Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Chat

Latest topics

» Dokkok és raktárak
by Thomas Crow Szomb. Okt. 16, 2021 6:44 pm

» Independence square és piactér
by Thomas Crow Hétf. Okt. 04, 2021 7:34 pm

» Oktatók és hallgatók szállása
by Seymour Shackley Csüt. Szept. 30, 2021 3:28 pm

» Hollószárny Hotel
by Seymour Shackley Csüt. Szept. 30, 2021 10:59 am

» Lakónegyed
by Thomas Crow Pént. Szept. 24, 2021 6:42 pm

» Donoughoe udvarház
by Admin Hétf. Aug. 30, 2021 3:54 pm

» Előadók és laboratóriumok
by Arkangyal Szomb. Aug. 07, 2021 8:51 pm

» Szántók, legelők, majorságok
by Admin Szomb. Feb. 06, 2021 11:26 am

» Játékostárs kereső
by Arkangyal Csüt. Jan. 28, 2021 10:17 pm

» Christine Trevor, alias: Arkangyal
by Arkangyal Csüt. Jan. 28, 2021 10:16 pm


You are not connected. Please login or register

Colette S. Darlington

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Colette S. Darlington Empty Re: Colette S. Darlington Szomb. Május 30, 2020 1:32 am

Vendég

❝Iris Learmonth
❝Ms. Mysterious Egypt


1887. 05. 30.
I don't know yet our relationship...


Virágot a virágnakfolyamatban


❝Hastur
❝The King in Yellow


1887. 05. 31.
I don't know yet our relationship but I better be careful...


A Harmadik Szemfolyamatban


❝Ladies&Gents
❝Pretty nickname given by me


Relationship status

❁ Storytime
❁ Storytime
❁ Storytime


2Colette S. Darlington Empty Colette S. Darlington Pént. Május 29, 2020 5:46 pm

VendégColette S. Darlington Tumblr_inline_oweb7cKPvs1r0yu5y_250


Név: Colette Shery Darlington
Becenév/Megszólítás: Lotti, Miss Darlington
Kora: 24 (szül.: 1863. 04. 26.)
Neme:
Lakhely: West End, London, Brit Birodalom
Play by: Sarah GadonKüllem

Tudja, mi volt az első, amit észrevettem Kegyeden? A mosolya. Az a bűbájos, kedves mosoly, amivel megajándékozott látogatásom során. Kedves Édesapja bizonyára tett arról, hogy mind fogai, mind ajkai szépek és ápoltak legyenek, így a legjobb fogdoktorokat biztosítva Önnek szükség esetén. A bőrén is látszik, hogy jól gondoskodtak Önről, hiszen hibátlan és puha, mintha csak a legszebb fehér rózsaszál szirmait simítanám, mikor kezéért nyúlok, hogy csókot lehelhessek rá. Látom, szépen ívelt szemöldöke a homloka közepére szaladt! Talán ennyire meglepné, hogy ily' szépeket mondok Önről? Nézze csak meg a tükörben az arcát, Kisasszony! Se nem gömbölyű, se nem szögletes, hanem ovális – az arc, amihez szinte minden tökéletesen passzol. Ragyogó, égkék szemeinek tökéletes keretet nyújt, s szinte látom benne csillogni az örök kíváncsiságot. Szabad megkérdeznem, honnan örökölte szőke fürtjeit? Mindig vállig szokta vágatni? Tudja, csak amiatt érdeklődöm, mert nővérei szinte egytől egyig az Édesanyja franciás vonásait és színeit örökölték, míg Ön inkább az Édesapja nőrokonaira emlékeztet. Mindegy is... Látom, hogy zavarba hoztam a kérdésemmel. Olyan bájos, mikor azok a szép piros virágok kinyílnak az arcán!
Egyébként, úgy látom, tényleg Ön az, aki a négy testvér közül leginkább a Darlington vérvonalat örökölte a Dupin helyett. Kedves apai ági nénikéje is hasonlóan alacsony, ám rendkívül nőies alkat, mint Ön is. Ne értsen félre, sem gúnyolódni, sem pimaszkodni nem szeretnék, csupán megállapítást tettem a múltkori kis parti nyomán, mikor találkoztam kedves rokonával is. Nem szeretnék úgy járni, mint szerencsétlen Tom Pepper a múlt hónapban! Tudja, mikor olyan illetlen módon közeledett Önhöz, hogy felpofozta. Az volt aztán a botrány! Égett a bitang arca a tenyere nyomán, Kisasszony! Erőset adhatott neki. Bár úgy tudom, Kegyed kiválóan íjászkodik, így talán nem is olyan nagy csoda, hogy erősebb és pontosan célzott pofonokkal tudja illetni a szemtelen kandúrokat.
Nos, látom, hogy ismét kellemetlen témát hoztam fel... Ne haragudjon! Beszéljünk akkor másról. Úgy vettem észre, sokszor hordja az ibolyaszín legkülönbözőbb árnyalatait. Bizonyára ez a kedvenc színe, ha jól sejtem. Viszont jól áll Önnek a barack, a fehér és a zöld szín is. Az Édesapja szereti, ha a lányai a legszebb ruhákat hordhatják, amik jómódú középosztálybeli családokhoz illenek is, így mindig a legújabb divat szerint öltözik. Nem, inkább a nővére? Nos, lényegében mind a testvérei, mind Ön nagyon csinosan öltöznek, úgyhogy talán mindegy is.
És azt a szép nyakéket állandóan hordani szokta? Olyan, mintha egy ezüstkeretbe foglalt, kerek smaragd lenne, de nem vagyok benne biztos. Nem tudják pontosan, mi az? Kár érte. Minden esetre nagyon szép! Gondolom, a drága Édesapja hozta Önnek egy külföldi útjáról. Talán születésnapjára? Vagy csak meglepetésként?
Kedves Kisasszony, miért ennyire hallgatag? Hol van az a szép mosolya, amit eleinte ecseteltem? Nagyon elkomolyodott. Olyan, mintha folyamatosan elkalandozna, miközben beszélgetni próbálok Önnel, mintha egy teljesen másik világba tekintene éppen. Ez volna az a híres, „tudós arc”, amiről hallottam már? Azt mondják, gyakorta látják az utcán a gondolataiba merülve barangolni, miközben hasonlóan komoly, merev vonásokat ölt fel, mintha a lelke máshol szárnyalna éppen, törékeny kis teste pedig tudatlanul járna-kelne összevissza. Tudja, nem igazán illik ez a fajta komolyság egy fiatal hölgyhöz. Önnek mindig mosolyognia kéne, mint a nővérének!
Oh... Ez azonban határozottan egy haragos tekintet. Szeretné, ha elmennék? Rendben, ahogy kívánja. Már itt sem vagyok... A mihamarabbi viszontlátásig!


