakozóan nézek rá.

23Hollószárny Hotel Empty Re: Hollószárny Hotel Szomb. Aug. 07, 2021 8:52 pm

Arkangyal

Arkangyal

Folytatás innen:
https://eldersign.hungarianforum.com/t148-eloadok-es-laboratoriumok#1191

Azt hiszem a sokk segített abban, hogy szinte elájuljak amikor a vackomba értem. Majdnem dél volt, amikor felébredtem és azonnal meg akartam szabadulni a könyvtől, de persze nem lehetett, meg kellett várnom a találkozó időpontját, addig az ágyam legmélyére dugtam és igyekeztem jó messze tartani magamtól. Eszembe sem jutott megfogni, vagy bele nézni, úgy éreztem, hogy nagyon rossz dolgok történnének, ha ezt megtenném. Legyen csak a Profnál és csináljon vele, amit akar…….
A megadott időpontban már szinte rohanva érkeztem a szállodába, bízva benne, hogy az öreg már ott lesz.
~ Tolvajok Istene segíts meg! ~ fohászkodtam életemben talán először őszintén.

24Hollószárny Hotel Empty Re: Hollószárny Hotel Hétf. Jún. 07, 2021 3:19 pm

Seymour Shackley

Seymour Shackley

Okkult nyomozó
Csak biccentek amikor a lány távozik, én meg csendesen nézek utána ahogy szinte kigurul az ajtón. Némi elismeréssel adózom a lány fogyasztásának, nem semmi mennyiséget pusztított el ételben, és nem is egészen értem hogy pontosan hova is fért be ennyi minden. Biológiai szempontból mindenképp érdekes, hogy egy még fejlődésben lévő, vagy azt éppencsak befejező szervezet mennyire rugalmasan tudja kezelni az emésztőrendszerét és annak kapacitását. El is határozom magamban, hogy egy adandó alkalommal majd alaposabban utánanézek a jelenségnek, mert ez a rugalmasság - illetve annak a felnőtt korban történő elvesztése - komoly hátránya az emberi szervezeteknek, és jelentős tudományos eredmény lenne ezt a mechanizmust azonosítani, vagy akár épp visszafordítani az egészet.
Én még ücsörgök magamban egy darabig mielőtt távoznék, és próbálom visszafogni az aggodalmamat. Sok forog kockán, és ha nem jár a lány szerencsével akkor azonnal le fogunk bukni, így pedig a kutatásaim kerülnek veszélybe.. és talán az életem is.

25Hollószárny Hotel Empty Re: Hollószárny Hotel Szomb. Jún. 05, 2021 8:52 pm

Arkangyal

Arkangyal

Úgy vélem mindent megtudtam, amit csak lehetett a Proftól, hiszen ő nem betörő, vagy tolvaj, hogy a lehetőséget keresve járjon kelljen az épületben. Ennyinek elégnek kell lennie, dolgoztam már ennél vakabban is. Az őrök léhaságára tehát nem számíthatok, inkább meg kell próbálnom kikerülni, kijátszani őket. A takarítók emlegetésére kissé lebiggyed a szám, hiszen épp azt hangsúlyoztam nemrég, hogy még akkor sem engednének az Egyetem közelébe, ha az lennék, de mivel egyébként sem rendszeresen dolgoznak, ez is kilőve…..
Marad Arkangyal saját módszere! Osonás, hangtalanság és láthatatlanság!
- Bízzunk benne, hogy a főnöke, nem fél a betörőktől, hiszen, mint mondta, jól őrzik az épületet, minek dugdosná. – mondtam biztatóan, ami nem csak neki szólt. Előttem már csak a sok pénz és az a sok szép desszert lebegett, amit nem is hagytam parlagon.
Ha végeztem, megmozdulni is alig tudtam, de sajnos már nem volt miért maradnom sem…..
Azért még két süteményt a zsebembe is belegyömöszöltem.
- Akkor holnapután ugyanekkor, ugyanitt. – emeltem köszönésként a homlokomhoz az ujjaimat.Ajánlott tartalomVissza az elejére  Üzenet [1 / 3 oldal]

Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.