Jellem

Nos, milyen volt a séta Mr. Collinsszal? Unalmas? Sejtettem. Ő is csak a szép mosolyodról tudott beszélni, nem igaz? Pedig azt hittem, jobban fog a botanikáról mesélni, ha már egyszer megemlítettem neki, mennyire szereted Te is a virágokat...
Tudom, mire gondolsz. A Te korodban én is úgy éreztem, hogy sosem fogom megtalálni az igazit, mert mindenki hóbortosnak és bolondnak talál, amiért másról sem tudok fecsegni, csak a növényekről. És látod, mégis megtaláltuk egymást Édesanyáddal. Neked sem szabad elkeseredned.
Igen, tudom. Ne áltassam magam. Neked nem az fáj, hogy nem találunk hozzád illő férjet, hanem maga a tény, hogy férjhez akarunk adni. Sosem voltál olyan, mint a többi kislány: míg ők családról és saját háztartásról álmodoztak, Te arról, hogy valamiféleképpen beírod a neved a történelemkönyvekbe. Mindig is kíváncsi természet voltál, folyton körülöttem és a növények körül sündörögtél. Úgy vélem, kiváló botanikus is lehetne belőled, ha mondjuk fiamként születtél volna. Bár kicsit lassan tanulsz, de precízen és rendkívül nagy szorgalommal. Nem csoda, hogy a tánctanárod is olyan büszke volt Rád. Remélem, még mindig szeretsz táncolni. Igen? Helyes, ennek örülök. Úgy tartják, hogy a tánc és a zene az, ami egy kisasszonyhoz illik, semmint olyan férfias dolgok, mint a tudomány. Tudom, számodra ezek a dolgok nem nemhez kötődőek, hanem egyszerűen az ember természetétől függ, kit micsoda érdekel inkább. És bár a táncot még mindig szereted, tanulni az ismeretlen, különös és különleges dolgokról marad mindig a szíved csücske. Egy férj és a háztartás csak hátráltatna ebben, legalábbis úgy véled. Ugyanakkor tisztában vagy szerencsére azzal, hogy vannak elvárásai a társadalomnak, így nem zárkózol el azért az udvarlóktól.
Heh, érdekes... És különös játéka a Természetnek, hogy a nővéreid inkább Édesanyátok rendkívüli nyitottságát és szenvedélyességét örökölték, míg Te inkább rám ütöttél, szinte minden szempontból. Csendes vagy, befelé forduló, bár ha olyan témáról van szó, amiről szívesen beszélsz, akkor minden gond nélkül kiállsz az emberek elé, akár csak én. Szereted a mély beszélgetéseket, és utálod, ha az időjárásról próbál valaki csevegni Veled. Ezért sem szereted, ha olyan udvarlók jönnek hozzánk, mint Mr. Collins is. Nem szereted a felületes embereket...
És különösen nem szereted, ha ezek a fiatalemberek a furcsaságaidat firtatják. Legalábbis azokat a dolgokat, amik nekik furcsa. Neked a világ legtermészetesebb dolga az, amilyen vagy, hiszen születésed óta ezeket a jellemvonásokat viseled. Éppen ezért nem is érted soha, miért hánytorgatják fel folyton, hogy kilógsz a többiek közül. Bevallom, engem örömteli mosollyal tölt el az, hogy kiállsz önmagadért és képes vagy akár pofonnal is védeni a magadét, mint Mr. Pepper esetében még jó múltkorában. Megfogadtad azt a tanácsomat, amit még kiskorodban mondtam: mindig légy önmagad! Ez a legfontosabb. Persze sokan vetik az én szememre is, hogy miért nem neveltem meg rendesen a gyerekeimet, miért nem szereztem normális nevelőnőt mellétek, de nem szoktam foglalkozni vele. Bár Édesanyátok se foglalkozna, de hát ő valamiért eléggé a szívén viseli a dolgot. Szerencsére mind jól kezeljük a maximalizmusát. Mondjuk, leányom, Te is elég maximalista tudsz lenni. Ha valami érdekel és elkezdesz utána járni, addig nem nyugszol, amíg mindent tökéletesen nem tudsz az adott dologról. A tudásodat pedig frappánsan felhasználod minden helyzetben... És akkor nem is beszéltünk még arról, mennyire szereted a bizarr és gótikus irodalmat. Kis galamb lelked ragyog, mint a tavaszi napsütés, de olykor olyan sötét vizekre evez, amiket soha ki nem nézne belőled az ember.
Hjaj, gyermekem... Sosem fogom megérteni teljesen, miért vonzanak Téged Poe költészetének témái, Shelley összeeszkábált szörnye vagy a mágia. Ezt az egy dolgot nem tudom, kitől örökölhetted. Minden esetre, én óvva intelek az ilyen okkult társaságoktól. Bizony, tudok róla. Honnan? Victoria mesélte, hogy hallott egyszer Téged beszélgetni valakivel valamiféle paranormális jelenségről. Tudom, hogy nem igazán tudlak lebeszélni róla, de, mint szerető és féltő Édesapád, figyelmeztetlek: Isten az egyedüli, aki képes teremteni és képes számunkra felfoghatatlan módokon alakítani a világot. Az ember nem képes ilyen szinten erre, csupán felfedezni az Ő csodáit. Nem hiába bolondultak bele anno a mindenféle kuruzslók, akik az örök élet vizét és hasonló bolondságokat akarták megalkotni. Inkább foglalkozz a virágaiddal, amiket hoztam Neked. Azok nem árthatnak a lelkednek, sőt még szebbé fogják tenni azt. Mint mondtam, engem nem zavar, ha más dolgok jobban foglalkoztatnak, mint a háztartás, vagy a gyereknevelés – de kérlek, ne keverd a lelked veszélyes helyzetekbe! A mágia pedig veszélyes, hiszen ördögtől való dolog, amelyet csak a dzsungelekben élő, vad pogányok művelnek, tisztességes keresztény ember pedig nem vetemedik ilyesmikre.


Képességek

Személyes passzív:

  • Botanikai tudás – Colette a családja és a személyes érdeklődése miatt is rengeteget tud a növényekről. Az egy dolog, hogyha bemegy valahova, akkor jó eséllyel meg tudja mondani, hogy a szobanövények honnan származnak, de rengeteget tud az európai és az egzotikus növények felhasználásáról is. Legyen szó nyugtató főzetről, hallucinogénekről, vagy vérző sebekről, ha van a közelben megfelelő növény, Colette fel fogja tudni használni a saját céljaira őket.


Polgári jártasságok:

  • Írás és olvasás – jómódú középosztálybeli család utódjaként sikeresen elsajátította anyanyelve minden csínját-bínját. Sokat is olvas, főleg botanikai és okkult témákban, valamint íráskészségét is rendszeresen felhasználja különböző előadások lejegyzeteléséhez.
  • Nyelvtudás – édesanyja révén minimálisan megérti a francia nyelvet, valamint a németet is kicsit. Jelenleg inkább az óegyiptomi nyelvre próbál koncentrálni, ha sikerül rávennie Dr. Morgant, hogy okítsa.
  • Tánc és zene – szintén származásának köszönheti képzettségét a tánc és zongorajáték területén. Ügyesen, kecsesen mozog, ujjai pedig egész fürgén, kevés hibával szaladnak a zongora billentyűin.
  • Íjászat – kedvenc sportága, amit Victoria nővérével közösen űznek. Elég éles a szeme és erős a keze, könnyen célba talál.


Okkult jártasságok:
Konkrét gyakorlati képességei egyelőre nincsenek, de elméleti tudásának köszönhetően könnyen felismeri az okkultizmus nyomait, talán még meg is tud határozni bizonyos szimbólumokat (többnyire a ceremoniális mágia és a hermetikus mágia jeleit, a lovecrafti okkultizmussal még csak egyszer találkozott).

Felszerelés:
Egyenlőre nincs.

Szint: 1
TP: 0/499

Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.